Behang om de ruimte te vergroten: wat te zoeken

Ruimte maximaliseren is een van de meest voorkomende ontwerpuitdagingen. Het gebeurt niet vaak dat grote kamers zo populair zijn, en dit is waar visuele effecten om de hoek komen kijken. De keuze van het juiste behangpapier kan een groot verschil maken voor de beleving van het hele interieur.

Op de foto: Jekaterina Markelova en Alexander Zaitsev, ontwerpers van het bureau .

Kleur. Om een kamer ruimer te doen lijken, is het beter lichte kleuren te gebruiken. Witte muren zijn te saai? Geen probleem. Er zijn vele tinten die het probleem van gezichtsvergroting kunnen helpen oplossen. Ivoor, lichtroze en lichtbeige behang is het beste. Voor kamers op het noorden of smalle lanen waar niet genoeg daglicht is, kunnen warmere kleuren worden gekozen zoals zandbeige, gesmolten melk, perzik of licht amber. Lichtblauw, parelgrijs en koele poederroze tinten zijn geschikt voor zonnige kamers. Ook licht, effen behang kan worden gebruikt om elke wandbekleding te accentueren.

Ornament. Om te voorkomen dat het behang visueel "opvreet" Als u de ruimte op uw balkon wilt vergroten, kunt u het beste contrasterende ornamenten en grote prints vermijden. Kleine, fractionele bloem- of geometrische ontwerpen zijn geschikter: de kleinere details vallen niet op, en de kamer zal groter en rustiger lijken. Een repeterend patroon verdient de voorkeur, zonder abrupte ritmewisselingen. Maakt de ruimte meer één geheel. Kleine kamers met lage plafonds mogen niet worden versierd met behang met zigzag- of spiraalmotieven, omdat die de ruimte destabiliseren en de hoogte visueel verminderen.

Een smal verticaal gestreept behang maakt de lage plafonds goed. Vergeet niet dat smalle contrasterende strepen de hoogte verhogen, maar het volume van de kamer als geheel visueel verminderen. Als u bang bent voor zo'n effect, behang dan alleen de muur voor de ingang. Het helpt de richting te bepalen en het volume van de ruimte niet te verliezen. Verhoog ook visueel het plafond bij elk behang waarvan het ontwerp opwaarts gerichte elementen bevat, zowel abstract als plantaardig, zoals omhoogstrekkende ranken. In de kamer van een klein kind kunnen het vlinders, vogels of omhoog vliegende ballonnen zijn. Maar horizontale strepen of randen kunt u beter vermijden om de ruimte niet te veel te verdelen.

Een uitzondering hierop zou een niet te brede rand zijn, die donkerder behang, dat ongeveer een derde van de kamer beslaat, scheidt van lichter behang in de rest van de kamer. Met donker bedoelen we een behang dat een paar tinten donkerder is. Visueel "uitrekken" ruimte en een sierstrip onder het plafond, als deze iets lichter is dan de basistint. Behang in één kleur, afgestemd op de achtergrond van het behang, kan het gewenste effect versterken.

Texturen. Voor textuur gelden dezelfde regels als voor grote ornamenten. Er is één klein detail: in kamers op het noorden zou patroonloos behang goed staan, maar met een lichte textuur. Subtiele streken, kleine vlekjes zullen de muren zachter doen lijken en patronen met een vleugje parel zullen de kamer op het noorden koud en statisch doen lijken. Zonnige kamers kunnen worden gecompenseerd met matte, minder gestructureerde afwerkingen.

Het fotobehang. Om de ruimte te vergroten met behulp van fotobehang, kiest u modellen met lichte kleuren, zonder al te felle accenten op de voorgrond en met een duidelijk zichtbaar direct perspectief: de zee, een snelweg die wegloopt, een weg in het bos, velden, verschillende bogen en openingen waardoor een blik op het wateroppervlak of een schilderachtig landschap zich opent.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: