De 12 duurste sporten

Professionele sport gaat altijd gepaard met grote financiële uitgaven. Dure professionele outfits, kosten voor vervoer, trainingsfaciliteiten, de organisatie van wedstrijden en de aankoop en het onderhoud van uitrusting maken integraal deel uit van alle sportevenementen. Kampioenschappen en salarissen van coaches kunnen ook veel geld kosten. De totale uitgaven voor sommige populaire of prestigieuze sporten zijn vergelijkbaar met de nationale begrotingen van kleine landen. Hier is een blik op 12 van de duurste sporten van vandaag.

Duurste sport ranglijst

Nominatie plaats sport beoordeling
Ranglijst van de duurste sporten 12 Alpineskiën 3.9
11 Parachutespringen 4.0
10 Hockey 4.1
9 Basketbal 4.2
8 Tennis 4.3
7 Voetbal 4.4
6 Boksen 4.5
5 Golf 4.6
4 Luchtsporten 4.7
3 Paardensport 4.8
2 Zeilen 4.9
1 Formule 1 5.0

Skiën

Beoordeling: 3.9

Alpineskiën

Hoewel recreatief skiën leuk en budgetvriendelijk kan zijn, kost professionele uitrusting een aardige duit. En geen wonder, want skiën, snowboarden, maskeren of andere uitrusting kan fataal zijn voor sporters. Bovendien omvatten de kosten van skiwedstrijden het onderhoud van allerlei materiaal: liften, sneeuwkanonnen, enz..

Parachutespringen

Beoordeling: 4.0

Parachutespringen

Parachutespringen wordt elk jaar duurder door de groeiende populariteit van deze extreme sport. Steeds meer mensen willen het proberen en tegelijkertijd neemt het aantal mensen toe die er voortdurend in springen en geld verdienen aan sponsors en het maken van video’s op internet. Parachutes zelf kosten veel geld en het is onredelijk op de kwaliteit ervan te beknibbelen. Ook het onderhoud van de vliegtuigen waaruit de sprongen worden gemaakt is kostbaar.

Hockey

Rangschikking: 4.1

Hockey

Deze spectaculaire en brute sport vereist enorme investeringen in de voorbereiding van elk teamlid. Hockeyspelers worden op zeer jonge leeftijd opgeleid en elke getalenteerde speler is zijn gewicht in goud waard, zoals blijkt uit de tientallen miljoenen dollars aan contracten. Gezien de grote kans op blessures tijdens het spel en zelfs tijdens de training, moeten clubeigenaren ook rekening houden met de onvermijdelijke kosten van behandeling. De waarde van de ijshockeyclubs als geheel kan oplopen tot een miljard dollar…

Basketbal

Beoordeling: 4.2

Basketbal

Professionele basketbaltraining is duur en vereist een bekwame en ervaren coach. Maar degenen die wel de top weten te bereiken, krijgen flinke vergoedingen. Sommige basketballers verdienen meer dan 30 miljoen dollar per jaar, rente uit diverse reclamecampagnes niet meegerekend. De kosten van een succesvol basketbalteam variëren van één tot drie miljoen dollar…

Tennis

Rangschikking: 4.3

Groot tennis

De tennissportdiscipline vereist van professionele tennissers een hoog vaardigheidsniveau, dat alleen wordt bereikt na het ondergaan van lange, dure en slopende trainingen. Het organiseren van toernooien kost ook veel geld. Maar het is ook een lucratieve sport, want het winnen van grote evenementen levert de kampioen tientallen miljoenen dollars op.

Voetbal

Beoordeling: 4.4

Voetbal

De populairste teamsport ter wereld, die enorme stadions en miljoenen tv-fans over de hele wereld trekt. Het is duur in elke zin van het woord, van de diensten van professionele coaches tot de fabelachtige bedragen van contracten met reclamebedrijven. De kosten voor het organiseren van voetbalwedstrijden bereiken astronomische hoogten, en de salarissen van topspelers lopen op tot honderden miljoenen dollars per jaar. Voetbalclubs verdienen ook miljoenen dollars aan de verkoop van spelers. Daarnaast zijn er de sponsoring, die een grote rol speelt in de ontwikkeling van veelbelovende teams en spelers.

Boksen

Beoordeling: 4.5

Boksen

Boksen staat bekend om zijn enorme prijzenpotten en de ongelooflijke hoeveelheid geld die organisatoren en sponsors van gevechten verdienen. Maar zelfs de aankoop van een ticket voor een gevecht met wereldberoemde boksers kan meer dan honderdduizenden dollars kosten. De atleten zelf moeten vaak ook betalen voor de behandeling van blessures, die een integraal deel uitmaken van het boksen. Maar succesvolle boksers maken zich niet veel zorgen, gezien de fabelachtige vergoedingen. Zo werd Floyd Mayweather onlangs volgens het gezaghebbende blad Forbes erkend als de rijkste sportman ter wereld.

Golf

Rangschikking: 4.6

Golf

Het heet niet voor niets een spel voor de aristocraten. Het is erg populair bij grote zakenmensen, politici, showbizzsterren en andere rijke mensen. Winnaars van toernooien kunnen grote bedragen verdienen, bijvoorbeeld het inkomen van de beroemde speler Tiger Woods is ongeveer 50 miljoen dollar per jaar. Maar voor deelname aan serious games zijn zowel dure apparatuur als lidmaatschapsgelden nodig. De hoeveelheid van de laatste in prestigieuze clubs kan gewoon schokkend zijn. Bijvoorbeeld, de toegangsprijs voor de Donald Trump Golf Club is 350 duizend dollar…

Luchtsporten

Rangschikking: 4.7

Luchtsport

Er zijn negen varianten van de sport, afhankelijk van het type voertuig. Dit alles is bijzonder duur vanwege de kosten van het kopen of huren en vervolgens onderhouden van de benodigde apparatuur. Zelfs vliegtuigbrandstof zelf kan concurrenten een flinke duit kosten. Bij het organiseren van kampioenschappen zijn er bijzondere uitdagingen, gezien de hoge eisen inzake vliegveiligheid en de aanzienlijke verzekeringsbedragen.

Paardensport

Rangschikking: 4.8

Paardensport

Paardenrennen is niet alleen een van de mooiste sporten ter wereld, maar ook een van de duurste. Dit is voornamelijk te wijten aan de kosten van het paardrijden. Een volbloed hengst wordt vaak vele malen meer gewaardeerd dan een topklasse supercar die net van de productielijn is gerold. In 1983 werd een paard genaamd Sharif Dancer geveild voor een recordbedrag van 40 miljoen dollar… Ze geven ook veel geld uit aan de verzorging van de paarden, het voeren en goed behandelen ervan en het betalen van professionele trainers. En deze investeringen lonen niet van de ene op de andere dag, want een renpaard kan pas aan toernooien deelnemen als het een bepaalde leeftijd heeft bereikt.

Zeilen

Beoordeling: 4.9

Zeilen

Professionele zeiljachten kosten veel geld om te produceren, omdat ze veel technisch talent en speciale materialen vereisen (soms gebouwd met dezelfde composietmaterialen die worden gebruikt om ruimtevaartuigen te bouwen). de geringste fout in de berekeningen tijdens de bouw van de boot zal leiden tot een vermindering van de snelheid van de zeilboot tijdens de wedstrijd en zal de bemanning doen falen. Daarnaast zijn er een aantal kosten verbonden aan de opleiding en training van zeilers. Het is ook vermeldenswaard dat het onder liefhebbers van zeilen gebruikelijk is om lid te worden van een club, waarvan de meeste een flinke contributie kennen. Maar aan de andere kant kunnen de honoraria van succesvolle atleten oplopen tot miljoenen dollars.

Formule Een

Beoordeling: 5.0

Formule 1

Formule 1 racen is zonder twijfel de duurste sport ter wereld in alle opzichten… Zelfs een fan zijn en live races kijken zal niet goedkoop zijn… En de racerij zelf werkt met adembenemende budgetten. Er worden enorme sommen geld besteed aan het bouwen en onderhouden van auto’s die meesterwerken van de auto-industrie zijn (en veel ervan raken beschadigd tijdens races, waarbij sommige worden verpletterd). Het bouwen van racebanen en het organiseren van races kost ook een fortuin. Succesvolle racers verdienen elk jaar miljoenen euro’s, maar ze moeten de daad bij het woord voegen, want bij Formule 1 kan de kleinste fout rampzalig zijn.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: