Vanaf welke leeftijd kan een baby op de jumpers?

Iedereen probeert met de tijd mee te gaan. Geen uitzondering en jonge ouders die voor hun baby de beste producten op de markt willen kopen die bijdragen tot een snellere en volledigere ontwikkeling van hun geliefde kind.

Baby jumpers worden gezien als een moderne trainingsmachine. Het versterkt de spieren en botten van het kind, evenals het vestibulaire systeem en verruimt de blik van het kind. Bovendien houdt het de kinderen korte tijd bezig, wat het leven van de ouders een stuk gemakkelijker maakt.

Maar toch heeft dit apparaat zowel voor- als tegenstanders. Dus welke is goed??

Op welke leeftijd is het veilig om uw baby in een wipstoeltje te zetten?

Voor- en nadelen van de springwieg

Zolang het kind zich nog niet zelf kan verplaatsen, wordt het geholpen door zijn ouders, die hem op de arm langs het huis of op straat dragen. Tijdens deze, voor de lerende baby zo interessante reizen, ziet de baby alles om zich heen, probeert hij zijn hand uit te steken en te proeven.

Alleen heeft niet elke ouder voldoende tijd voor deze wandelingen, dus vinden velen een oplossing door het gebruik van hulpmiddelen zoals loopstoeltjes, boxen of springkussens.

Vooral jumping jacks zijn belangrijk in deze lijst omdat ze volgens veel medische specialisten het minst schadelijk zijn voor de ruggengraat van de zich ontwikkelende baby. En toch, in vergelijking met andere dergelijke toestellen zouden baby jumpers veel gunstiger zijn voor de lichamelijke ontwikkeling van de baby.. Uw baby helpen zijn evenwichtsorgaan te ontwikkelen en zijn botten en spieren te versterken.

Als het kind een ontwikkelingsstoornis heeft, zijn jumping jacks bijzonder nuttig.

Het stimuleert ook het vestibulaire apparaat: tijdens deze “ritjes” leert de baby zijn lichaam te beheersen, zijn bewegingen te coördineren en zijn mobiliteit te ontwikkelen. Deze activiteiten brengen veel positieve emoties teweeg bij de baby, waardoor hij de buitenwereld sneller ontdekt, en de ouders meer vrije tijd hebben om zich te ontspannen.

Maar er zijn volgens medici ook nadelen aan het gebruik van jumpers.Voor te emotionele baby’s, te levendige sensaties. Slaapverlies en gedeeltelijk verlies van eetlust kunnen daarna optreden.

Men is het er algemeen over eens dat het voor een kind effectiever is om te leren kruipen dan om tijd door te brengen in een springtouw, omdat.. Het bevordert de snelste ontwikkeling van het kind. Het wordt ook als een nadeel beschouwd om zich in de flat te beperken, in tegenstelling tot kruipen. Hoewel de meeste ouders nogal blij zijn met deze functie, omdat het niet altijd mogelijk is de bewegingen van de baby bij te houden.

Dus wat is het probleem met baby jumpers. Ten eerste heeft het kind nog niet geleerd zijn lichaamshouding te controleren. En bij hen is de lichaamshouding onnatuurlijk. De baby kan niet balanceren in een wipbedje zoals zonder het wipbedje. Dat wil zeggen dat het kind nog steeds leert rechtop te staan. En het zwaartepunt ligt niet op dezelfde manier als wanneer het kind loopt.

Ook stuitert de baby met de tenen van de vloer en daardoor loopt de baby niet zo effectief als zou moeten. Leun op de hele voet.

Een jumper is niet bepaald gezondheidsbevorderend. Ze vertragen alleen de ontwikkeling van normale loopvaardigheden rond het huis. Niettemin is dit stuiteren een waar genoegen voor het kind.

Dus de baby jumpers zijn niets meer dan een manier voor ouders om respijt te geven.

En als ze niet meer dan 30 minuten per dag worden gebruikt, kan dat geen kwaad.

Op welke leeftijd kunnen de baby jumpers gebruikt worden?

Heel vaak geven fabrikanten in de gebruiksaanwijzing van het product aan op welke leeftijd het wordt aanbevolen om de baby in de jumpers te doen. Zij geloven dat het al mogelijk is op 3-4 maanden leeftijd.

Maar op deze jonge leeftijd heeft het kind zeer slechte rugsteun en een zwakke ruggengraat… Daarom is het volgens kinderartsen te vroeg om aan dit apparaat te denken. Zij geloven datGebruik geen springer tot de leeftijd van 6-7 maanden, Tegen de tijd dat je baby zelfstandig heeft leren zitten…

En vanaf 9 maanden, als je baby een tijdje begint te lopen, kun je beter stoppen met de jumpers. Door er plezier aan te beleven, duwt de baby met beide voeten van de vloer, en dit is wat ze zullen doen tijdens hun eerste stapjes, wat zal leiden tot frequente ongelukjes en valpartijen.

Maar wanneer je helemaal moet stoppen met de jumpers, zal je baby je “vragen”. Als hij in staat is zich zelfstandig te verplaatsen, zal hij gewoon niet geïnteresseerd zijn in deze activiteit.

De wereldberoemde kinderarts Evgeny Komarovsky spreekt zich ook uit over jumping jacks. Volgens hem is het het perfecte cadeau voor de verjaardag van een kind. Als uw baby 3 maanden oud is en zijn of haar hoofdje rechtop kan houden, kunt u de babytruien een tijdje gebruiken. Hij maakt ook duidelijk dat de tijd die uw baby in het wipstoeltje doorbrengt tot een minimum moet worden beperkt.

Maar om veiligheidsredenen, om de ruggengraat van de baby niet te traumatiseren, raadt de arts aan om na 4 maanden truien te gebruiken.

Soorten bouncywielen

Vanaf welke leeftijd is het veilig om in de jumpers te zitten?

De klassieke wieg is beschikbaar. Daarin kan uw baby rondstuiteren en schommelen als op een schommel… Een gevoel van vlucht is een groot genoegen en veel positieve emoties voor het kind. Dit ontwerp is uitgevonden voor de kleintjes. Zolang uw baby zijn hoofdje rechtop kan houden, kunnen ze gebruikt worden vanaf 4 maanden.

Voor oudere baby’s worden wipwappen met een zachte hoepel aanbevolen. Het is goed verstelbaar en verdeelt het gewicht van het kind, waardoor extra druk op de ruggengraat van de zich ontwikkelende baby wordt uitgeoefend.

Truien met bolsters helpen ook om dit probleem aan te pakken. Ze passen onder de armen van de baby. Zo kan uw baby stilstaan en observeren wat er om hem heen gebeurt. Dit wordt gebruikt voor baby’s van zes maanden tot twee jaar.

Een andere interessante variant is de babytrui. Ze lijken meer op een vliegstoel en zijn geschikt voor oudere kinderen van 3 tot 10 jaar. Zij gebruiken een sterke Euroberen band, die op ongeveer 3 m in twee parallelle punten wordt bevestigd.

Wanneer de babytruien niet gebruiken

Het gebruik van jumpers is een individuele beslissing voor elke ouder. Maar er zijn verschillende redenen om het in geen geval te gebruiken:

  1. Als het kind zijn hoofd nog niet zelfstandig omhoog kan houden;

  2. Als je kind rode huid of wondjes heeft van de riemen;

  3. voor een orthopedische of neurologische aandoening.

Rekening houdend met al het bovenstaande is het onmogelijk een definitief antwoord te geven over het nut van de wieg. Of ze in hun geliefde kind worden gestopt – het is een individuele beslissing van elke ouder.

Maar vooral, om uw baby op geen enkele manier te schaden, moet u, voordat u dit hulpmiddel gebruikt, eerst een kinderarts raadplegen en de voor- en nadelen afwegen. Alle regels voor het gebruik van het wipstoeltje moeten worden nageleefd. En dan zullen ze een grote hulp voor je zijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: