Uw opnamestudio of thuisbioscoop inrichten in uw huis: 5 tips

Hoe kunt u de akoestische tekortkomingen van typische appartementsgebouwen overwinnen en uzelf het plezier van surround sound thuis gunnen??

Waar moet je eerst aan denken?

Evaluatie van de basisgegevens van de zaal. Wanneer je een obstakel raakt, wordt een deel van de geluidsgolf gereflecteerd, een deel gaat er doorheen en een deel wordt geabsorbeerd. In een typisch appartementsgebouw In een gebouw van panelen, blokken of bakstenen kunnen plafonds en muren het geluid vervormen en onvoldoende geluidsisolatie bieden om de buren niet te storen. Bij het opzetten van een thuisbioscoop of geluidsstudio in uw huis, moet u onthouden

 • lage akoestische isolatie, Als de meeste golven door het hek gaan
 • slecht voor de akoestiek, Maar goed voor de geluidsisolatie, als de muren voornamelijk geluid weerkaatsen;
 • Beter voor zowel akoestiek als geluidsisolatie, als de geluidsabsorptiecapaciteit van de omheining hoog is;
 • Slechter voor zowel akoestiek als geluidsisolatie, als de elasticiteitsmodulus van het wandmateriaal hoog is;
 • Het ergste is.. kubieke ruimte, omdat daarin de gereflecteerde golven in het centrum botsen en elkaar overlappen.

Voor een goed geluid van het luidsprekersysteem in een thuisbioscoop probeert u alle luidsprekers in een cirkel te plaatsen op gelijke afstand van het midden waar het publiek zich bevindt.

Gebruik caissons, kolommen en andere geluidsabsorberende constructies van massieve of poreuze materialen ( hout, MDF, akoestisch schuim, enz. . ) – ze zullen het gezoem verminderen.

Op de foto: het thuistheater van het project gerealiseerd door de architectuurstudio van Totan Kuzembaev.

Hoe vecht je tegen de echo??

Meer zacht! ( minerale wol, vilt, vezelplaat ) en gestoffeerd meubilair met polyurethaanschuim zullen de geluidsgolven bij de muren en het plafond verminderen. Afgezien daarvan kunnen vlakke bekledingen ook geluidstrillingen dempen indien zij gemaakt zijn van materialen met een lage resonantie (kurk, poreus Eurober, enz. . ).

Hoe geluidsisolatie te bereiken?

De luidsprekers.. weg! De beste afstand tussen de luidsprekers en de dichtstbijzijnde muur 1/3 of 1/5 van de afstand van hen tot de tegenoverliggende muur. Indien dit niet mogelijk is, plaats dan absorberend materiaal (min. 40 mm dik) op de muur achter de luidsprekers. Zet de luidsprekers tegen de zijwanden precies in het midden. Thuisbioscoop met realistisch geluid kan worden bereikt door de achterste luidsprekers op een podium op hoofdhoogte te plaatsen. Maar ze mogen niet aan de muur hangen Je creëert een resonerende buzz.

Isoleer binnen, niet buiten! Het isoleren van structuren aan de bron is veel doeltreffender dan het isoleren van structuren aan de buitenkant. Bevestig een geluidsabsorberende structuur ( 40-100 mm ) op de muren en het plafond en leg een absorberende mat op de vloer om een thuisbioscoop te creëren. Deuren en ramen moeten worden gelamineerd en verdicht.

Plaats in thuisbioscopen hermetisch gesloten deuren met goede geluidsisolatie, zonder glazen inzetstukken en glas-in-loodramen.

 • Filorei 45 rovere-wenge deur van Garofoli
 • Functionele Deuren 01 van ComTür
 • Beuken / Madrona briar houten deur van de Cocif fabriek
 • Nova P deur van Bertolotto Porte

De Filorei 45 rovere-wenge deur van Garofoli.

 • Geluidsabsorberende platen. De ondervloer van vezelplaat isoleert schok- en trillingsbelastingen. Hoe meer poriën in het materiaal, hoe groter de dempingscapaciteit. Een andere belangrijke kwaliteit Vormvastheid: dergelijke materialen sluiten niet af met de tijd. Nadelen – vergroten de dikte van de afwerking en de kosten van de hele renovatie, en stoten schadelijke deeltjes uit. De planken 'wikkelen' in een luchtdichte folie.
 • Akoestische panelen en platen. De eenlaagse modellen worden gebruikt voor frame- en hangconstructies in combinatie met absorberende matten. Dubbellaagse panelen en platen bestaan uit een geperforeerde bekleding en een poreuze absorberende of elastische dempingslaag. De vorm van de gaten en de oppervlaktestructuur zijn belangrijk: producten met een piramidevormig reliëf dempen hoge en middelhoge frequenties goed.

Akoestische panelen zijn decoratief, geluidsabsorberend en gemakkelijk te installeren.

 • BuzziSwitch Bakstenen muurpanelen uit de fabriek BuzziSpace.
 • Bits Wandpanelen van Abstracta.
 • Maanwandpanelen van Johanson Design.
 • Diffen 01 wandpanelen van Rodeo.

 • Akoestisch transparante stoffen. fungeren als draperie voor geluidsabsorberende structuren op muren en plafonds. Het plafond van de thuisbioscoop kan worden verborgen achter een luidspreker.
 • Demping pads. Platen van geagglomereerd kurk, lichtgewicht geschuimd polyethyleen of Eurobermatten, zachte vezelplaat isoleren het contactgeluid en dempen de trillingen van de luidsprekers.
 • Akoestische afdichtingsmiddelen. Gebruikt voor het creëren van anti-vibratielagen op de wandaansluitingen van akoestische panelen en baffles.
 • Akoestische spanplafonds een laag absorberend materiaal bedekken dat aan de reling is bevestigd.

Voor een betere akoestische isolatie moet het plafond in een thuisbioscoop een sandwichconstructie zijn, verborgen achter een verlaagde plafondplaat. Probeer het plafond meerlaags te maken – dat helpt om resonanties te ondervangen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: