9 dingen die meestal te veel zijn

We zijn allemaal een beetje een hamsteraar. Maar hoe weet je waar het hamsteren en begeren ophoudt en het regelrechte afval of, erger nog, hamsteren begint?? En op welke punten je jezelf moet controleren?

Heb je echt twintig T-shirts, een dozijn handdoeken en drie theepotten nodig?? Sommige dingen zijn echt nodig in meerdere exemplaren, maar heel vaak zijn "meerdere" De wereld wordt 'te veel'. U merkt misschien niet eens dat er overtollige huishoudelijke artikelen zijn. Controleer tijdens uw volgende schoonmaakbeurt de volgende suggesties voor uw huis.

Bril. Een bril zonder voeten De kastruimte beter organiseren. Veel mensen beginnen ze zelfs te gebruiken voor meer dan alleen hun dagelijks leven en voor entertainment.

Plastic verpakkingen. Veel mensen verzamelen restjes in containers met de oprechte bedoeling ze later op te eten, en weken later ontdekken ze een bloeiende nieuwe levensvorm. Ruim dit soort spullen op tijdens de huisopruiming en doe tegelijkertijd alle bakjes zonder deksel weg. Beter nog, schaf al het plastic af en koop keramisch servies dat gebruikt kan worden in de oven, op tafel en in de koelkast. Het is ook mogelijk speciale elastische deksels te kopen die over elke kom kunnen worden gespannen en er zo een container van maken.

Beddengoed. In feite zouden twee of drie sets voor elk bed moeten volstaan ( twee als u regelmatig wast, drie Voor loafers ). Concentreer u op de kwaliteit van uw linnen, laat het linnen of combinatielinnen zijn.

Handdoeken. Handdoeken moeten na elke douchebeurt vervangen worden? Niet noodzakelijkerwijs. Maak aparte handdoeken voor handen, lichaam en haar en gebruik ze de hele week. Om opbergruimte in de kast vrij te maken, kunnen handdoeken direct aan de binnenkant van de badkamerdeur worden opgeborgen.

Hotel hygiëne producten. Ja, ze zijn mooi, maar als je ze mee naar huis neemt veranderen ze in rommel. Bewaar minishampoos en gels in een sporttas of gymtas, zodat je ze bij de hand hebt wanneer je ze nodig hebt. Of meng dezelfde producten in een grote fles om thuis te gebruiken. En je kunt een paar kleine stukken zeep smelten en er één grote van maken…

Handgemaakte zeepjes, geurkaarsen en andere "goodies" voor de badkamer. Als je ze hebt, gebruik ze dan, wacht niet op een speciale gelegenheid. Plaats als laatste redmiddel fijn ruikende kaarsen en stukken zeep in uw kledingladen.

Make-up. Make-up, vooral lippenstift, mascara, eyeliner en foundation, heeft de neiging te bederven. Gooi alles weg wat je het hele jaar niet hebt gebruikt. Het zijn niet alleen schadelijke bacteriën. Het is waarschijnlijker dat je geen make-up meer draagt.

Boeken en cd's. Velen van ons zijn psychologisch niet in staat om een boek weg te gooien. Maar als je het niet meer nodig hebt, is zijn enige functie om je eraan te herinneren wanneer je het nodig hebt stofophoping. Het is dus de moeite waard om je huiscollectie door te nemen en een goede helft van je boeken aan een bibliotheek of ziekenhuis te schenken. Ook een goed alternatief voor papieren producten elektronische versies van werken. Vergeet niet een kopie van je favoriete boeken te bewaren. Hetzelfde geldt voor film- en muziek-cd's.

Briefpapier. Je hebt echt zoveel pennen en schriften nodig? Misschien schrijft u graag handgeschreven brieven, stuurt u graag ansichtkaarten..? Geen? Dan is een smartphone handig voor herinneringen en boodschappenlijstjes.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: