Het interieur van uw dromen: de planningsfase. 8 begrijpelijke stappen

Bij het plannen van een renovatieproject is het belangrijk de juiste werkvolgorde aan te houden. De eerste fase – ontwerp. Waar te beginnen en waar op te letten, zegt Alexey Ivanov, architect-designer en mededirecteur van de Geometrium studio.

Fragment van het project uitgevoerd door Geometrium.

Als u dit artikel leest, betekent dit dat u een wens of gewoon een idee hebt om uw levensomstandigheden te verbeteren. Misschien hebt u net een flat of een huis gekocht, of hebt u een bestaande woning en vraagt u zich af hoe u die moet inrichten… In dit artikel vertel ik u hoe en in welke volgorde u het project en de reparatie moet aanpakken om fouten, vertragingen en herwerk te voorkomen. Het is niet belangrijk of u met een ontwerper werkt of zelfstandig, dit artikel is in beide gevallen nuttig.


Lees ook:

  • Welke herontwikkeling onmogelijk overeen te komen is: Advies van advocaten
  • 7 tips voor wie bang is om te beginnen renoveren
  • Turnkey renovatie

1. Bepaal de gebieden die opnieuw moeten worden ingedeeld

Het eerste waar je mee moet beginnen is uitzoeken wat je precies wilt. Zoek uit welke delen van de flat je nodig hebt. Schrijf deze op: keuken, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, garderobe, opbergruimte, gang, werkruimte, make-upruimte, sportruimte, kinderkamer, speelruimte, badkamer, gastenbadkamer, enz.. Als de lijst met gebieden klaar is, schrijf dan op wat en hoe elk gezinslid op deze gebieden doet, analyseer de dagelijkse routines, hoe vaak u deze gebieden met uw dierbaren doorkruist…

Bedenk vervolgens welke gebieden eventueel kunnen worden gecombineerd. Bijvoorbeeld, veel voorkomende combinaties – bijv keuken-woon-eetkamer, slaapkamer en make-up ruimte, werk- en eetruimte, bar en eetruimte in een kleine flat, enz. Zodra u de gebieden gedekt hebt en u weet welke functies u wilt, kunt u verder gaan.

2. beelden kiezen

Er zijn zoveel online design portals en tijdschriften. Ga naar een van hen en sla foto's op van de interieurs die u mooi vindt en sorteer ze in de gekozen zones. De beelden kunnen een volledige gelijkenis zijn, alleen het kleurenschema weergeven of slechts één onderwerp aantrekken. Zorg ervoor dat je precies opschrijft wat je mooi vindt aan elke foto.

Het is belangrijk dat alle gezinsleden worden betrokken bij de selectie van de beelden, anders kan er later onenigheid ontstaan. Probeer een compromis te vinden.

3. Neem afmetingen van de kamer

Vervolgens moet u de maten van de kamer opnemen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat uw garderobe, kast of bank precies op de gewenste plaats komt te staan. En tijdens de renovatie zal het mogelijk zijn om precies de juiste hoeveelheid materiaal te bestellen- niet meer, niet minder.

Het is gemakkelijk om te meten met een meetlint en een ruwe tekening te maken op een papieren kopie van uw plattegrond ( of wat u ook maar tot uw beschikking hebt ) verwijder eerst alle onnodige markeringen op Photoshop. Bij het opmeten is het belangrijk rekening te houden met de hoogte van het plafond, de ramen en de deuropeningen. Meet altijd kleine scheidingswanden en maak een algemene referentiemeting om fouten te voorkomen.

Als u met een ontwerper werkt, zal hij of zij dit voor u doen zonder onnodige vragen en, zodra de metingen voltooid zijn, zal hij of zij u een afgewerkt plan met afmetingen bezorgen. Ook een goede ontwerper kan je helpen uit te zoeken wat je wilt.. De planningscommissie stelt in overleg met u een gedetailleerd technisch bestek op, uploadt foto's en schetst de functies van het meubilair.

4. Verdeel de functionele ruimtes en rangschik het meubilair en de muren op een plattegrond

Begin met het creëren van je interieur. Verdeel eerst de functionele gebieden in de plattegrond in zones Hier is de woonkamer, hier is de keuken, werkruimte, slaapkamer, enz.. Dan gaan we naar de details.. «zetten" meubels. Laat u altijd leiden door de werkelijke grootte van de voorwerpen: het lijkt misschien dat hier een grote bank en een fauteuil passen, maar in feite zal een dergelijke oplossing "wegvreten" alle gangen en meubels zullen lastig te benaderen zijn…

Vergeet ook de corridors niet.. afstand van meubilair, gangpaden. Waar de paden van mensen elkaar overlappen, het gangpad breder maken. Comfortabele doorgang voor één persoon 90 cm, zodat twee personen zich vrij kunnen scheiden.. 110 cm.

Als u het interieurontwerp zelf doet, gebruik dan Neuffert's handboek. U kunt dit zelf doen met een aantal ongeschoolde programma's, zoals Sweethome en andere.., Of op een stuk flip-over papier, tekenen met een potlood.

5. Controleer bij de huisvestingsautoriteiten

Zodra u de plattegrond klaar hebt, moet u bij de huisvestingsautoriteiten controleren of deze kan worden goedgekeurd. Dit kan worden gedaan als het huis nieuw is bij de beheerder van het gebouw of door contact op te nemen met tal van bedrijven die zich bezighouden met goedkeuringen. Ze zullen je precies vertellen wat je wel en niet kunt doen.

Kortom: natte ruimtes niet vergroten of verplaatsen ten koste van woonruimte. U bent wettelijk verplicht om bouwvergunning te krijgen, maar in sommige eenvoudige gevallen is dat niet nodig, bijvoorbeeld als u een niet-dragende muuropening laat verplaatsen, of als u een stuk scheidingswand laat slopen, d.w.z.. de coördinatie, indien nodig, is zeer eenvoudig. Meer informatie over coördinatie is te vinden in andere artikelen.

Photofix voor aanvang van de renovatie.

6. Kies uw meubels

In dit stadium moet u de basismaterialen selecteren, meubels ( nog geen artikelen die op bestelling worden gemaakt, die selecteren we later ), sanitair en verlichting. Veel mensen zullen denken.. Waarom de selectie nu doen?? U kunt dit alles parallel aan de renovatie doen! Maar de ervaring leert dat dit zal leiden tot wijzigingen, vertragingen in de timing en onnodige stress.

Als u het project zelf doet, maak dan eerst een lijst van wat u moet ophalen. U kunt sommige artikelen op internet vinden. Er zijn heel wat online winkels die meubels, verlichting, sanitair en andere artikelen verkopen. Als je het meeste hebt gevonden, kun je naar de winkels gaan om de tegels persoonlijk te bekijken. Zorg dat je op de stoelen en bank zit. Kies de tegels die je in een winkel wilt kopen: bedenk dat producten er in het echt niet altijd hetzelfde uitzien als op tekeningen.

7. Teken een schets

Als u met een ontwerper werkt, zal deze u voorzien van 3D-afbeeldingen om u een idee te geven van hoe de kamer er uiteindelijk uit zal zien. Maar het is ook mogelijk om het zelf te doen met behulp van eenvoudige 3D-huisplanningssoftware: daar zijn er heel wat van op internet en in de AppStore. U kunt ook een collage maken in Photoshop of een andere editor, met afbeeldingen van goederen van het internet.

8. Bereid de tekeningen voor de bouwers voor

Je hebt blauwdrukken nodig zodat de bouwers kunnen begrijpen hoe ze de renovatie moeten uitvoeren. Zonder hen overstelpen ze je met vragen: wat, waar, op welke afstand en van wat. U moet de indeling en de afmetingen opgeven van muren, vloeren, plafonds, stopcontacten, lichten, schakelaars, stopcontacten, sanitair, ventilatie en andere elementen.

Het is echter moeilijk om alle tekeningen en blauwdrukken zelf te maken.. Dit vereist kennis van tekenprogramma's en het vermogen om tekeningen voor te bereiden, zodat deze door bouwvakkers kunnen worden begrepen.

Hiermee is de ontwerpfase afgesloten, en kunnen we overgaan naar de volgende fase renovatie.

Een voorbeeldproject van Geometrium.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: