Ecostijl flat: Geometrium werkplaats

Geometrium studio ontwierp een flat in eco-stijl voor een succesvolle man. Ontwerpers hebben de noodzakelijke functionele gebieden slim gepland. Een relatief kleine ruimte wordt helder en vrij gemaakt.

De flat: Amsterdam flat van 72 m².

De eigenaars van de flat: succesvolle man

De wensen van de cliënt: Een modern interieur in eco-stijl met lichte kamers en gesloten opbergsystemen.

De flat in Amsterdam is ontworpen door Geometrium. De klant koos voor een eco-stijl, wat de keuze van de materialen en kleuren bepaalde. Alle kamers zijn afgewerkt met hout en porseleinen tegels. De vloer is bedekt met parket. In de keuken, de gang, het balkon en beide badkamers zijn porseleinen tegels ( honingraat ) gebruikt. Het interieur is ingericht in neutrale lichte kleuren. Ze worden aangevuld met de kleuren van natuurlijke materialen en planten. Bakstenen muren accentueren het kleurenschema. Zwart wordt plaatselijk gebruikt voor contrast. Messing en chroom worden ook gebruikt.

De flat is verdeeld in de volgende ruimtes: een entree, garderobe, gastentoilet, hoofdslaapkamer met badkamer en een woonkamer gecombineerd met keuken en eetkamer.

Woonkamer. Woonkamer, keuken en eetkamer werden op verzoek van de eigenaar samengevoegd. Het meubilair is sober en rustig. Het is gemaakt van natuurlijke materialen. Het decor wordt gedomineerd door leer en grijs textiel. De bankcompositie wordt aangevuld met poefs van merinoswol, kussens, een fauteuil en een staande lamp in donkere tinten.

Beige en grijze jute gordijnen voor de ramen. Voor de eetkamer hebben we gekozen voor een Suara houten eettafel, Wishbon stoelen en iconische design verlichting. De opbergsystemen in de flat zijn overwegend gesloten, gefineerd en wit.

Slaapkamer. De slaapkamer heeft, net als de woonkamer, kasten… Het bed is afgewerkt met leer.

Badkamers. De badkamer is van de hoofdslaapkamer gescheiden door een glazen en transparante scheidingswand. Dit vergroot visueel de grootte van de kamer. De muren van de badkamer hebben marmeren tegels. De klant krijgt een volwassen dochter op bezoek, dus er is ook een gastenbadkamer.

Garderobe en hal. De garderobezone bleek een doorgang te zijn. Het leidt naar de slaapkamer. Het was de wens van de klant. Een deur links van de ingang van het appartement leidt naar een garderobe, die ook een was- en strijkruimte heeft. Garderobe en hal zijn voorzien van op maat gemaakte inbouwkasten.

Op de foto: balkon uit het door Geometrium gerealiseerde project.com

Het balkon. Het balkon fungeert als relaxzone. De eigenaar van de flat rookt graag waterpijp, dus werd een krachtige afzuigkap geïnstalleerd.

Verlichting. De ( vaste spots, draaibare inbouw in de woonkamer, vaste profiellampen in de badkamer ) functionele ( vloerlampen, bovenlichten, kandelaars in de slaapkamer ) en decoratieve ( perimeterverlichting in de slaapkamer, accentuering van de bakstenen muur in de gang en de houten latten in de ). Met een smart home systeem kunt u verlichtingsscenario's in de hele ruimte aanpassen.

Interessante platte projecten

Plat interieur van het door de ontwerper gerealiseerde project Interieur van een flat uit een project van Re-PIN architecture and design Interieur van de flat uit een project van de architect-ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: