Vroegtijdige huidveroudering: 6 tekenen en 7 oorzaken

Zolang je langer jong en mooi wilt blijven, kan elke vrouw. Maar de vroege tekenen van veroudering zijn een verraderlijke manier om je ware leeftijd te tonen. Het is des te frustrerender als zulke veranderingen te vroeg komen…. Onze experts gingen om de tafel zitten met schoonheidsspecialisten en gerontologen om de belangrijkste oorzaken van veroudering te ontdekken en de preventieve maatregelen om het begin ervan uit te stellen.

Tekenen van huidveroudering

Waarom het gezicht jeukt

In de esthetische cosmetologie wordt vaak de term “verouderingsmarkeringen” gebruikt. Ze vertonen karakteristieke tekenen die helpen de leeftijd te bepalen. Deze veranderingen kunnen subtiel zijn, maar zij zijn het die het gezicht merkbaar verouderen.

Rimpels

Rimpels verschijnen vaak rond de leeftijd van 25 jaar. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar op verschillende delen van het gezicht. Ze komen vaak voor rond de ooghoeken en zijn gelokaliseerd op de wangen. Deze zijn ongevaarlijk in vergelijking met de diepere horizontale fronsrimpels die het voorhoofd teisteren.

In het begin zijn diepere groeven in de huid alleen zichtbaar tijdens het uiten van emoties… Maar zelfs in rust gaat dit niet weg met de tijd. Wenkbrauwrimpels ontstaan als de wenkbrauwen vaak gegroefd worden. Na verloop van tijd worden ook lelijke diepe kuiltjes duidelijk zichtbaar in de zones die de mondhoeken en de neusvleugels verbinden… Verzakking van de gezichtshuid draagt bij tot deze rimpels.

Een verzonken ovaal

Bij jonge mensen is de hoek van de kaak zeer uitgesproken. Onderhuids vet verschuift na verloop van tijd naar beneden, zodat de wangen hun stevigheid verliezen, er vetophopingen rond de kin ontstaan en de gezichtscontour wordt aangetast. Deze vallen vooral op van opzij gezien. Het gezicht wordt gezwollen, de plaatselijke bloedcirculatie vertraagt, de huid wordt bleek en minder soepel.

De gezichten van jongeren lijken op een driehoek (“jeugddriehoek”), die uitmondt in een kin. Naarmate we ouder worden, verandert het gezicht aanzienlijk: de wangen zakken in en worden de basis van deze geometrische figuur. Hangende wenkbrauwen verergeren de situatie en maken het gezicht nog droeviger.

Verlies van stevigheid

Tijdens de menopauze verslapt het huidoppervlak en wordt dun… Dit treft het hele gezicht, niet alleen bepaalde gebieden. Verlies van stevigheid is vaak een reden voor het verdiepen van rimpels. Ook ziet de huid er dof en aards uit tijdens dit proces. Door structurele veranderingen in de huid verliest deze haar stevigheid.

Verkleuring

De teint van veel vrouwen verandert met de jaren en er ontstaan veel donkere vlekken. Om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling, produceert melanine meer pigmenten. Maar onder invloed van verschillende factoren (direct zonlicht, hormonale onbalans) wordt er te veel van geproduceerd, waardoor de huid een andere teint krijgt.

Droge huid

Droogte is een van de tekenen dat de huid begint te verouderen. Als je jong bent, houden lipiden, ceramiden of hyaluronzuur, die in voldoende mate worden aangemaakt, je huid vochtig. Maar in de loop der jaren worden deze natuurlijke componenten steeds minder talrijk. Dit resulteert in een verstoring van de waterhuishouding. Dit leidt tot uitdroging en andere leeftijdsgebonden veranderingen.

Het verdwijnen van kuiltjes op de bovenlip

Tussen de bovenlip en de basis van de neus, is er een gebied genaamd het filtrum. Twee stroken die verticaal omlaag lopen van de neus naar de lip, alsof je hem optilt. Op jonge leeftijd valt deze textuur meer op. En met de jaren wordt het minder uitgesproken. Het verdwijnt volledig op oudere leeftijd.

Soorten veroudering

Hoe uw gezicht thuis en bij de schoonheidsspecialist te verjongen: 10 effectieve manieren

Elke vrouw ondergaat op haar eigen manier leeftijdsveranderingen. Lees daar hier meer over. Afhankelijk van het type veroudering is het mogelijk om de juiste cosmetische behandeling en verzorging te kiezen, waardoor het proces wordt vertraagd.

Het vermoeide type

Vrouwen van dit type zien er ’s morgens meestal fris uit, maar ’s avonds wordt hun gezicht erg moe. Vrouwen met een normaal of gecombineerd huidtype met een gemiddeld niveau van onderhuids vetweefsel. Leeftijd laat de volgende afdruk op hen achter:

 1. Ze verliezen de dichtheid van hun buitenste huid;

 2. Het gezicht wordt grijs;

 3. De mondhoeken hangen naar beneden;

 4. De nasolabiale plooi is uitgesproken.

Bezitters van een vermoeide huid hebben energiegevende maskers en serums rijk aan antioxidanten hard nodig. Hun schoonheidsspecialiste kan gezichtsversterkende massages of soortgelijke behandelingen aanbevelen om de plaatselijke bloedcirculatie te verbeteren.

type met fijne rimpels

Bij dit type veroudering zijn fijne lijntjes en rimpels de belangrijkste manifestatie van veroudering. Er zit veel op het voorhoofd, bij de ogen, rond de mond. Dit is vaak het geval bij het droge huidtype. rimpels ontstaan door een laag collageengehalte. Naast huiduitslag komen pigmentvlekken en verlies van turgescentie voor.

Dit huidtype vereist extra zorg bij het hydrateren. Bovendien dringen schoonheidsspecialisten erop aan dat deze behandeling wordt uitgevoerd na de leeftijd van 25 jaar. Make-up producten moeten bevatten: natriumhyaluronaat, ceramiden, oliën… Deze bestanddelen zijn essentieel voor de collageensynthese. Salonbehandelingen ter bestrijding van fijne lijntjes en rimpels: laserresurfacing, biorevitalisatie, plasmolifting.

Het vervormde type

Deze vorm van veroudering komt op latere leeftijd voor. De problemen komen bovenop het overgewicht. Deze vrouwen hebben meestal een vette of gemengde huid en een goed ontwikkelde onderhuid. Dit zijn typische tekenen van dit soort veroudering:

 1. Periorbitaal gebied is gezwollen;

 2. Veranderingen in de contouren van het gezicht;

 3. Erytheem ontstaat vaak op de huid;

 4. Slappe huid in de nek en kin.

Om de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren, moet u kiezen voor cosmetica met een hoog retinolgehalte. Contouren, draadlift en andere hardwareprocedures kunnen helpen bij dit soort deformatieve veroudering.

Gespierd type

Vrouwen in deze groep hebben nauwelijks rimpels, wallen en de elasticiteit en stevigheid van hun huid is langdurig. Alleen pigmentatie is veroudering. Maar door de biologische veroudering verandert hun gezicht in een paar jaar tijd heel snel. Hun oogleden hangen sterk over, hun mondhoeken hangen naar beneden en ze krijgen grote huiduitslag…

Als u zich alleen zorgen maakt over hyperpigmentatie, kies dan voor behandelingen die rijk zijn aan retinol en vitamine C. Contouren, laserresurfacing, botulinetherapie en andere procedures kunnen helpen om acute veranderingen in het gezicht op te lossen.

Oorzaken van veroudering

Het effect van de slaap op de huid

De oorzaken van veroudering worden onderverdeeld in interne en externe oorzaken. Dit laatste kan worden gecontroleerd. Maar sommige biologische processen kunnen niet worden teruggedraaid. Met de leeftijd treden structurele veranderingen in de huid op en de efficiëntie van de celfunctie vertraagt dynamisch.

Invloed van binnenuit

Deze 2 primaire interne factoren zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering

 1. Erfelijkheid. Elke persoon wordt geboren met een specifiek fototype en etniciteit. Dit zijn de voorwaarden die bepalen hoe snel de uiterlijke tekenen van veroudering verschijnen. Rimpels verschijnen veel sneller bij een lichte, gevoelige huid dan bij een donkere huid. Een droge, dunne huid leidt sneller tot geriatrische processen dan een vette huid. Zeldzame genetische ziekten, zoals het syndroom van Werner (progeria), kunnen ook vroegtijdige veroudering veroorzaken.

 2. Hormonale stoornissen. De hoeveelheid collageen en elastine in de huid houdt rechtstreeks verband met het oestrogeengehalte. Als het lichaam te veel androgenen heeft of te gevoelig is voor androgenen, is het niet ongewoon om acne te krijgen. Constante ontstekingselementen veroorzaken een oneffen huid. Post-inflammatoire pigmentatie komt ook vaak voor.

De bloedtoevoer vermindert met de leeftijd, waardoor zuurstof en voedingsstoffen het huidoppervlak moeilijker kunnen bereiken. Het resultaat is een dof, onzuiver gezicht.

Externe invloeden

Door blootstelling aan omgevingsfactoren oxideert de huid en hopen vrije radicalen, die veroudering versnellen, zich op in de huid. Deze omvatten:

 1. Blootstelling aan de zon. Intermitterende of langdurige blootstelling aan UV-straling veroorzaakt fotoveroudering. Overmatige pigmentatie wordt vaak gezien als een achtergrond…

 2. Milieuvervuiling. Luchtvervuiling door giftige stoffen draagt bij tot de ophoping van vrije radicalen in de huid. Het oxidatieproces van de huid wordt nog versterkt door de invloed van de zon. Vooral stadsbewoners zijn gevoelig voor dit probleem.

 3. Tabak roken. Sigaretten bevatten veel nicotine en andere schadelijke chemicaliën, die een snelle toename van vrije radicalen in de huid kunnen veroorzaken. Mensen die roken zijn gevoeliger voor de schadelijke effecten van UV-licht.

 4. Ontoereikende voeding.Volgens de studie, Een teveel aan snelle koolhydraten in de voeding leidt tot glycatie (het aan elkaar plakken van collageenvezels). De huid verliest vroegtijdig haar elasticiteit. En een streng dieet ontneemt de huid gezonde onverzadigde vetzuren.

 5. Stress. Bij stress gaat het lichaam veel adrenaline produceren, waardoor de productie van oestrogeen, essentieel voor vrouwelijke schoonheid, afneemt. Langdurige stress vertraagt het metabolisme en de werking van belangrijke neurotransmitters. Dit alles leidt tot vroegtijdige veroudering.

Onjuiste huidverzorging kan ook het geriatrische proces versnellen.

Preventieve maatregelen

Vertraag het verouderingsproces,Amerikaanse Academie voor Dermatologieaanbevelingen:

 1. Los je dagelijkse routine op. Een alomvattende preventie van vroegtijdige veroudering moet altijd voldoende slaap omvatten, bij voorkeur op een geschikt orthopedisch kussen. Op dezelfde tijd naar bed gaan en wakker worden is ook belangrijk. Maak overdag tijd voor een wandeling in de buitenlucht.

 2. Heroverweeg uw dieet. Een dagmenu moet in het teken staan van fruit en groenten, die veel antioxidanten bevatten. Deze stoffen zijn van vitaal belang om de schadelijke effecten van vrije radicalen op de huid te stoppen. Ookwordt ook aanbevolenSystemisch gebruik van antioxidanten in de vorm van voedingssupplementen.

 3. Om ongezonde gewoontes op te geven. Vermijden van roken voorkomt schade aan de huid door schadelijke stoffen. Het resultaat is een duidelijke verbetering van het uiterlijk van de huid (aardetint, droogte, schilfering).

 4. Zorg goed voor je huid. De verzorging moet afgestemd zijn op de leeftijd en de behoeften van uw huid. De eerste tekenen van een geriatrische ziekte kunnen worden verzacht als ze goed worden verzorgd. Zonnebrandcrèmes met een hoge SPF zijn een must.

Om vroegtijdige veroudering te voorkomen, moet u regelmatig een endocrinoloog, gastro-enteroloog en andere gezondheidswerkers raadplegen.

Vertraag onomkeerbare processen en voorkom rimpels, als u tijdig begint met anti-aging cosmetica. Speciale producten helpen veel problemen op te lossen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. En als uw huid in goede conditie is, kunnen de juiste cosmetische producten helpen om haar langer in vorm te houden.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: