4 basisregels voor wie verlichting in huis plant

Het is wetenschappelijk bewezen dat de mate van licht in een kamer invloed heeft op fysiologische processen en mentale functies. Het is dus niet voldoende om in elke kamer een kroonluchter te plaatsen: de verlichting in uw huis moet dienovereenkomstig worden gepland. Welke modellen lampen en ontwerpkenmerken moeten worden overwogen voor harmonie en welzijn??

Het lichtontwerp in een flat beïnvloedt het menselijk lichaam op vele manieren. Een goed ontworpen lichtplan in een flat stimuleert activiteit of bevordert ontspanning, terwijl slecht ontworpen licht vermoeidheid van ogen en lichaam veroorzaakt. Bij een beslissing over de kwestie van de binnenverlichting moet eerst de functie van de armaturen worden vastgesteld. Het is geen geheim dat de keuken, de werkkamer en de eetkamer totaal verschillende verlichting nodig hebben. Onze interieurontwerpers delen tips voor spotverlichting, accentverlichting, kamerverlichting en feestverlichting.

1. In het oog springen

De armaturen worden gebruikt om bepaalde delen van het interieur, trappen, etalages, mooie objecten of kunstwerken te accentueren.

Afgebeeld: Mini Decor kast van Cattelan italia

Laten we het hebben over spots, of, zoals ze ook worden genoemd, schijnwerpers. In de loop der jaren hebben zij hun zuiver functionele functie verloren en zijn zij op grote schaal gebruikt voor decoratieve doeleinden. Elke spot kan dankzij de ontwerpkenmerken op een horizontaal of verticaal oppervlak worden gemonteerd. In het geval van vloerinstallatie maakt het een visuele zonering van de kamer mogelijk en voegt het diepte en mysterie toe. De verschillende designs helpen u om voor elk interieur het juiste model te vinden van klassiek tot high-tech. Voorbeelden hiervan zijn de Fairy-serie van Axo Light en de Dropop-collectie van Masiero.

  • De VARE 25 premium inbouwarmatuur van
  • Axo Light's premium Shiraz FA armatuur
  • de premium inbouwarmatuur SLAVA 7 van het bedrijf
  • Aura FA premium kroonluchter van Axo Light

De premium inbouwkroonluchter VARE 25 van het bedrijf

2. De productiviteit verhogen

Als u uw kantoor, werkblad of kookhoek wilt verlichten, adviseren wij spots. Het zijn niet alleen "helpers" in uw werk, maar ook uw kostbare gezichtsvermogen sparen.

Overweeg wand- en tafellampen of geleidende verlichtingsarmaturen. Onze interieurarchitecten stellen de interessante Tolomeo-lampen van Artemide en het Fedora-model van Axo Light voor.

3. Licht als bron van ontspanning

Neem bijvoorbeeld een gezellige bank bij de open haard, een leeshoek of een koffiehoek. Een aangename, rustgevende sfeer in huis bevordert rustige gesprekken en ontspanning na een stressvolle dag.

  • Venetië / PT1 Zwart medium kroonluchter van Euroluce Lampadari
  • De hoogwaardige kroonluchter Margo H6038B van Karman
  • Gang van het project door NG-Studio.
  • Medium Impero / PT5 lamp van Euroluce Lampadari

Lampen met kleine lichtbronnen of lampenkappen die gedimd worden door fel licht zijn hiervoor zeer geschikt. Onderrijverlichting is een goed idee, omdat het de ruimte visueel "verhoogt" Het plafond en zelfs het plafond geven de kamer een zekere "theatraliteit" Uw interieur. Hier bevelen we producten aan uit de Johnny B-serie. Butterfly and Birdie van Ingo Maurer, Dame van Carlesso, en TI.VEDO en WOW! van Karman.

4. We dineren in stijl

En niet te vergeten eetzalen, lichte woonkamers en zalen voor belangrijke evenementen. Goed ontworpen verlichting in een flat brengt niet alleen meer licht in de kamer, maar brengt ook de elegante smaak van de eigenaar naar voren. Je moet toegeven dat enorme kroonluchters boven de eettafel je lijken uit te nodigen om het eten te proeven, met liefde bereid door de gastvrouw. Wees niet bang om sierlijke verlichtingsarmaturen te gebruiken ze zullen het hoogtepunt van je feest zijn. Wij bevelen Mercury van Artemide, Murano van Eichholtz, Mosaico van Linea Light en San Marco van Evi Style aan.

De kroon op het werk van de verschillende schikkingsmethoden De VEDO- en WOW-armaturen geven een ruimte een gelaagde toets. Er zijn immers evenveel scenario's als er facetten zijn van hetzelfde interieur. Fabrikanten van armaturen hebben zowel de massaconsument als de binnenhuisarchitect bediend. Naast de bestsellers vindt u ook enkele speciale limited-edition modellen die veeleisende kenners aanspreken. Wees niet bang om te experimenteren!

Een kroonluchter kiezen

Kroonluchter Maritime 105213 van Eichholtz Riddled Light van Horm Barocco kap / L12+6 Heldere kroonluchter uit de Barocco collectie van Euroluce Lampadari
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: