11 tips voor wie een serre in de flat plant

De grootte van een standaardflat is meestal te klein om een volwaardige serre te plannen. Maar een pittoresk fyto-hoekje – waarom niet?! Volg onze tips zodat de nederige bloementuin thuis geen hoofdpijn wordt voor de bewoners van de flat.

1. Waar en hoe een raam moet zijn. Voor serres zijn optimale ruimtes met erkers, openslaande deuren, aangebouwde loggia's- Hier krijgen ze meer licht en zien ze er mooier uit. Gebruik voor schaduw lichte gordijnen zoals Romeinse of Japanse gordijnen, vooral als het raam klein is. Plaats de tuin niet dicht bij de ramen, het is beter – Met een overstek van 0,3-0,5m, of langs de muur naast het raam.

2. Dek het gebied. De versieringen op dit gebied moeten ruim van tevoren worden gepland en voorbereid Tijdens de renovatie. Als je zelf een wintertuin begint, zorg er dan voor dat het makkelijk is om alles netjes te houden. Over het algemeen een verdieping voor een "groene oase" De vloeren kunnen worden betegeld met porcellanato Deze vloer wordt niet beschadigd door water. Sierlijke minituintjes zien er prachtig uit tegen een muur bekleed met kunststeen of tegels die natuurlijke materialen nabootsen.

De beste vloer voor een serre is een tegelvloer met verwarming.

  • Percorsi Grigio tegels van Ceramiche Keope
  • Zanzibar Sabbia Scuro tegel van ABK Industrie Ceramiche
  • Arki tegels van Ceramiche Keope
  • Fossil Brown tegel van ABK Industrie Ceramiche

Tegel Percorsi Grigio van Ceramiche Keope.

3. Schaduw of licht? Bloeiende planten hebben veel licht nodig, dus kunt u ze het beste "op de eerste rij" zetten. Lianen en bladplanten kunnen in de volle schaduw leven en zich tevreden stellen met de rol van "achtergrond". Langdurig direct licht is voor de bloemen af te raden, dus het beste is om het zonlicht door semi-transparante gordijnen binnen te laten via een raam op het zuiden in de buurt van de serre. De gunstigste variant wanneer de ramen naar het oosten of westen zijn gericht.

4. Laat licht toe in andere delen van de kamer. Plaats de bloemen zo dat ze het interieur zo min mogelijk beschaduwen. Zet hoge bakken met planten op een verplaatsbare sokkel tegen de muur; zet kleine planten op een hoge sokkel ( niet op een vensterbank ).

Op de foto: Bali PRPB14 / PRPB12 bloempotten set van de Provence fabriek.

5. Kies planten naar grootte. Hoe maak je een wintertuin harmonieus? Een combinatie van hoge ( 1,5-2,5 m ) middelgrote ( 0,7-1 m ) en kleine planten tot 0,5 m is het beste. Het is belangrijk een indruk te wekken van een dichte, maar niet te dichte opstelling van afzonderlijke planten, zodat de buren elkaar niet storen en gemakkelijk bereikbaar zijn voor verzorging en bewatering. Een of twee hoge planten zijn voldoende voor een kleine serre.

6. Een indruk van verscheidenheid creëren. Stel uw bloeiende planten samen volgens hun bloeivolgorde Zo is uw bloembed het grootste deel van het jaar een lust voor het oog. De optimale opstelling is.. Combineer planten met kleine en grote bladeren, eenvoudige vormen en fantasievolle, in verschillende kleuren en tinten.

7. Gebruik planken en hangers. Zwevende planken, hangende potten, trapplantenbakken, kleine tafels verdelen de planten in etages en versterken de presentatie van kleine maar interessante 'gasten van de actie' Doe het zonder grote planten. Dit is een handige manier om een kleine platte wintertuin compacter te maken.

8. Kies accessoires die passen bij de stijl van het interieur. Voor een minimalistische platte wintertuin die er organisch uitziet, plaatst u uw bloemen in een eenvoudige bloempot van wit keramiek of metaal. Voor een mediterrane, landelijke of Provençaalse stijl zijn gekleurd aardewerk en houten bakken voor meerdere planten geschikter. Terracotta potten of houten plantenbakken, rotan standaards kunnen passen in de eco-stijl

De accessoires voor een wintertuin – troggen, plantenbakken, potten – kunnen eruit zien als mooie designobjecten

  • Atmosfera bloempot van Momenti
  • Een Sigmy bloempot van Fiam
  • Cachepot van Smania
  • Goed geluk decoratief element van Casamania

Atmosfera bloempot van Momenti.

9. Zorg voor bewatering op afstand. Geef de hele serre met uw eigen handen regelmatig water ( bij langdurige afwezigheid ). Gebruik een druppelbevloeiingssysteem of trechters met variabele snelheid.

Afgebeeld: Poseidon White luchtbevochtiger van Stadler Form.

10. Klimatologische kenmerken. Selecteer planten voor uw minituin uit dezelfde klimaatzone. Dus, terwijl cactussen gedijen in flats met droge lucht, kunnen die in de vochtige subtropen beginnen te verwelken – en zullen ze nooit overleven Ze hebben een stoombevochtiger nodig om zich goed te ontwikkelen. Te veel warmte van radiatoren is niet altijd gunstig, dus installeer een radiator met een warmteregelaar in de kamer.

11. Extra's en speciale effecten. De vraag hoe een wintertuin interessanter en ongebruikelijker kan worden gemaakt, is vandaag de dag niet moeilijk op te lossen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar over de plaatsing van de accessoires moet worden nagedacht alvorens de bloemen te schikken. Een kleine 'groene' Een ruimte wordt visueel verbeterd met een wandspiegel. Discreet geplaatste LED-verlichting in het donker voor een prachtig spel van licht en schaduw. Een kunstmatige waterval als wandpaneel of fontein, omgeven door acanthus of aroiden, maakt de ervaring compleet met het geluid van levend water.

Kijken naar serres

Interieur van een wintertuin uit een project van architect Vladimir Geller Het interieur van de serre van een project van architectenbureau Le Atelier Interieur van de serre van een project gerealiseerd door een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: