Top 10 fabrikanten van kettingbladen

*Editor’s review van de beste. Selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, geen reclame en vormt geen koopaanbeveling. Specialistisch advies vereist vóór aankoop.

De ketting van de kettingzaag staat onder de hoogste spanning. Het bestaat uit een stel schakels, elk voorzien van snijtanden. Na verloop van tijd wordt de scherpte slechter, de ketting moet worden verwijderd en geslepen. Periodiek moet het gereedschap worden vervangen; de levensduur ervan hangt af van de belasting en de kwaliteit van de afwerking. Zaagkettingen van verschillende fabrikanten zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels in Nederland. Om het optimale product te kiezen, raden wij u aan te luisteren naar de aanbevelingen van onze deskundigen.

Suggesties voor onze selectie

Lengte. Kettingzagen zijn er in verschillende lengtes. Meerdere staven van verschillende grootte mogen op hetzelfde model snijgereedschap worden geïnstalleerd. Afhankelijk van de grootte van het zaagblad wordt de kettinglengte gekozen. Wanneer het om meer dan één balk gaat, moet de operator een ketting van verschillende grootte in zijn arsenaal hebben. Exacte nummers voor elk model kettingzaag vindt u in het gegevensblad.

Doel.Zaagkettingen verschillen in functie. Specialisten delen alle snijapparatuur in in gereedschap voor professioneel en huishoudelijk gebruik.

 1. Hoogwaardige kettingen worden gebruikt door professionele houthakkers. Deze modellen hebben een steek van 3/8″ of 0,404 in. Tegenover de hoge outputcapaciteit staat echter het nadeel van hoge trillingen.
 2. Laag profielOngemakkelijk om mee te werken. Met een steek van 0,325″ werkt de kettingzaag met minimale trillingen. Ze worden aanbevolen voor huishoudelijke toepassingen.

Dikte van schakelcomponenten (staarten). De kettingstaarten dragen het grootste deel van het zaagwerk… Daarom is het belangrijk om hun dikte goed te krijgen.

 1. Kettingen met een tipdikte van 1,1 tot 1,3 mm worden het meest gebruikt in huishoudelijke kettingzagen. Ze kunnen lang tegen weinig slijtage.
 2. De populairste maat is 1,5 mm. Kettingen met dergelijke staarten kunnen worden gemonteerd op huishoudelijke en professionele kettingzagen.
 3. Voor veeleisende toepassingen zijn kettingen met een schakeldikte van 1,6 tot 2,0 mm geschikt. Gewoonlijk gebruiken fabrikanten de sterkste staalsoorten.

Type snijverbinding. Profiel van de tand. Er zijn verschillende soorten snijverbindingen.

 1. De vierkante tand heeft een rechte hoek tussen het verticale en het horizontale vlak. Dit ontwerp zorgt voor een agressieve en snelle zaagbewerking. Ketting is bestand tegen metaalafval en kleine spijkers. Maar de supertand maakt geen erg nauwkeurige snede.
 2. De ronde tand heeft een soepele overgang van verticaal naar horizontaal, wat resulteert in een zuivere zaagsnede. Tandwiel moet minder vaak geslepen worden, ketting is minder duur. De productiviteit van gereedschappen met dit type koppeling is echter lager.
 3. Voor werkzaamheden in bijzonder hard hout, frequent kettingcontact met aarde of ijs moet u gereedschap kiezen met hardmetalen inzetstukken of met een snijkant van hardmetaal. Hoge hardheid van de schakel resulteert in lange looptijden zonder slijpen.

Onze keuze van de 10 beste fabrikanten. Zij verkopen allemaal hun producten op de binnenlandse markt. Bij de toewijzing van de spots heeft de redactie van het tijdschrift Expertology de mening van een gemeenschap van deskundigen gebruikt, rekening houdend met de feedback van Nederlands consumenten.

Beste kettingzaagmakers

Nominatie plaats Fabrikant beoordeling
Top fabrikanten van kettingbladen 1 Oregon snijsystemen 5.0
2 Stihl 4.9
3 Husqvarna 4.8
4 BOSCH 4.7
5 Kampioen 4.6
6 Rezer 4.5
7 Kaliber 4.4
8

atriot

4.3
9 Sturm 4.2
10 Zubr 4.1

Oregon snijsystemen

Score: 5.0

Oregon snijsystemen

Sinds de komst van kettingzagen bouwt Oregon Cutting Systems, een Amerikaans bedrijf, kettingen. Op basis van hun ruime ervaring hebben de medewerkers van het bedrijf zich geconcentreerd op de ontwikkeling en productie van snijgereedschappen. De fabrikant dankt zijn succes op de wereldmarkt aan eigen uitvindingen en innovatieve technologie. Deskundigen hebben de perfecte scherpte van de kettingen, hun uitstekende uitbalancering en hun lange levensduur geprezen. De keerzijde van de bekendheid is de opkomst van namaakproducten… U kunt dus het beste Amerikaanse producten kopen bij officiële dealers. Het merk is de winnaar van onze beoordeling.

Nederlands gebruikers waarderen Oregon om zijn hoge kwaliteit, duurzaamheid en lage belasting van de kettingzaag. De nadelen zijn de hoge prijs van de keten.

Voordelen

 • hoge kwaliteit;
 • scherpe verscherping;
 • duurzaamheid;
 • lage spanning op de zaag.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • namaakproducten op de markt.

Stihl

Beoordeling: 4.9

Stihl

Een breed assortiment tuin-, bos- en tuinbouwtechniek van het Duitse concern Stihl. Het bedrijf werd opgericht in 1926 en zijn eerste product was een kettingzaag. Al in 1932 kreeg de fabriek bij Stuttgart een patent voor een 3-delige ketting. Sindsdien heeft de fabrikant veel aandacht besteed aan het verbeteren van zowel de benzinetechnologie als de werktuigen. De ontwikkeling van de zelfsmerende ketting met Oilomatic was een nieuwe ontdekking die resulteerde in een hogere productiviteit. Experts prijzen hoge kwaliteit, scherpe scherpte, robuustheid; 9. Het merk krijgt de tweede plaats in de beoordeling.

Eigenaars van kettingzagen roemen de lage trillingen, de perfecte zaagprestaties en de intelligente smering. Het nadeel is de hoge prijs en de aanwezigheid van namaakproducten op de markt.

Voordelen

 • scherpe verscherping;
 • Duitse kwaliteit;
 • lage vibratie;
 • doeltreffend smeersysteem.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • er zijn vervalsingen op de markt.

Husqvarna

Beoordeling: 4.8

Husqvarna

Een andere belangrijke fabrikant van groot tuingereedschap en benzineapparatuur is de productie van kettingzaagkettingen. Het Zweedse bedrijf Husqvarna werd opgericht in 1689; zijn eerste producten waren musketten. De kettingzaag werd gelanceerd in 1959. Hoewel het niet zijn eerste kettingzaag was, kon hij niet alleen hout zagen maar ook takken. Om lichtere en krachtigere kettingzagen te produceren, moest de fabrikant zelf een oplossing vinden voor het kettingzaagprobleem. De deskundigen roemen de scherpe slijping, de hoogwaardige afwerking, de lage trilling en de weerstand tegen uitrekken.

Positieve verwijzingen overheersen in de beoordelingen. Het belangrijkste pluspunt, volgens gebruikers, is het lange behoud van scherpte. de nadelen zijn de hoge prijs en de namaakproducten op de Nederlands markt.

Voordelen

 • scherp, duurzaam slijpen;
 • weerstand tegen trekkracht;
 • de afwezigheid van trillingen;
 • duurzaamheid.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • er is een vervalsing.

BOSCH

Beoordeling: 4.7

BOSCH

Een zeer gevarieerde lijst van producten voor huis, tuin en professionele activiteiten produceert een Duitse firma BOSCH. Tientallen productievestigingen over de hele wereld. Nederlands consumenten associëren het merk al lang met hoge kwaliteit en uitstekende technische parameters. De ketting van de kettingzaag is geen uitzondering. In de catalogus van de fabrikant vindt u niet alleen zaaggereedschap voor merkkettingzagen, maar ook voor kettingzagen van bijna elk bekend merk. Experts prijzen scherpte van slijpen, uitstekende balans, duurzaamheid.

De vraag naar Bosch-ketens in Nederland is nog niet erg groot; de prijs kan een afschrikmiddel zijn. Aan de positieve kant merken gebruikers de kwaliteit van het snijden op, het gemakkelijk slijpen, de weerstand tegen beschadiging door nagels.

Voordelen

 • hoogwaardige montage;
 • scherpe verscherping;
 • taaiheid;
 • gemakkelijk slijpen.

Nadelen

 • hoge prijs;
 • lage populariteit.

Kampioen

Beoordeling: 4.6

Kampioen

Champion is sinds 2005 op de wereldmarkt. De meeste producten worden gemaakt in Chinese fabrieken, maar er zijn productievestigingen in de VS, Frankrijk, India en andere landen in de wereld. De experts namen het merk in onze beoordeling op vanwege de goed doordachte technologische oplossingen, de toepassing van hoogwaardige componenten en de duurzaamheid van het product. Kettingen voor kettingzagen worden aanbevolen voor eigenaars van landhuizen of liefhebbers van buitenactiviteiten. Fabrieksslijpsel is scherp, waardoor zelfs harde houtsoorten gemakkelijk te snijden zijn. Competent prijsbeleid doet de vraag in Nederland geleidelijk toenemen.

Huishoudelijke gebruikers waarderen de prijs/prestatieverhouding, de scherpte en het trillingsvrije slijpen. Aan de andere kant beschrijven ze een ketting die er snel uittrekt…

Voordelen

 • scherpe verscherping;
 • breed assortiment;
 • betaalbare prijs;
 • geen trilling.

Nadelen

 • Snel kettingtrekken.

Rezer

Beoordeling: 4.5

Rezer

Het merk Rezer werd in 2007 geregistreerd door de Nederlands onderneming Uraloptinstrument. Het merk werd opgericht voor de productie van accessoires, reserveonderdelen voor tuingereedschap en kettingzagen. De meeste producten zijn gemaakt in China. In de catalogus van het bedrijf is het mogelijk een ketting te vinden voor zowel merk- als weinig bekende kettingzagen. Deskundigen roemen de goede scherpte, het brede assortiment en de gunstige prijsstelling. Bij sommige Nederlands en Chinese kettingzagen komt de Rezer-ketting rechtstreeks uit de fabriek. Het merk rondt de Top 6 van onze beoordeling af.

Huishoudelijke gebruikers zijn gevleid door de goede prijs-kwaliteitverhouding. De ketting zaagt snel en gemakkelijk, zonder trillingen te veroorzaken. De nadelen voor gebruikers zijn onder meer de noodzaak om vaak te slijpen.

Voordelen

 • betaalbare prijzen;
 • kwaliteitsbouw;
 • scherpe verscherping;
 • geen trilling.

Nadelen

 • blunt snel.

kaliber

Beoordeling: 4.4

kaliber

Het Nederlands merk Kalibr ontwikkelt en produceert sinds 2001 elektrisch en benzine aangedreven gereedschap. Er zijn ook zaagkettingen in zijn catalogus. De productie vindt plaats in China, en plaatselijke deskundigen controleren voortdurend de kwaliteit van de gereedschappen en het gereedschap. De aantrekkelijke factor van Kalibr-kettingen voor veel Nederlands gebruikers is de betaalbare prijs. Maar experts houden van het goede vakmanschap, de scherpte van de tanden… Veel onderdelen zijn gemaakt van gehard staal voor sterkte en duurzaamheid. Maar door het agressieve slijpen is er een sterke trilling tijdens het gebruik.

Eigenaren van kettingzagen gevleid door op thematische forums over zijn betaalbare prijs en scherpe slijping. Er zijn echter gevallen waarin de ketting breekt bij huishoudelijk werk.

Voordelen

 • lage prijzen;
 • scherpe verscherping;
 • duurzaamheid;
 • treksterkte.

Nadelen

 • sterke trilling.

atriot

Beoordeling: 4.3

Patriot

s Werelds grootste productie van zaagkettingen is in handen van de Amerikaanse firma Patriot. Dankzij de verplaatsing van de productiefaciliteiten naar Aziatische landen (China, Taiwan) is het bedrijf erin geslaagd veel eigenaren van kettingzagen aan te trekken met betaalbare prijzen. Deskundigen prezen de merkproducten voor duurzaamheid, uitstekende balans en veerkracht van het slijpen. De fabrikant biedt kettingen in verschillende lengtes die kunnen worden gebruikt met de meeste populaire kettingzagen. De merknaam staat voor kracht en duurzaamheid. Wat was er met het merk aan de hand waardoor het niet hoger scoorde in het onderzoek??

Nederlands gebruikers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding, maar de apparatuur is het meest geschikt voor lokale taken in het huishoudelijk perceel. Kettingen raken snel verstrikt en bot.

Voordelen

 • redelijke prijs;
 • goed geslepen;
 • duurzaamheid;
 • geen trilling.

Nadelen

 • kettingrek;
 • stomp.

Sturm

Beoordeling: 4.2

Sturm

Sturm is sinds 2003 actief op de Nederlands markt. In korte tijd is de fabrikant erin geslaagd het vertrouwen van de binnenlandse consumenten te winnen. Voor het merk worden producten gemaakt in meer dan 40 fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Nieuwe producten worden ontwikkeld door specialisten in de VS, Europa en Japan. Zelfs experts zijn verrast door het assortiment: de catalogus bevat zowel handgereedschap als hightech, innovatieve machines. Betaalbare prijzen, betrouwbaarheid, kwaliteitsslijpen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding behoren tot de voordelen van de Sturm ketting.

Sturm zaagkettingen worden hoofdzakelijk gekocht door eigenaars van goedkope kettingzagen voor huishoudelijk gebruik. Ze zijn tevreden over de duurzaamheid van het slijpen, geen uitrekking. Maar de ketting is vrij grof gemaakt, dus hij trilt sterk.

Voordelen

 • lage prijs;
 • stabiel slijpen;
 • rekt niet uit;
 • betrouwbaarheid.

Nadelen

 • ruwe behandeling;
 • zware trillingen.

Zubr

Beoordeling: 4.1

Zubr

Het Nederlands bedrijf Zubr kan bogen op een rijk assortiment gereedschappen, werktuigen en apparatuur. Deskundigen erkennen de voordelen van het product, zoals hoge betrouwbaarheid en goede ergonomie. In de schoot van het bedrijf worden voortdurend nieuwe producten ontworpen die het leven van de moderne mens vergemakkelijken. Het assortiment van het merk omvat de Master en Expert serie kettingen. Ze verschillen in lengte, steek en breedte van de groef. De meeste harnassen zijn ontworpen voor installatie op originele Zubr-kettingzagen.

Eigenaars van binnenlandse kettingzagen gebruiken actief Zubr-kettingen. Ze zijn blij met redelijke prijs, duurzaamheid, sterkte. de nadelen zijn de trillingen, de noodzaak om de tanden regelmatig te slijpen. De merknaam sluit de Top 10 kettingzaag fabrikanten.

Voordelen

 • lage prijs;
 • scherpe verscherping;
 • duurzaamheid;
 • duurzaamheid.

Voordelen

 • is er trilling;
 • blunt snel.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: