Zo downloadt u luisterboeken op uw tablet of smartphone

Tegenwoordig hebben we steeds minder tijd voor het traditionele lezen van boeken. Gelukkig zijn er online ook luisterboeken beschikbaar voor in de auto, voor het slapen gaan of zelfs op het werk. Maar hoe je ze precies downloadt naar je smartphone of tablet?

Hoe een luisterboek downloaden

Downloaden via de computer

De gemakkelijkste manier om een audioboek te downloaden is via uw computer. In dit geval kun je op een torrent tracker komen, met behulp van VPN, en andere piratenacties uitvoeren. En het is beter om luisterboeken op uw computer op te slaan, want daar is aanzienlijk meer ruimte voor. Maar hoe dump je dan dit of dat luisterboek op je smartphone?? Laten we het onderzoeken.

Nu hoeft u het mobiele apparaat niet per se via een kabel op de computer aan te sluiten. In plaats daarvan kunt u het audioboek uploaden naar een cloudopslagdienst, Yandex.Drive, Google Drive, Dropbox of elders. Dan hoeft u alleen nog maar toegang te krijgen vanaf uw smartphone onder dezelfde account, en het luisterboek te downloaden. Telegram, de populaire messenger die onlangs door Roskomnadzor is gedeblokkeerd, kan op dezelfde manier worden gebruikt.

Problemen met het downloaden van audioboeken op deze manier doen zich alleen voor bij bezitters van een iPad en iPhone. Mogelijk moet u in plaats daarvan de computersoftware iTunes gebruiken.Specifiek moeten zij als volgt te werk gaan:

 1. Sluit uw Apple apparaat aan op uw computer met een USB-kabel.

 2. Start iTunes als het niet automatisch opent. Download en installeer het als je het nog nooit gebruikt hebt.

Let op het formaat van uw luisterboek. Als het M4B is, sleep je het audioboek naar je iTunes-venster. In dit geval kunt u veel punten in deze instructie overslaan.Als het gesproken boek in MP3-formaat is opgeslagen, volg dan deze stappen.

 1. Klik boven de zijbalk op Muziek. Selecteer aan de rechterkant van het venster de subsectie “Mediabibliotheek”.

 2. Open map met audioboek op uw computer. U kunt de standaard “File Explorer” gebruiken om meerdere duizenden audioboeken tegelijk te openen.

 3. Selecteer vervolgens alle MP3-audioboekbestanden en klik met de rechtermuisknop op een van de bestanden.

 4. Klik in het contextmenu dat verschijnt op “Eigenschappen”.

 5. Vink “Alleen lezen” uit in het venster dat verschijnt en klik dan op “OK”.

 6. Sleep het hele audioboek naar je iTunes-venster. Het zou moeten verschijnen als een muziekalbum.

 7. Klik met de rechtermuisknop op het audioboek in iTunes.

 8. Ga in het menu dat verschijnt naar “Album Details” – “Instellingen” – “Muziek”.

 9. Verander “Media Type” in “Audiobook. Druk daarna op “OK”.

 10. U kunt nu “Audioboeken” selecteren boven de zijbalk. Als alles goed is gegaan, wordt uw audioboek hier weergegeven.

 11. Klik op het mobiele apparaat icoontje boven de zijbalk. Selecteer “Luisterboeken” in het paneel zelf. Vervolgens hoeft u het toegevoegde luisterboek alleen nog maar te synchroniseren met uw tablet of smartphone door het aan te vinken en op “Gereed” te klikken.

U moet nu wachten tot de synchronisatie is voltooid. Hoe groter het formaat van het luisterboek, hoe langer de wachttijd. Je kunt het beluisteren op iBooks of een soortgelijke app.

Betaalde apps gebruiken

Betaalde apps gebruiken

Het is OK als je geen computer hebt… U kunt luisterboeken downloaden via een of meer mobiele apps. Wij raden u aan hiervoor een legitieme dienst te gebruiken. Ga er niet vanuit dat luisterboeken duur zijn. Veel diensten werken nu op basis van een abonnement, waardoor je toegang krijgt tot enkele duizenden luisterboeken tegelijk. Het is zeer winstgevend!

Ooit ontwikkelde Google actief zijn online boekwinkel, waar het boeken in hun verschillende vormen verkocht… Het heet Google Play Books. Dit is de minst interessante toepassing, aangezien alle luisterboeken hier afzonderlijk worden verkocht. Als je echt naar ze wilt luisteren, riskeer je veel geld…

Net als bij gewone Google Play wordt elk boek hier gekocht door op de juiste knop te klikken en uw betalingsgegevens te bevestigen. Sommige boeken worden gratis verspreid, maar het aanbod is niet erg groot. Als u het luisterboek wilt beluisteren, moet u eerst op “Download” klikken. Kan worden beluisterd via de ingebouwde speler van de app.

Een andere app voor het downloaden en beluisteren van luisterboeken is Audiobooks Sounds of Words. Het is beschikbaar op zowel Android als iOS. Het programma heeft een intuïtieve interface, en elke week verschijnen hier nieuwe luisterboeken. Er zijn veel verschillende werken en lezingen om uit te kiezen. Het ondersteunt ook podcasts. Het enige nadeel van Sounds of Words is een slecht ontworpen speler. Het heeft een zeer beperkte functionaliteit. Het is mogelijk dat u een aparte luisterboekspeler wilt downloaden, waarmee u uw luisterboeken kunt beluisteren.

De eerste week is het downloaden van luisterboeken gratis. Daarna hangt de abonnementsprijs af van het aantal maanden dat u in één keer betaalt. Een maand kost 549 roebel, drie maanden kost 1590 roebel.

Een iets goedkopere app is Storytel. De dienst biedt ongeveer 5000 luisterboeken aan. Daaronder zijn werken voor kinderen, detectives, sciencefiction, klassiekers en zelfs poëzie. Lezingen, podcasts en audioseries zijn ook beschikbaar. Storytel heeft standups. Als je wilt lachen, is dit de app die je moet downloaden. Het is beschikbaar voor Android en iOS, zodat Apple-fans niet buitengesloten worden.

Als u meerdere apparaten tegelijk gebruikt, zal Storytel tussen hen synchroniseren. Dit betekent dat wanneer u begint te luisteren naar een audioboek op uw tablet, u verder gaat waar u gebleven was.

Verder is het een typische luisterboekenwinkel met een uitstekend sorteer- en aanbevelingssysteem… De eerste twee weken luister je gratis naar luisterboeken. En dan kost elke maand Storytel u 449 roebel.

De LitRes online shop heeft ook een eigen mobiele client. Het is voornamelijk gewijd aan gewone tekstboeken… Maar het heeft ook een reeks luisterboeken – meer dan 18 duizend in totaal. titels. De client heet “Listen to Audiobooks” en is zowel op Android als op iOS te vinden.

De app is een van onze meest gebruiksvriendelijke. Er is ook een geweldig aanbevelingssysteem. Er zijn ook geen klachten over synchronisatie tussen apps op verschillende apparaten. De enige klacht is echter het prijskaartje. Het ding is, er is geen abonnement. In plaats daarvan biedt de dienst aan om audioboeken te kopen tegen een specifieke prijs – het kan variëren van 30 tot 9999 roebel. LitRes heeft enige tijd geleden ook een abonnementsdienst geïntroduceerd. Voor een maandelijks bedrag van 299 roebel ontvangt u drie luisterboeken. Geen slechte optie voor wie er niet vaak naar luistert.

Een andere dienst die zowel traditionele boeken als luisterboeken aanbiedt is Bookmate. Je kunt allerlei werken downloaden, zelfs stripboeken. Audioboeken kunnen op verschillende apparaten worden gesynchroniseerd, wat erg handig is. Luisteren naar podcasts. Er wordt voorgesteld om het te doen met de ingebouwde speler, die geen bijzonder nadeel heeft.

Bookmate heeft een abonnementssysteem. De eerste week is gratis. Dan kost elke maand 459 roebel. U kunt absoluut elk audioboek downloaden, zelfs de nieuwste.

Gratis apps

Gratis toepassingen

Als je gratis luisterboeken wilt downloaden, moet je rekening houden met een aantal uitdagingen. Makers van luisterboeken geven geld uit aan stemacteurs, en ze willen dat hun werk wordt terugverdiend. Maar er zijn ook gratis luisterboeken, die tot het publieke domein behoren. Ze kunnen worden beluisterd via een client – die kan worden gedownload door iPhone- en iPad-gebruikers. Vergelijkbare programma’s zijn te vinden op Android. Ook is een sectie met gratis luisterboeken te vinden in de reeds genoemde cliënt LitRes.

Helaas zijn gratis luisterboeken zeer zeldzaam. Het is onmogelijk om hits en bestsellers te vinden in dit segment. Maar als je goed je best doet, kun je een betaald luisterboek gratis downloaden. Je moet een echte piraat zijn. Op smartphones moeten de volgende methoden worden gebruikt:

 1. Downloaden van een torrent tracker. Ooit waren torrentclients alleen beschikbaar op de pc, maar nu kun je zo’n app ook op Android installeren.

 2. Audioboeken downloaden op Telegram. Deze messenger heeft een enorm aantal kanalen. Sommige zijn gewijd aan luisterboeken.

 3. Luisteren naar luisterboeken op YouTube. Als u zich abonneert, kunt u uw video’s minimaliseren om alleen naar de audiotrack te luisteren. Maar laten we eerlijk zijn, YouTube is niet bijzonder rijk aan luisterboeken. U kunt ook gemakkelijk manieren vinden om de audiotrack van YouTube te downloaden – dan hoeft u geen abonnementsgeld te betalen.

Nou, als je alleen een iPhone hebt, is het onwaarschijnlijk dat je door piraterij een luisterboek kunt downloaden. Je zult een computer moeten gebruiken. Wat je precies moet doen, hebben we hierboven al verteld.

Conclusie

Met luisterboeken kun je belezen zijn zonder tijd te verspillen aan traditioneel lezen. Alles wat overblijft is ruimte voor hen maken. Zoals de praktijk laat zien, weegt elk luisterboek ongeveer 1 GB.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: