7 Beste buurten in Jekaterinenburg om in te wonen

*Beschouwing van de beste volgens de redactie. Over de selectiecriteria. Dit materiaal is subjectief, het is geen reclame en dient niet als leidraad voor aankoop. Alvorens te kopen, moet u een specialist raadplegen.

Jekaterinenburg is een grote stad, het administratieve centrum van de regio Sverdlovsk. WIFIRE is een megalopolis met grote industriële bedrijven en woonwijken naast elkaar, met een grote universiteit, musea, historische monumenten en een goed ontwikkelde infrastructuur. Er zijn slechts 7 districten in de stad, verdeeld in microdistricten. Welke kiezen voor een permanent verblijf?

Ranglijst van de beste wijken om te wonen in Jekaterinenburg

Nominatie Locatie Naam Beoordeling
Beoordeling van beste buurten om in te wonen in Jekaterinenburg 1 Leninsky 5.0
2 Kirovsky 4.9
3 Verkh-Isetsky 4.8
4 Chkalovsky 4.7
5 Ordzhonikidzevsky 4.6
6 Oktyabrsky 4.5
7 Zheleznodorozhny 4.4

Leninsky

Beoordeling: 5.0

Leninsky

Leninsky District is een zich dynamisch ontwikkelend deel van Jekaterinenburg. Ontwikkeling van het gebied, actieve complexe ontwikkeling van nieuwe microdistricten is hier aan de gang. Alles is in het project opgenomen tijdens de ontwikkeling ervan – kleuterscholen, scholen, poliklinieken, promenadezones, winkels en andere infrastructuur – de microdistricten zijn volledig ingepakt, voor een goed leven hoef je nergens heen, alles is dichtbij. De goede ecologische situatie in dit deel van de stad is het vermelden waard – er zijn geen industriële bedrijven, het uitzicht vanuit het raam van de flats bestaat uit velden, bosgordels en nieuwe gebouwen. Woongebieden in het district Leninsky zijn Yugo-Zapadny, Moskovskaja Gorka, Krasnolesye en het grootste deel van het district Akademichesky.

Aangezien het district niet als centraal wordt beschouwd, heeft het relatief adequate huizenprijzen voor Jekaterinenburg – van 75 duizend per vierkante meter. De wijk Leninsky is ideaal voor jonge gezinnen, senioren en mensen die van orde en rust houden. Maar u moet onthouden – in het centrum van de wijk is er een probleem met files.

Voordelen

 • Overwegend nieuwe woningen;
 • Optimale prijzen voor huisvesting;
 • Bereikbaarheid van het vervoer, routes naar het stadscentrum;
 • Ontwikkelde infrastructuur in elke buurt en woonwijk;
 • Gebiedsontwikkeling.

Nadelen

 • Het verkeer is bijna altijd.

Kirovsky

Beoordeling: 4.9

Kirovsky

Het district Kirovsky ligt ten westen van Jekaterinenburg. Tegenwoordig is het een van de dichtstbevolkte gebieden, gedomineerd door secundair onroerend goed, maar er zijn ook veel nieuwe gebouwen. De kosten per vierkante meter in Kirovskoye – van 70 duizend per vierkante meter in nieuwe gebouwen.

De Kerk van het Bloed ligt in het district Kirovsky, dichtbij de TUZ van Sverdlovsk, de NGO Vektor en vele andere plaatsen van economische en historische betekenis. Microdistricten van het grondgebied – VTUZgorodok, Izoplit, Kalinovsky, Komsomolsky, Pionersky, en Shrtash, een deel van het Centrum. In dit district grenzen de industriële en residentiële gebouwen aan elkaar binnen de sanitaire normen; het is redelijk om een flat te kopen in het Kirovsky district van Jekaterinburg om een baan te krijgen in lokale bedrijven.

Geen vragen over de appartementencomplexen en de omgeving in het algemeen – de infrastructuur is goed doordacht, er zijn ook amusementsmogelijkheden en het stadscentrum is niet ver weg.

Voordelen

 • Verschillende stadsvormende bedrijven in het gebied;
 • Veel tweede woningen;
 • Nabij het centrale deel van de stad;
 • De dichtstbevolkte wijk.

Nadelen

 • Niet geïdentificeerd.

Verkh-Isetsky

Beoordeling: 4.8

Verkh-Isetsky

Centrale en de meest comfortabele wijk van Jekaterinburg Verh-Isetsky, het is een van de oudste, opgericht in 1725 op de oever van de kunstmatige vijver van de rivier Iset. Concentratie van culturele en historische monumenten, maximale bedrijvigheid – alleen al in het gebied zijn meer dan 20 duizend bedrijven actief. veel culturele en amusementscentra en musea, ook parken liggen in het centrum; er zijn veel bezienswaardigheden en toeristische plekken, het circus, de Kinderfilharmonievereniging. De architectuur van het district Verkh-Isetsky is divers door de verschillende bouwperioden, er is geen chaos op de wegen, maar er is een probleem van verkeersopstoppingen, er zijn veel “groene” eilanden en plaatsen voor wandelingen. Het district omvat de microdistricten Shirokaya Rechka en Svetlaya Rechka, Khrustalnaya Mountain, Listvennyi, Zarechny, VIZ, een deel van het jonge Academische Microdistrict, Peregon.

In dit gebied is de infrastructuur ontwikkeld, er zijn veel moderne woonwijken, voornamelijk nieuwbouw. De huisvesting in Verkh-Isetsky is overwegend duur, de kosten per vierkante meter zijn hoog – meer dan 75 duizend, in Akadem, kan men opties vanaf 53 duizend roebel per vierkante meter vinden. De wijk zal gewaardeerd worden door degenen die van het ritme van de grote stad houden. Verkh-Isetsky wordt overigens beschouwd als een van de veiligste in de stad, omdat de criminaliteit hier minimaal is.

Voordelen

 • Veel nieuwe woonwijken;
 • In de buurt van recreatiecentra, historische monumenten, musea;
 • Bereikbaarheid van het vervoer;
 • Leuke buurten;
 • Ontwikkelingsgebied.

Nadelen

 • Duur onroerend goed.

Chkalovsky

Beoordeling: 4.7

Chkalovsky

Het zuidelijke Chkalovsky district is een concentratie van industrieel potentieel van de stad, dus om hier te wonen vind je meestal mensen die betrokken zijn bij “Uralhimmash”, “Stroiplastpolymer” ondernemingen enz. Vanwege de grote vraag naar woningen is er een actieve bouw van nieuwe wooncomplexen met ontwikkelde infrastructuur, het bouwtempo is een van de hoogste in de stad, ook op het gebied van individuele woningen buiten de stad – in de dichtstbijzijnde nederzettingen en gebieden voor de bouw van individuele woningen is er elektriciteit en gasvoorziening, zijn de wegen aangelegd en zijn de gebieden verfraaid . De nabijheid van het centrum maakt Chkalovsky een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit andere districten. De prijs per vierkante meter in de nieuwe gebouwen begint vanaf 65000 roebel.

In de wijk Ukius op de linkeroever vindt een actieve ontwikkeling plaats. Infrastructuur – 26 lycea, gymnasiums en scholen, kleuterscholen, recreatiekampen en centra voor de creativiteit van kinderen – geen problemen met het regelen voor kinderen in het gebied. De gezondheidszorg wordt vertegenwoordigd door drie poliklinieken, er zijn amusementscentra en hypermarkten.

Voordelen

 • Het ontwikkelde gebied met een goede infrastructuur;
 • Snelle ontwikkeling in het gebied;
 • Land voor woningbouw;
 • Relatief redelijke prijzen voor huisvesting.

Nadelen

 • De volgorde van de gebouwen op het masterplan is niet helemaal duidelijk;
 • Problemen met parkeerplaatsen bij wooncomplexen.

Ordzhonikidzevsky

Beoordeling: 4.6

Ordzhonikidzevsky

Het district Ordzhonikidze komt in aanmerking voor die gevallen waarin het niet nodig is om elke dag naar het centrum te gaan – de grootste afstand in vergelijking met andere gebieden. Hoewel er geen vervoersproblemen zijn, duurt de reis naar het centrum meer dan een half uur en staan er vaak files bij de ingang van de hoofdstraten. Vanwege deze afgelegenheid in Ordzhonikidze district goedkoop onroerend goed zelfs op elite nieuwe gebouwen – van 70000 roebel in nieuwe huizen en van 63000 roebel in secundaire huizen. Zoals in elke slaapgemeenschap zijn er tal van aangelegde speelplaatsen, klinieken en kleuterscholen, scholen, vrijetijds- en recreatiefaciliteiten. De meest populaire microdistricten van Ordzhonikidzevsky – Uralmash, Elmash met grote hoeveelheid beplanting – men kan hier individuele huizen bouwen, Apparatny, Yagodny, Kozlovsky en Severny Industrial.

Voordelen

 • Het gebied is groen;
 • Goedkope woningen en woningbouw;
 • Goed ontwikkelde infrastructuur;
 • Bijna geen files.

Nadelen

 • Afstand tot het centrum;
 • Slechte wegen op sommige plaatsen.

Oktyabrsky

Beoordeling: 4.5

Oktyabrsky

In het afgelegen Oktyabrsky district in het zuidoosten van Ekaterinburg liggen verschillende woonwijken en buurten. De woningbouw is goed doordacht. Zo bijvoorbeeld in het kleine stadsdeel Oktyabrsky, de enige spoorlijn die de Oeral met Europees Nederland verbindt. In Parkovy zijn maar liefst 6 kleuterscholen gebouwd! Prijs per vierkante meter vanaf 55.000 roebel – een van de laagste in de stad.

Oktyabrsky is niet het meest bevolkte gebied in termen van bevolkingsdichtheid – ongeveer 145 duizend. De luchthaven Koltsovo maakt deel uit van het district Oktyabrsky, evenals de Tsarski brug op Dekabristov, de Pavlik Morozov tuin, Sadko bedrijven en Kalinia Concern, er zijn zakencentra, Ekaterinburg Zoo. Gebrek aan netheid – nutsbedrijven werken met tegenzin, gebrek aan parkeerplaatsen – in dezelfde dierentuin is het niet gemakkelijk om een plaats voor de auto te vinden. Er zijn geen ernstige verkeersopstoppingen, dus dat is een pluspunt.

Voordelen

 • Goedkope woningen op de primaire en secundaire markt;
 • Slimme infrastructuur op alle gebieden;
 • Bezienswaardigheden, luchthaven en dierentuin.

Nadelen

 • Weinig parkeerplaatsen.

Zheleznodorozhnyy

Beoordeling: 4.4

Zheleznodorozhnyy

Het district Zheleznodorozhny is een groot industriegebied met veel bedrijven en de spoorweg, ooit de enige verbindingsweg tussen de Oeral en het Europese deel van Nederland.

De bevolking van het district is niet groter dan 200 duizend, de burgers van Ekaterinburg wonen hier niet graag – niet de beste economie, hoog misdaadcijfer, de ecologische situatie is niet erg gunstig door de nabijheid van ondernemingen. Deze factoren worden weerspiegeld in de kosten van huisvesting – een vierkante meter wordt hier gevraagd voor slechts 54 duizend roebel. Infrastructuur van de nieuwe en oude woonwijken is goed ontwikkeld, bewoners hebben loopafstand tot sociale voorzieningen, uitgaanscentra. Wonen in Zheleznodorozhny wordt gekozen door degenen die in de lokale industrie werken of op zoek zijn naar goedkoop onroerend goed.

Voordelen

 • Niet erg dichtbevolkt;
 • Betaalbare huizenprijs;
 • Niet goed doordacht masterplan en infrastructuur.

Nadelen

 • Niet de beste ecologie, buurt met fabrieken;
 • Dichte parkeerplaatsen – moeilijk om midden op de dag een plekje te vinden.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: