10 tips voor een bohemien interieur

Vergeet de stereotypen, laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen stijl, zodat je kunt genieten van kunst en creativiteit in een ontspannen omgeving.

Bohemian, of boho, ontleent zijn naam aan het acroniem bohemian, wat 'zigeuner' betekent. De boheemse stijl ontstond spontaan rond de tweede helft van de 19e eeuw in de interieurs van vrije kunstenaars, bewoners van kleine krotten van Montmartre en flats van studio's in goedkope wijken overal ter wereld. Het werd later gestyled door de rijke eigenaren van luxe lofts, maar de ware geest van het bohemien interieur Creatieve vrijheid en liefde voor kunst in al haar vormen.

1. Maak een "kunstige rommel". Let op: de nadruk in deze combinatie ligt op het woord "artistiek", .. deze rommel is vakkundig georkestreerd.. alle spullen en accessoires zijn smaakvol en verstandig opgesteld. De mix van verschillende historische en stilistische contexten weerspiegelt de gevarieerde activiteiten en hobby's van de eigenaar, of op zijn minst de breedte van zijn interesses.

Een bohemien interieur ziet er rommelig uit, maar gekozen en gerangschikt met gevoel voor mix en match.

De voorwerpen en het meubilair waaruit een bohemien interieur bestaat, moeten verschillende associaties oproepen.

Op de foto: ND1083 bruine Nature Design fauteuil.

2. Wees fantasierijk zonder overdreven te zijn. Zorg voor interessante, maar meestal goedkope decoraties. Arme kunstenaars kunnen zich geen dure meubels en accessoires veroorloven, maar een armoedig scherm of een handgeschilderde kast kan met een beetje restauratie en een mooie stof die er achteloos ingegooid is, worden omgetoverd tot een echt kunstwerk.

3. Voeg opvallende, maar harmonieuze accenten toe. De bohemienstijl houdt van een verscheidenheid aan kleuren en tinten en waardeert sappige kleuren, maar zonder enige dissonantie. Als je goed kijkt, zijn de meeste kleuren een beetje 'versleten', of hebben complexe tinten. Meestal is er een hoofdkleur die bij de andere past ( bijvoorbeeld turkoois of terracotta ). Als er te veel kleurrijk spul in de 'achtergrond' is ( muren, plafond, vloer ) kunnen volledig neutraal worden gemaakt: het kleurenpalet zal er levendig maar niet chaotisch uitzien.

Heldere maar harmonieuze kleuraccenten zorgen voor een verenigend effect.

4. Voeg een beetje vintage toe. Boheemse interieurs waarderen dingen met een verhaal, dus als u de gelukkige eigenaar bent van een flat in het "historische".. Haast je niet om een antieke parketvloer te vervangen door modern massief hout, en gooi een vervallen boekenkast niet weg: ze kunnen de basis worden van de "plot". Bladen uit oude boeken, sjofele folio's, keramisch servies met craquelé en zekom- alles gaat. Als laatste redmiddel, gebruik een gestileerde antieke.. .

Boheemse interieurs combineren eenvoudige, moderne voorwerpen en accessoires met meubels die op een rommelmarkt zijn gekocht en hun tijd hebben verloren.

5. Creëer een comfortabele zithoek. Voor een echt bohemien interieur ga je best wat verder: een bohemien levensstijl gaat gepaard met informele feestjes en gezellige bijeenkomsten. Optimaal zijn een lage bank, een podium met schilderachtige kussens erover verspreid, een bank met een gestreepte matras, een grote hurkkist, een plankenbed bedekt met een kleurrijke sprei, een bed voor een feestje, een stapel kussens en een grote ladenkast.

het bohemien interieur lounge moet er gezellig en individueel uitzien dankzij de gevarieerde accessoires.

6. Kijk uit naar een verscheidenheid aan textiel. Heldere spreien en plaids, kleurrijke hemelgordijnen, antiek en vervaagd borduurwerk, zijden gordijnen, tafelkleden met kralen, gebreide sjaals, sjaals met patronen en diverse kussens kunnen uw zithoeken, tafels, nachtkastjes en muren sieren.

Voorbeelden van textiel voor een bohemien interieur.

  • Interieur Sjaal RH2001_3 van Cucumbers
  • Verfraaide meubelstoffen van Zuber
  • Kussen 107019007331 van BoConcept fabriek
  • Komkommers kussen door Komkommers fabriek

Interieur Sjaal RH2001_3 van Cucumbers.

7. Introduceer een oosterse smaak. Maghreb stoffen en Indiase schermen, Iraanse tapijten en Marokkaanse tajine zullen een speciale sfeer geven, omdat deze dingen meestal een rijk kleurenpalet en ongewone decoraties hebben. Ze kunnen verkeerd gebruikt worden: visitekaartjes bewaren onder een tajinedeksel, een gordijn vervangen door een tafelkleed, een schoen met patroon gebruiken als pennenhouder.. de bohemienachtige levensstijl moedigt een onconventionele aanpak en artistieke verspreiding aan.

Natuurlijke materialen en handgemaakte tapijten met interessante motieven, zoals die op de eerste foto ( een mix van traditionele Taiwanese schilderkunst en popart esthetiek ) helemaal in de bohemian geest.

8. Verzamelobjecten tentoongesteld! Hetzelfde geldt voor een verscheidenheid aan kunstvoorwerpen in elk formaat. Posters, affiches, antieke en hedendaagse prenten, foto's, keramische en porseleinen borden hangen hoog aan de muren, souvenirs, kleine plastic voorwerpen op planken en nachtkastjes. Ingelijste schilderijen kunnen gewoon ergens in een hoek tegen een muur worden geleund, een schildersezel kan als steun dienen.

Retro posters, moderne schilderijen en beelden benadrukken de kunstzinnigheid van de kamer.

  • Affiche adv 046 van Vetro MM fabriek
  • Sculptuur 104011017711 van BoConcept fabriek
  • Print Giles 08258 poster van Eichholtz
  • Schilderij Omaggio A Magritte door de fabriek Flou

Poster adv 046 van Vetro MM.

Boheemse interieurs worden niet gedomineerd door dure meubels, maar door retro en antieke stukken.

Afgebeeld: grammofoon Kunst. GR00002 van Napoleon Bonaparte.

9. Haal moderne audio- en videoapparatuur weg, vooral als het interieur veel antiek heeft. Vervang de tv door een discrete projector en reserveer een prominente plaats voor apparatuur in retrostijl of een antieke platenspeler en vinylcollectie. Voel je vrij om muziekinstrumenten in de compositie op te nemen: gitaar, fluit, folk rariteiten zullen een bohemienachtige charme toevoegen.

10. Lokale verlichtingseffecten gebruiken. «Artistiek" de verlichting kan worden geaccentueerd door het plaatsen van interessante accenten: kandelaars en staande lampen moeten interessante composities benadrukken en een intieme sfeer creëren in zitgedeelten. Het zal goed zijn als de verlichting op meerdere niveaus is: oosterse hanglampen van gekleurd glas en staande lantaarns zullen het gebruikelijke interieur transformeren en meer ongewoon maken; overal geplaatste kaarsen zullen een romantische uitstraling creëren.

Lokale verlichting in Boheemse interieurs is bedoeld om mooie scènes te benadrukken die de sfeer bepalen.

Boheemse interieurs

Slaapkamerinterieur van een project van 8dis Interieur van een slaapkamer uit een project van het architectenbureau BERNIDesign Slaapkamerinterieur van een project gerealiseerd door een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: