Het ontwerpen van kleine flats: Waarop te letten, wat niet te doen

Kleine flats vereisen een speciale aanpak om de leefruimte te organiseren. Hier is het bijzonder belangrijk de planning en prioritering goed te regelen.

Om van een kleine ruimte een comfortabele woning te maken, zijn er enkele belangrijke regels waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van de indeling en het kiezen van een stijl.

Prioriteiten stellen. De kleine oppervlakte van de flat impliceert aanvankelijk dat het niet mogelijk is om alles wat u wilt in te passen. Het is dus belangrijk om jezelf te ordenen en je prioriteiten koel te stellen voordat je begint. Hier is een gedetailleerde lijst om u te helpen.

  • Slaap, voeding en hygiëne – Als een piramide van behoeften, begin je met het essentiële. Bedenk waar je makkelijk zonder kunt en waar je niet zonder kunt. Stel jezelf de meest fundamentele vragen en geef jezelf eerlijke antwoorden. U zult merken dat het bad waar u zo aan gewend bent, meer op een douche lijkt, en dat het barblad gewoon vol staat met borden… En dan in hun plaats in de nieuwe flat zal verschijnen meer belangrijk voor u objecten.

Foto: Fragment van een interieurinstallatie van ontwerpstudio ArtMonopoly

  • Opslag – Het volgende punt. Je hoeft niet al je jaren mee te nemen en de kleine ruimte ermee te vullen. Kijk door je spullen en als je een doos ziet die je vergeten bent, gooi die dan meteen weg; er mag niets in zitten wat je echt nodig hebt.
  • Vrije tijd maakt de lijst compleet. Bedenk wat je zou doen als je het weekend thuis zou blijven vanwege slecht weer en wat je niet zou aanraken. Of u in de flat gaat werken en daarvoor een aparte werkruimte nodig hebt? Of aan de eettafel zitten met een laptop is praktischer?

De piramide in actie. Zodra u een lijst van prioriteiten hebt, begint u na te denken over de lay-out. Begin met de grootste stukken: plaats de keuken, het bed, waar de tafel… Probeer alles in één keer te plaatsen, maar zorg ervoor dat je kunt lopen, kasten kunt openen en je stoelen kunt uittrekken. In detail nagaan welke beslissingen geschikt zouden zijn voor de toekomstige indeling.

Goed:

  • Ingebouwde opslagsystemen. In kasten en kasten van vloer tot plafond kunt u zoveel spullen en gebruiksvoorwerpen opbergen als u wilt, zodat u geen ruimte verspilt.
  • Transformeerbare ruimte. De privéruimte kan visueel worden gescheiden van de gemeenschappelijke ruimte door lichte meubelstructuren. En als u een meer afgesloten ruimte wilt creëren, gebruik dan verplaatsbare ruimteverdelers. Zo wordt een gemeenschappelijke ruimte behouden.
  • Multifunctionele artikelen. Schuiftafels, converteerbare sofa's en alle converteerbare voorwerpen die de nodige functies kunnen combineren, zijn een betere oplossing dan veel meubilair.

Slecht:

  • Blanke muren. Probeer ruimte te besparen en geen complexe wandconfiguraties te maken. Vermijd gangen, aparte badkamers, geïsoleerde gangen en veel deuren.
  • Vrijstaande kasten, toestellen en sanitair Stelen van bruikbare ruimte en verminderen van opslagruimte. Je kunt ze alleen gebruiken als je een plek hebt om alles op te bergen wat je nodig hebt.
  • Kamers zonder ramen. De slaapkamer als alkoof met een bed, de studeerkamer zonder ramen.. Je voelt je alsof je in een kast of toilet zit. Het is het beste om in eerste instantie de nodige gebieden samen te voegen in een gemeenschappelijke.
  • De gastenflat. Wanneer de ruimte beperkt is, is het een grote fout om een flat te bouwen voor mensen die er één keer per week intrekken. Extra slaapplaatsen, logeerkasten, grote eettafels en grote gestoffeerde kasten gaan ten koste van u zijn een 100% vergissing. Het is beter om een comfortabele flat voor jezelf te ontwerpen en met vrienden naar een restaurant te gaan.
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: