Top 25 zakelijke boeken

Boeken geschreven in het genre bedrijfsliteratuur beginnen de verkoop van andere stijlen te overtreffen. Dat komt omdat de realiteit van vandaag veel mensen ertoe heeft aangezet zich te scholen, hun persoonlijke groei te verbeteren en alle voorwaarden te scheppen die nodig zijn om optimaal te presteren en financiƫle stabiliteit en onafhankelijkheid te verwerven. Wij hebben onze top 20 van zakelijke boeken samengesteld, waarvan sommige tientallen jaren geleden zijn geschreven en nog steeds actueel zijn, terwijl andere pas zijn gepubliceerd maar al niet alleen onder managers maar ook onder de zakelijke elite fans hebben gewonnen.

Beoordeling van de beste zakelijke boeken

Nominatie Locatie Naam Beoordeling
Beste zakelijke boeken gerangschikt 1 REWORK 5.0
2 Van goed naar geweldig 4.9
3 Stop met dagdromen en ga aan de slag! Cal Newport 4.9
4 Wees niet bang om actie te ondernemen, Cheryl Sandberg.. 4.8
5 Doel. Het proces van voortdurende verbetering 4.8
6 Business at the speed of thought, Bill Gates.. 4.8
7 De organisaties van de toekomst ontdekken 4.8
8 Naked business, Richard Branson 4.7
9 De zeven vaardigheden van zeer effectieve mensen 4.7
10 Efficiƫnt of dood 4.7
11 De zakenreis. Een stappenplan voor het starten van een eigen bedrijf 4.7
12 De kunst van het onderhandelen 4.7
13 De macht der gewoonte, Charles Dahigg 4.6
14 Geluk bezorgen. Van nul tot een miljard: het verhaal van een opmerkelijk bedrijf uit de eerste hand 4.6
15 #Girlboss, Sophia Amoruso 4.5
16 Bedrijf vanuit het niets. De Lean Startup-methode om snel ideeƫn te testen en een bedrijfsmodel te selecteren 4.5
17 Denk en word rijk, Napoleon Hill 4.5
18 De rijkste man in Babylon 4.5
19 Hoe vrienden te winnen en mensen te beĆÆnvloeden, Dale Carnegie 4.5
20 Principes. Leven en werk 4.4
21 Hoe je dingen op orde krijgt, David Allen 4.4
22 Het zal niet makkelijk zijn, Ben Horowitz 4.4
23 Een flexibele geest, Carol Dweck 4.4
24 Handel als een leider, denk als een leider, Herminia Ibarra.. 4.3
25 Zelf-MBA. 100% zelfstudie 4.2

REWORK

Beoordeling: 5.0

REWORK

De eerste plaats gaat naar een boek van Jason Fryde en David Heinemeier Hensson. Dit is niet zomaar een advies, maar een echte gids voor actie, die de moeite waard is om aandacht aan te besteden. Twee succesvolle ondernemers hebben hun ogen kunnen openen voor de gevestigde regels van het bedrijfsleven, die er lang over kunnen doen om succes te boeken en niet altijd de doelen bereiken die aan het begin van de reis zijn gesteld. Onmiddellijk na publicatie was het boek een ongelooflijk succes. En zelfs de sceptici konden de nieuwe methoden om zaken te organiseren waarderen.

REWORK kan een gids zijn voor beginnende ondernemers, maar ook degenen die al een succesvol bedrijf hebben, kunnen veel interessante dingen leren. Onze deskundigen raden u aan het werk niet uit te stellen, zodat u morgen uw efficiƫntie kunt verhogen en niet de last van de verantwoordelijkheid voelt, maar een ongelooflijke vrijheid en gemak, die niet alleen voldoening, maar ook tastbaar inkomen brengt.

Van goed naar geweldig

Beoordeling: 4.9

Van goed naar geweldig

In de loop van dit decennium heeft het boek niets van zijn populariteit verloren en behoort het tot ’s werelds beste werken van zakelijke literatuur. Jim Collins heeft voor bekende bedrijven gewerkt, les gegeven aan de Stanford Universiteit en met veel maatschappelijke organisaties samengewerkt. Tegenwoordig leidt hij een laboratorium dat managementproblemen bestudeert en bedrijfsleiders adviseert.

Gedurende verschillende jaren hebben de auteur en zijn team informatie verzameld, managers geĆÆnterviewd, onderzoek gedaan naar succesvolle en minder succesvolle bedrijven, wat heeft geleid tot het schrijven van het boek, waarin u kunt leren hoe u een bekwaam manager kunt worden en uw eigen bedrijfsimperium kunt creĆ«ren. Wat dit werk onderscheidt van andere zakelijke literatuur is dat alle principes zijn toegepast door vele bedrijven, en de resultaten zijn verbluffend.

Waarom de titel? J. Collins gelooft dat het goede niet de vijand is van het goede, maar het goede is de vijand van het grote. Hij nodigt de lezer uit op een “intellectuele reis” om te begrijpen hoe, met bereidheid en inspanning, een klein bedrijf kan worden omgevormd tot een groot bedrijf. Dit boek is een encyclopedie van hoe je een succesvol bedrijf opbouwt, dus het is een must als je meer wilt dan alleen een goed project.

Stop met dromen en ga aan de slag! Cal Newport

Beoordeling: 4.9

Stop met dromen, ga aan de slag

Calvin Newport is hoogleraar computerwetenschappen aan Georgetown University, auteur van zelfhulpboeken en blogger van successen van studenten en alumni. Ons best verkochte boek geeft u inzicht in wat ‘perfect werk’ werkelijk betekent. Voorbeelden van echte mensen zullen u helpen uzelf te begrijpen en te beslissen wat voor u belangrijker is: dromen en van baan veranderen door van plaats naar plaats te gaan, of de vaardigheden en het professionalisme beheersen om uw doelen te bereiken.

Veel mensen wachten, denkend dat ze op een dag geluk zullen hebben, wachtend op dat gelukkige moment dat de werkelijkheid samenvalt met die droom… De auteur overtuigt ironisch genoeg velen dat het tijd is om te stoppen met dromen, het is tijd om te handelen, en dan zal succes niet lang op zich laten wachten.

Het boek is geschreven in een gemakkelijk te begrijpen taal, en is snel en gemakkelijk te lezen. Het stelt je in staat om jezelf te ordenen en uiteindelijk te beslissen om succesvol te worden en te genieten van het plezier en de inkomsten van je bestaande bedrijf, het verder te ontwikkelen en jezelf te ontwikkelen. De argumenten van de auteur zijn niet ongegrond. Ze worden ondersteund door talrijke wetenschappelijke studies. Als je moe bent van het najagen van je dromen, is dit een geweldige inspiratie voor je toekomstige carriĆØre.

Wees niet bang om actie te ondernemen, Cheryl Sandberg..

Beoordeling: 4.8

Wees niet bang om te handelen

Cheryl Kara Sandberg heeft kennis uit eerste hand over succes. Van onderzoeksassistent bij de Wereldbank tot chief operating officer bij Facebook, ze is de enige vrouw in het senior management team van het bedrijf. Eerder bekleedde ze hoge functies bij het Amerikaanse ministerie van FinanciĆ«n en werkte ze bij Google, Starbucks en Walt Disney. Ze wordt jaarlijks genoemd als een van de meest invloedrijke mensen op de planeet, en is een dollar miljonair…

Het boek spoort je aan je ambities niet te verbergen, maar je dromen na te jagen. Aan de hand van voorbeelden van succesvolle topmanagers bij grote bedrijven en van haarzelf laat Sandberg vrouwen zien hoe ze een mondig individu kunnen worden en zich in het bedrijfsleven kunnen ontplooien zonder hun persoonlijke leven en gezin op te offeren.

Het doel. Een proces van voortdurende verbetering

Beoordeling: 4.8

Doel - Een proces van voortdurende verbetering

Onze ranglijst biedt een blik op het veelgeprezen zakenboek van twee succesvolle auteurs. Eliyahu M. Goldratt is bekend als de auteur van bestsellers in de zakelijke literatuur. Hij heeft tientallen jaren gewerkt op het gebied van optimalisatie van de productietechnologie. Jeff Cox is al even populair bij de lezers, gespecialiseerd in zakenromans.

Als je het boek hebt gelezen, begrijp je dat iedereen een succesvol ondernemer kan worden. Het belangrijkste is om niet bang te zijn voor je verlangens en moedig vooruit te gaan. “Het doel. Het proces van voortdurende verbetering” is bedoeld voor een breed scala van lezers. Geschreven in duidelijke en toegankelijke taal, leest het meer als fictie.

Een roman helpt mensen met uitdagingen om rustig te denken en problemen te analyseren. Door de door de auteurs voorgestelde methoden in de praktijk toe te passen, kan men het oorzakelijk verband tussen planning en resultaten leren zien. Business analytics zal helpen een competent beleid op te bouwen, de productie-efficiƫntie te verbeteren en ongekende successen te boeken. De beschreven methodologie is geschikt voor alle ondernemingen en is getest in kleine en grote ondernemingen die streven naar financiƫle resultaten.

Business at the speed of thought, Bill Gates..

Beoordeling: 4.8

Zaken doen met de snelheid van het denken

Er is bijna niemand in de wereld die niet heeft gehoord van computer zakenlegende William Henry Gates III, beter bekend in bredere kringen als Bill Gates. Zijn grootste verdienste is de oprichting van Microsoft. De Amerikaanse ondernemer heeft herhaaldelijk de lijsten van de rijkste mensen ter wereld aangevoerd en is bereid het geheim van zijn succes met de lezers te delen. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1999 en is bedoeld voor leidinggevenden en professionals die zakelijke projecten effectief en winstgevend willen maken.

Gates geeft een gedetailleerde beschrijving van alle nuances van het opzetten en runnen van een eigen bedrijf gebaseerd op het gebruik van informatietechnologie. Interessant is dat de auteur gelooft dat zij niet slechts een doel op zich zijn, maar een doeltreffend instrument om een bedrijf op te bouwen en te leiden. Hij maakt zich sterk voor Microsoft Corporation en andere even bekende en grote bedrijven, deelt zijn ervaringen en behandelt alle stadia van het opbouwen en bereiken van financiƫle stabiliteit en succes.

Hoewel het bijna 20 jaar geleden is geschreven, zijn alle beschreven methoden nog steeds geldig. Wij raden de lezing ervan aan, niet alleen om te profiteren van de ervaring van een zakenman, maar ook om de reden voor het succes van een van de beroemdste ondernemers ter wereld te ontdekken.

De organisaties van de toekomst ontdekken

Beoordeling: 4.8

De organisaties van de toekomst ontdekken

Wie overweegt een bedrijf te starten, zal er baat bij hebben “De organisatie van de toekomst ontdekken” te lezen. Het belangrijkste verschil met de meeste handboeken over ondernemerschap is het fundamenteel nieuwe perspectief van de auteur op hoe zakenmensen werken in veranderende tijden en nieuwe perspectieven. Feit is dat de oude paradigma’s van marktverovering en concentratie op de concurrenten niet zo goed werken als de nieuwe opvattingen en strategieĆ«n worden gevormd en uitgevoerd. Boek van Frederick Laloux – een visuele gids voor het leren van een nieuw principe van zakendoen en het opbouwen van een effectief bedrijf, evenals het selecteren van het juiste personeel en de organisatie van de werkplek.

Voor de duidelijkheid analyseert de auteur klassieke en moderne bedrijfsmodellen, waaronder die welke hun eigenaars naar internationaal succes hebben geleid, en traceert hij de voortdurende beweging naar nieuwe oplossingen die de efficiĆ«ntie verhogen. Misschien zijn we getuige van een nieuwe ronde van economische evolutie? Deel twee biedt een uitgebreide gids voor actie als onderdeel van het opbouwen van een nieuwe bedrijfsmentaliteit. De auteur is niet ongefundeerd – hij geeft praktijkvoorbeelden van for-profit en non-profit organisaties en vertelt hoe ze hun werk kunnen veranderen en waar dat toe zal leiden. De voorwaarden voor succesvolle bedrijfsontwikkeling worden in het derde deel besproken, evenals de mogelijkheden om bestaande modellen voor het opbouwen van ondernemingsactiviteiten te transformeren.

Ontdek de organisatie van de toekomst zal nuttig zijn voor huidige ondernemers, coaches, consultants en studenten. Lezers die het boek al gelezen hebben, merken op dat Frederick Laloux een niet-triviale kijk heeft, dat zijn ideeĆ«n “vitaal” zijn en dat de nieuwe, heldere, soms emotionele presentatie en toch tot dusver unieke informatie.

Naked Business, Richard Branson

Beoordeling: 4.7

Naakte zaken

Het stuk gebruikt echte citaten uit het notitieboekje van de auteur. Hij zal u vertellen over de ups en downs van zijn bedrijf, hoe hij de financiĆ«le crisis het hoofd heeft weten te bieden en dit zal zeer gedetailleerd en met zoveel mogelijk nuttige informatie worden beschreven. Veel mensen zullen geĆÆnteresseerd zijn om te leren hoe Branson onderhandelt, welke kwaliteiten vooral worden opgemerkt bij het aannemen van personeel in zijn bedrijven, hoe je carriĆØre kunt maken en hogerop kunt komen, wie zijn idool in het bedrijfsleven is…

Het boek is gemakkelijk te lezen, begrijpelijk voor beginners en niet overladen met definities. De auteur raadt aan te stoppen, informatie te verwerken en na te denken over de argumenten en aspecten die in het werk worden voorgesteld. “Naked Business wordt erkend als een bestseller in de wereldwijde bedrijfsliteratuur, en u verliest veel als u het laat liggen.

De zeven vaardigheden van zeer effectieve mensen

Beoordeling: 4.7

Zeven vaardigheden van zeer effectieve mensen

Stephen Covey is een professionele spreker, leiderschapsadviseur en managementdeskundige. “De Zeven Vaardigheden van Zeer Effectieve Mensen” is genoemd als een van de meest invloedrijke zakelijke boeken… Zoals de auteur aangeeft, is dit werk het resultaat van het werk van velen. Het werk eraan begon in de jaren zeventig, toen Covey zijn doctoraal proefschrift schreef.

Het boek roept veel vragen op en zet je aan het denken over veel ervan. De belangrijkste is het organiseren van je eigen leven. Verder succes en welvaart hangt ervan af. De auteur bewijst dat je je leven moet leiden zoals jij dat wilt, niet zoals anderen dat van je verwachten. Principes zijn een belangrijk onderdeel van succes. Zij vormen de basis van ons bestaan, en door de juiste te kiezen, zal het gemakkelijk en eenvoudig zijn om vooruit te komen.

De schrijver snijdt verschillende aspecten van ons leven aan. Allereerst moet je onthouden dat er niet zoiets bestaat als “geen keuze”. De sleutel is de situatie adequaat waar te nemen, en dan zullen veel problemen naar de achtergrond verdwijnen. Wat succes betreft, begin je na het lezen ervan te begrijpen dat het niet in geld wordt gemeten, het is een relatief begrip, en iedereen heeft zijn eigen idee van geluk. Experts raden u aan te genieten van de boeiende schrijfstijl van de auteur, uw zelfvertrouwen te vergroten en uw leven helderder en interessanter te maken.

Effectief of dood

Beoordeling: 4.7

Effectief of dood

Vladimir Mozhenkov geeft strategieĆ«n voor alle soorten bedrijven: de dode, de overlevende en de succesvolle, onderzoekt de bijzonderheden van hun werking, spreekt over de noodzakelijke kwaliteiten van een leider en geeft advies over budgetplanning in een crisis. De inzichten in het boek zijn uniek, maar toepasbaar op elke crisis, inclusief een crisis die het bedrijfsleven in 2020 zal treffen. Nu komt de tijd voor verandering, dus je moet volledig uitgerust zijn en je aanpassen aan de nieuwe voorwaarden van het spel, om economische barriĆØres te omzeilen. Het boek is aanbevolen lectuur voor managers en leidinggevenden die geĆÆnteresseerd zijn in de ontwikkeling van bedrijven.

De zakenreis. Een routekaart om uw bedrijf op te starten

Auteur van het boek: Galiya Berdnikova

Beoordeling: 4.7

De zakenreis. Een routekaart voor het starten van een eigen bedrijf

Een eenvoudige en ongecompliceerde start van een nieuw bedrijf is mogelijk na het lezen van De Weg van het Bedrijf. A Road Map to Launching Your Own Business” door Galiya Berdnikova, een bekende vrouwelijke ondernemer, coach en blogger. De auteur geeft eenvoudige instructies voor het opstarten van een bedrijf, legt de basis voor ondernemerschap, deelt financiĆ«le strategieĆ«n voor beginners en geheimen voor het aantrekken van de eerste klantenstroom. Het boek geeft tips over hoe je een naam vindt voor je toekomstige bedrijf, hoe je een effectief team kiest en leidt, en hoe je je agenda organiseert.

Alle theorie wordt gepresenteerd in de vorm van interessante verhalen en echte gevallen, waaronder Galia Berdnikova’s eigen. Het verhaal is gebaseerd op het Droompad van de auteur, dat honderden mensen heeft geholpen hun eigen bedrijf te beginnen. De auteur schrijft voor iedereen, maar haar boek slaat vooral goed aan bij vrouwen. Lezers geven commentaar op het toegepaste nut van De Weg van het Bedrijf. Een stappenplan voor het starten van een bedrijf, maar alleen voor aspirant-ondernemers; voor ervaren ondernemers biedt het tips om te groeien en uw bedrijf winstgevender te maken.

De kunst van het onderhandelen

Beoordeling: 4.7

De kunst van het onderhandelen

Als u de redenen achter het succes van de beroemde ondernemer en huidige Amerikaanse president Donald Trump wilt begrijpen, dan is dit het boek voor u. Het beschrijft het beroepsleven van een zakenman tot in het kleinste detail, zodat u leert hoe onderhandelingen worden gevoerd, welke evenementen worden gepland, hoe grote deals worden gesloten. Er zijn veel voorbeelden om u te helpen weten hoe u zich in deze of gene situatie moet gedragen, en waar elke ondernemer naar moet streven.

Het is opmerkelijk dat de auteur niet bang is om over zijn mislukkingen te praten. De fouten die tijdens de onderhandelingen zijn gemaakt, zijn grondig geanalyseerd en er zijn passende conclusies uit getrokken, zodat ze zich niet meer voordoen. De auteur behandelt zijn concurrenten met groot respect en geeft een voorbeeld van beschaafde communicatie met rivalen. En nog een belangrijke boodschap van D. Charles Dahigg – Amerikaanse journalist Charles Dahig – die een heleboel voorbeelden heeft om je te helpen leren hoe je je in een situatie moet gedragen en wat elke ondernemer zou moeten nastreven.

Het werk is met veel gevoel voor humor geschreven. De lezer ziet de positieve kijk van de auteur op het leven, ondersteund door een sterk karakter en het vermogen om dingen voor elkaar te krijgen. Elke regel die ze schrijft zet aan tot actie en daarom zou The Art of the Deal een handboek moeten zijn voor elke ondernemer.

De macht der gewoonte, Charles Dahigg

Beoordeling: 4.6

De macht der gewoonte

Charles Dahigg is een Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse journalist, was stafverslaggever bij de prestigieuze publicatie en maakt nu deel uit van het team van The New York Times. In zijn werk kijkt hij naar de invloed van gewoonten op iemands privƩleven en zakenleven en helpt hij iemand veel van die gewoonten los te laten en logica in te bouwen om gewoontegedrag te vermijden en meester te worden over de situatie.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je de dingen op deze manier doet en niet op die manier, waarom je ’s morgens je bed opmaakt en daarna je tanden poetst en niet andersom, waarom je hele leven bestaat uit patronen die het vormgeven?? De auteur toont niet alleen de negatieve kant van gewoontes… Ze hebben ook een positieve impact en redden vaak de dag in onverwachte situaties. . Doorheen het verhaal geeft Dahigg voorbeelden van mensen en bedrijven waarin de lezer de impact van gewoontes zal zien. De finale is een gids voor actie, die een speciale blik waard is.

Sinds de publicatie staat het boek al lange tijd aan de top van de beste werken, en daarom raden onze deskundigen u aan het te bestuderen en te proberen uw gedrag te veranderen om realistische doelen te bereiken in uw persoonlijke leven en carriĆØre.

Geluk bezorgen. Van nul tot een miljard: het verhaal van een opmerkelijk bedrijf uit de eerste hand

Beoordeling: 4.6

Geluk bezorgen. Van nul naar een miljard: het verhaal van een opmerkelijk bedrijf uit de eerste hand

Nummer acht op de bestsellerlijst ! Het boek “Delivering Happiness. From zero to a billion: the story of a remarkable company first hand wordt beschouwd als een van de meest opwindende werken over ondernemen. Het is een praktische gids voor elke ondernemer. Na het lezen van het boek zal een leidinggevende inzicht krijgen in echte instrumenten voor het creĆ«ren, ontwikkelen en bevorderen van succesvolle bedrijven, en geĆÆnspireerd worden door de verhalen over de groei van ondernemersinkomsten vanuit het niets. De auteur biedt aan om te leren van de fouten van anderen, dus deelt ze haar eigen fouten op weg naar een Zappos. Tony Shea legt uit hoe je kunt leren genieten van werk en leven. Het boek zal nuttig zijn voor managers en leidinggevenden die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Het is ook opbeurend en geeft een geweldige motivatie met een vleugje humor.

#Girlboss, Sophia Amoruso

Beoordeling: 4.5

#Girlboss

Sophia Amoruso is een lichtend voorbeeld van hoe je van een werkloze vrouw naar een zakenvrouw met een miljoenenbankrekening gaat. Haar verhaal doet denken aan het sprookje van Assepoester. Sofia kreeg een baan bij een bibliotheek om een ziektekostenverzekering af te sluiten, waar ze veel leerde en de enorme mogelijkheden van het internet ontdekte. Ze begon een vintage kledingwinkel op 22-jarige leeftijd, en werkte aanvankelijk alleen.

Het voor de beoordeling geselecteerde boek is meer dan een actiegids of een handleiding voor het runnen van een bedrijf. Geschreven op een gemakkelijke, toegankelijke manier, is het niet zonder ironie en grappige momenten. Sophia kwam al vroeg in haar reis in aanraking met gewetenloze, wat zij noemt “trashy” meisjes en jongens, en de ervaring met hen hielp haar later veel fouten te voorkomen.

De schrijfster geeft advies over hoe zij personeel aanneemt en ontslaat, welke kwaliteiten zij het meest waardeert en hoe zij de cashflow onder controle houdt. Amoruso praat ook over hoe een vrouw zich voelt in de huidige door mannen gedomineerde zakenwereld. Als u niet alleen in wonderen gelooft, maar ook bereid bent hard te werken en uw doelen te bereiken, dan zal een interessant verhaal over een gewoon meisje dat de eigenaar werd van een modieus imperium, zeker niet alleen fascinerend maar ook nuttig lijken.

Bedrijf vanuit het niets. De Lean Startup-methode om snel ideeƫn te testen en een bedrijfsmodel te selecteren

Beoordeling: 4.5

Business from scratch. De Lean Startup-methode

Het boek werd opgenomen in de lijst van beste werken in het genre bedrijfsliteratuur in 2011. Door te leren van de praktijkervaring van de schrijver kunt u instrumenten die niet werken weggooien en acties ondernemen die waardevol zijn voor het bedrijf. . Reece bewijst opnieuw dat het geen kwestie van geluk of fortuin is… Een op wetenschap gebaseerde aanpak in de praktijk zal nieuwe wegen en mogelijkheden openen voor een succesvolle toekomst.

Denk en word rijk door Napoleon Hill

Beoordeling: 4.5

Denk en wees rijk

Napoleon Hill, geboren eergisteren, wordt erkend als een van de grootste schrijvers van succes. “Think and Get Rich” werd gepubliceerd in 1937, en ten tijde van zijn dood in 1970… zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht, een record. Deskundigen geloven dat het werk van N. Hill’s is een klassieke gids voor het creĆ«ren van rijkdom… De moderne lezer krijgt een bijgewerkte editie die rekening houdt met de realiteit van onze tijd.

Het duidelijke plan dat de auteur voorstelt wordt al tientallen jaren door mensen gevolgd. Het is niet alleen geschikt voor zakelijke planning, maar voor alle gebieden van het leven. De auteur heeft lange tijd informatie verzameld en de succesverhalen van de 500 rijkste en invloedrijkste mensen ter wereld geanalyseerd. Het is veilig om te zeggen dat het werk gebaseerd is op ware verhalen en er is geen reden om de auteur niet te vertrouwen.

Zoals Hill zelf opmerkte, werden zijn twintig jaar onderzoek gestimuleerd door Andrew Carnegie. De schijnbaar eenvoudige waarheden leiden tot verbluffende resultaten, zoals is bewezen door mensen die daadwerkelijk een fortuin hebben verdiend. Het boek is niet alleen een aanrader om te lezen, het zal de lezer helpen het juiste pad te kiezen en succesvol en gelukkig te worden.

De rijkste man in Babylon

Beoordeling: 4.5

De rijkste man in Babylon

Een interessant, boeiend boek voor wie welvaart en onafhankelijkheid zoekt. De auteur onthult het geheim van hoe je kapitaal accumuleert, behoudt en voor jezelf laat werken. Het motiveert verdere actie en bewijst dat het resultaat recht evenredig is met de geleverde inspanning. George C. Clayson publiceerde zijn eerste essay in 1926. “The Richest Man in Babylon” wordt erkend als een klassieker in de economische literatuur…

Waarom Babylon? In een oud land begrepen de mensen al de wetten van het succes en gebruikten ze destijds de termen “geld”, “goederen” en “investering”. De financiĆ«le stabiliteit van een land is het bewijs van de juiste beleidskeuzes en de juiste handelwijze. De lezer zal houden van de vertelstijl. Dit is geen leerboek met strikte en soms onbegrijpelijke termen. Dit is een parabelverhaal van een man die vertelt hoe hij de rijkste man van de staat werd, hoewel hij even arm was als de meeste burgers.

Dit zakelijke boek is niet alleen aanbevolen voor beginners. Het zal tieners helpen begrijpen wat ze echt willen in het leven… De oudere generatie leert financiĆ«n te vermenigvuldigen en tot stabiliteit en onafhankelijkheid te komen.

Hoe vrienden te winnen en mensen te beĆÆnvloeden, Dale Carnegie

Beoordeling: 4.5

Hoe je vrienden wint en mensen beĆÆnvloedt

De legendarische spreker, pedagoog en psycholoog heeft niet alleen veel mensen gemotiveerd tot succes, maar heeft ook zelf zijn methodologie bewezen door miljonair te worden. Het best beoordeelde boek werd gepubliceerd in 1936 en is al tientallen jaren een handboek. Veel van ’s werelds rijken bevestigen dat het het begin was van hun financiĆ«le welvaart en succes.

Carnegie dringt er eerst en vooral op aan om jezelf en je relaties met anderen op orde te brengen. Het zijn onze complexen en onzekerheden die verdere persoonlijke groei belemmeren… Nu zij hun angsten hebben overwonnen en goed hebben leren communiceren, hebben vele volgelingen de relaties binnen het gezin verbeterd, zijn zij in staat geweest hun eigen bedrijf op te zetten en een team met een groot aantal werknemers te leiden. Het werk bevat voorbeelden van levensverhalen die in een bepaalde situatie helpen om een gedragsstijl te ontwikkelen en de juiste actie voor te stellen.

Op het eerste gezicht is het advies eenvoudig: glimlach meer, toon interesse in andere mensen, luister goed naar wat mensen zeggen en praat over de onderwerpen die hen meer interesseren dan u. De auteur richtte zich op manieren om aardig gevonden te worden, om mensen te veranderen zonder ze te kwetsen, en om het gezinsleven te verbeteren. Ondubbelzinnig: dit zakenboek is aanbevolen lectuur.

Principes. Leven en werk

Beoordeling: 4.4

Principes. Leven en werk

Op de twintigste regel in onze bespreking van het boek “The Principles of Public Relations and Public Policy”. Life and Work door Ray Dalio, een van de meest invloedrijke mensen op de planeet, oprichter van
idgewater opgroeide in een gemiddeld gezin. Hij was in staat een bedrijf “op te richten” met behulp van bekende strategieĆ«n, maar aangescherpt door zijn eigen ervaringen, fouten en overwinningen. Resultaat –
idgewater Associates werd het vijfde belangrijkste bedrijf in de Verenigde Staten volgens Fortune. De gebruikte beginselen zijn niet alleen strategisch, maar ook persoonlijk – de auteur spreekt ook over de noodzaak om belangen te kruisen.

In het eerste deel vertelt de auteur over zijn reis vanaf het begin van het bedrijf tot nu, zijn eigen reis door de economische “shake-up”… Het tweede deel geeft de lezer inzicht in wat Ray Dalio bedoelde, het derde deel gaat over de overtuigingen en regels waarmee elke ondernemer die besluit zijn bedrijf te promoten, rekening moet houden. Financiers en ondernemers zullen baat hebben bij het lezen van Dalio’s werk – er valt veel van te leren. Het boek zelf is nauwelijks bruikbaar als toepassingsinstrument. Het is voor het vinden van belangrijke hints en tips die ondernemers kunnen helpen bij hun zakelijke inspanningen.

Hoe je dingen op orde krijgt, David Allen

Beoordeling: 4.4

Hoe je dingen op orde krijgt, David Allen

Hoe je je gedachten en zaken op orde krijgt vertelt David Allen, een wereldberoemde expert en consultant in het verbeteren van persoonlijke productiviteit. Dit zakelijke boek is een bestseller geworden en is vertaald in tientallen talen. Het zal nuttig zijn voor zowel beginners als degenen die al bekend zijn met de methodologie van de auteur, die helpt om de tijd voor werk en privƩleven intelligent in te delen en tegelijkertijd voldoening te halen uit het verrichte werk.

U leert hoe u informatie verzamelt en daaruit de belangrijkste kiest, om een heldere geest te houden en elke, zelfs de meest complexe, taak aan te kunnen. De schrijver, gebaseerd op twintig jaar onderzoek, onthult het geheim van het vermijden van de stress van het niet gedaan krijgen van dingen.

Boek D. Allen werd gewaardeerd door mensen met verschillende beroepen. De juistheid en het werkelijke effect van de methodologie hebben bevestigd dat ondernemers en financiers, leraren en studenten, acteurs en regisseurs, en zelfs predikanten van verschillende denominaties zich konden bevrijden van de stress van het dagelijks leven. Of u nu een grote zakenvrouw bent of een doorsnee huisvrouw, wij zijn ervan overtuigd dat deze publicatie u ten goede zal komen en uw leven zal helpen stroomlijnen. Werken en leven zonder stress en angst!

Het zal niet makkelijk zijn, Ben Horowitz

Beoordeling: 4.4

Het zal niet makkelijk zijn, Ben Horowitz..

Hij evalueert objectief alle moeilijkheden en gebruikt zijn eigen voorbeeld en dat van andere succesvolle ondernemers om elke actie te analyseren, waarbij hij adviseert hoe te handelen in een bepaalde situatie. U leert wat u moet doen als een werknemer van wie u hoge verwachtingen had, deze niet heeft waargemaakt, hoe u zo nodig ondergeschikten kunt ontslaan en degraderen, en u krijgt aandacht voor vele andere ingewikkelde vraagstukken.

Het boek is gemakkelijk te lezen, de stijl is heel begrijpelijk, de manier van vertellen is niet gespeend van humor. Het is niet alleen meer theoretisch advies. Alles wordt ondersteund door de praktijk, en daarom worden zowel nieuwkomers als gevestigde ondernemers Easy Won’t Come Easy aanbevolen als een van de beste boeken uit de moderne bedrijfsliteratuur.

Flexible Minds, Carol Dweck

Beoordeling: 4.4

Flexible Minds, Carol Dweck

De wereldberoemde motivatie-expert en professor aan de Stanford University heeft een boek geschreven dat miljoenen mensen heeft geholpen in zichzelf te geloven en hun leven ten goede te veranderen. Op basis van twintig jaar onderzoek komt de auteur met een revolutionair concept van persoonlijke ontwikkeling.

Opmerkelijk is dat K. Dweck was niet van plan haar wetenschappelijke project te publiceren, maar haar studenten stonden erop dat ze haar bevindingen zou delen met alle mensen die geĆÆnteresseerd waren in. Het boek helpt om niet alleen naar de ontwikkeling van de volwassen psychologie te kijken, maar ook naar die van kinderen. U leert waarom talent en intelligentie niet de belangrijkste componenten van succes zijn, hoe ze vaak niet helpen om een doel te bereiken, maar alleen maar in de weg staan, hoe u de prestaties van een kind en de efficiĆ«ntie van een manager kunt verbeteren.

De lezer zal kunnen vaststellen of hij behoort tot het type mensen met een vaste of flexibele geest. De eerste om verder te groeien zal een inspanning moeten leveren om zijn mentaliteit te veranderen. De laatsten gaan op de juiste manier te werk, zonder alleen op aangeboren talent te vertrouwen. Ze werken hard en bereiken hun best. Het boek wordt aanbevolen voor een breed scala van lezers.

Handel als een leider, denk als een leider, Herminia Ibarra..

Beoordeling: 4.3

Gedraag je als een leider, denk als een leider, Herminia Ybarra

Als het je doel is om een leider te worden in alle facetten van het leven, dan is Herminia Ybarra’s selectie zakelijke boeken precies wat je nodig hebt. Een wereldberoemde professor en opvoeder creĆ«ert zijn concept voor succes dat de basisregels leert. Volg ze om een gerespecteerd, vertrouwd en bewonderd persoon te worden. De eenvoudige principes in dit boek kunnen leiden tot verbazingwekkende resultaten.

Zoals A. Ibarra, om te leren denken als een leider, moet je handelen als een leider… Haar methoden hebben vele managers geholpen om de carriĆØreladder te beklimmen en een duizelingwekkende carriĆØre te maken. Niet alleen voor professionals, het is een bureaustandaard geworden… Nieuwkomers die net beginnen, weten meteen welke richting ze moeten inslaan om in een mum van tijd een hoog managementniveau te bereiken.

Het werk zal helpen een competente zelfanalyse uit te voeren en de oorzaak te identificeren die de groei van uw eigenwaarde belemmert. Velen zullen verrast zijn door de methoden van de auteur, die indruisen tegen de conventionele opvattingen. Sommige lezers hebben opgemerkt dat het boek een beetje moeilijk te volgen is, met veel tabellen en grafieken. Maar als je echt een leider wilt worden, moet je geen gemakkelijke en eenvoudige manieren verwachten om dat te bereiken.

Zelf-MBA. Zelfstudie 100%

Beoordeling: 4.2

Een MBA op zich

Josh Kaufman is een van de beroemdste business trainers van vandaag, die suggereert dat het niet nodig is geld uit te geven aan een dure opleiding, omdat zelfs de meest prestigieuze universiteiten niet altijd een goede opleiding bieden. Sjabloonprogramma’s zijn niet altijd nuttig om uw bedrijf te ontwikkelen, dus heeft de auteur een methodologie gecreĆ«erd die het kennisniveau kan geven dat nodig is voor een succesvolle en financieel stabiele toekomst.

Veel lezers stuurden hun feedback naar de auteur met woorden van dank voor het waardevolle advies en de bekwame opleiding, voor de financiƫle besparingen die zouden zijn besteed om de opleiding zelf, huisvesting, reizen en andere kosten te betalen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Bram

    Welk zakelijk boek zou je aanbevelen voor iemand die op zoek is naar inspiratie en praktische tips om succesvol te worden in het bedrijfsleven?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: