Vind de perfecte pan

Het zal u misschien verbazen, maar er zijn universele regels voor de keuze van pannen. Bij de aankoop moet u niet alleen rekening houden met het materiaal, de vorm en het volume. Wat nog meer??

Populaire materialen

  • Aluminium. Geschikt voor elke kookzone, behalve inductiekookplaten.

    Aluminium wordt niet gemagnetiseerd, waardoor de brander niet werkt. Daarom krijgen aluminium koekenpannen een extra laag staal in de bodem of staat er een waarschuwing op de verpakking: lees die goed!

  • Gietijzer. Als je veel en vaak kookt Je kunt beter een gietijzeren koekenpan kopen. Zwaar, maar stevig, robuust en "responsief" voor veranderende temperaturen. Gebruikt door professionele koks.
  • Metaal + plastic. Als eerste – voor het lichaam, de tweede.. voor het handvat. Dan hoef je de koekenpan in de oven niet te gebruiken. En het materiaal voor het handvat moet geschikt zijn: antislip, met een gegroefd oppervlak.. wat men een "grip" noemt.
  • Teflon gecoat staal. De belangrijkste voordelen van deze koekenpan- Het is gemakkelijk te reinigen en kleeft niet aan voedsel. De fout – De teflonlaag is broos: u kunt deze niet alleen beschadigen met een spatel met scherpe randen of een schurend schoonmaakmiddel, maar zelfs met water ( als u koud spuit zonder te wachten tot de pan is afgekoeld ).

Roestvrijstalen koekenpannen kunnen worden bereid op inductie, gas, elektrische kookplaten en in de oven, maar mogen niet worden afgewassen in de vaatwasser of in de magnetron.

Het ideale model

Bodem: plat en meerlagig. Voordat u een koekenpan koopt, moet u ervoor zorgen dat deze een perfect vlakke bodem heeft… Dit is belangrijk als u een elektrisch fornuis hebt: een ruimte van 1 mm tussen de bodem en het fornuis vermindert de warmteoverdracht met 25%. Dat betekent dat u langer kookt zonder elektriciteit te verbranden meer.

Als onze koekenpan een gebogen bodem heeft, is dit een goed idee meerlaags. De eenlagige exemplaren vervormen enigszins bij verhitting Bij afkoeling bolt de bodem iets uit en druipt de olie tot één punt naar beneden. Voedsel blijft plakken en de bodem van de pan verliest contact met de brander.. Afval energie. De meerlagige koekenpan heeft geen van deze nadelen.

Afgebeeld: AA363 door Maggi Massimo, ontwerp door Maggi Massimo.

Vorm: Bij voorkeur rond. "experimentele" koekenpannen vormen ( bijvoorbeeld vierkant ) niet ongewoon tegenwoordig. Maar hoe goed ze ook zijn, ze hebben een groot nadeel.. Ze zijn zeer ongemakkelijk te reinigen en te wassen.

Vorm trivia. Een kleine kromming in de zijkant van de pan kan het gebruik ervan beïnvloeden. Als de rand scherp en niet gebogen is, is het gevaarlijk om vloeistoffen uit de pan te gieten – ten minste een deel van de vloeistof zal zeker langs de buitenwand van de pan lopen.

Waarvoor koop je een koekenpan??

Koekenpannen. U bent van plan een koekenpan te kopen om er veel en vaak op te bakken? – Kies modellen van gietijzer of roestvrij staal. Let naast het handvat en de meerlaagse bodem ook op de gekartelde binnenkant: die verspreidt het vet gelijkmatig en voorkomt dat het eten blijft plakken – plus het geeft een grilleffect.

sauteerpannen. Grotere diepte en capaciteit. Naast opvouwbare wanden is er een nauwsluitend deksel. Een koekenpan moet een dikke ( betere De ) meerlaagse basis die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Geweldig voor stoofschotels! Met veel saus – waaronder.

Multifunctionele koekenpannen. Ze zijn multifunctioneel omdat ze een antiaanbaklaag hebben, een grote capaciteit hebben en tegelijkertijd licht en compact zijn. Het gecoate aluminium model wordt meestal gekozen als allrounder. Het is de juiste koekenpan voor de dagelijkse keuken: hij is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

Lichtgewicht aluminium pannen met antiaanbaklaag en een magnetische stalen bodem zijn zowel gebruiks- als onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten kookplaten.

De koekenpan voor jou kiezen


AA363 messing koekenpan van Maggi Massimo

Maggi Massimo AA364 koperen steelpan

Maggi Massimo AA366 kantelbare koekenpan
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: