Waarom komt het wasmiddel in de wasmachine er niet uit?

Wat is er eenvoudiger dan een wasmachine?? Giet de was, voeg alle wasmiddelen toe, selecteer de modus en ga verder met uw dag. Maar soms hebben apparaten nare verrassingen. Wat doe je als het poeder er niet uitkomt en er vlekken op je kleren blijven zitten?? Onze experts hebben de kwestie onderzocht.

Wat te doen als er nog poeder in de trog zit??

wasmiddel

Als u ontdekt dat uw machine wasmiddel bevat nadat u het hebt gebruikt, moet u de volgende punten controleren:

  1. Watertoevoer – dit is heel gemakkelijk te controleren, aangezien de meeste wasmachines de cyclus gewoon niet starten. Je merkt het misschien niet eens als je het te druk hebt met het huishouden.

  2. Klepstand – soms kan een te weinig geopende klep ervoor zorgen dat het te lang duurt voordat de machine water aanzuigt voor het wassen, maar het kan er ook voor zorgen dat het poeder niet goed wordt opgenomen.

  3. Druk – Nogmaals, dit houdt verband met het vorige punt, of als de watertoevoer in uw huis te laag is. De waterstroom is soms slecht bij alle kranen, maar de stopkraan staat open. Dat is een goede reden om de MC te bellen.

  4. Je hebt het juiste product in het juiste vak. Dat is soms het geval. Je zou per ongeluk wasmiddel in het voorwasbakje kunnen doen… Deze stap wordt meestal niet gebruikt tijdens het gebruik, zodat het normaal is dat er wasmiddel in de automaat achterblijft.

  5. De poederspoeling is niet verstopt – het water stroomt in het bakje, maar kan het wasmiddel niet volledig verwijderen. Probeer dit te voorkomen door de trog in ieder geval af en toe uit te trekken en na gebruik grondig te wassen.

  6. De kwaliteit van het wasmiddel – helaas zal het gebruik van een wasmiddel van slechte kwaliteit er vaak toe leiden dat het wasmiddel aan de wanden van de pan blijft kleven wanneer de machine in gebruik is. En zelfs voorzichtig schoonmaken kan niet helpen.

  7. Vermijd overdrijven – als u overdrijft, kunt u een te grote hoeveelheid wasmiddel overhouden. Je wilt het vermijden? Gebruik een maatlepel.

Oorzaken en oplossing

Als geen van de bovenstaande oorzaken bij uw wasmachine wordt vastgesteld, dan valt er niets te vieren – er is een storing. De tabel toont de belangrijkste tekenen en oorzaken van storingen.

Teken van storing

Mogelijke oorzaak

De oplossing

Het poeder komt er niet uit. Duurt ongewoon lang om te vullen.

Filter voor waterinlaatklep verstopt

Komt meestal voor door gebruik van ongeschikt water

Filterreiniging

Klep defect

Een goed werkende klep geeft de machine genoeg water om het werk te doen. Als het onderdeel defect is, komt het water onvoldoende of helemaal niet aan.

Vervang de klep

Poeder blijft, water stroomt binnen zoals normaal

Het watertoevoermechanisme op de trog is defect

De bak is droog. Terwijl een normaal mondstuk de waterstroom regelt en wordt bewogen door een veerbelaste kabel. Soms verandert het van positie of breekt het.

Demontage van de machine voor diagnose en eventuele reparatie/vervanging van de sproeikabel

Het poeder wordt niet volledig in de trommel afgegeven, het water wordt normaal aangezogen

Uw fittingen zijn verstopt

De interne slangen voor water en reinigingsmiddel kunnen periodiek verstopt raken met resten reinigingsmiddel of onzuiverheden

De reiniging van het stopcontact (zelf te doen: het voordeksel verwijderen, de klem losmaken, het stopcontact eruit halen en met water afspoelen

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: