Hoe maak je een laag plafond hoger: 11 praktische oplossingen

Bij het uitvoeren van ontwerpprojecten in nieuwe gebouwen, om nog maar te zwijgen van secundaire woningen, worden klanten vaak geconfronteerd met lage plafonds. Wanhoop niet: elk plafond kan 'hoger' worden gemaakt, zij het visueel. Zoek uit hoe het moet.

Lage plafonds ( hiermee bedoelen we een hoogte van 2,4-2,6 meter )- Een probleem voor veel standaard flats. Ze kunnen de kamer donkerder, smaller en beslotener doen lijken. De taak is echter niet zo moeilijk als u de reparatie goed uitvoert. In dit artikel zal ik het hebben over praktische manieren om het plafond optisch te verhogen.

1. De kleur kiezen

Wit of beige, pastel, zachte kleuren Dit is de juiste keuze om de plafondhoogte optisch te verbeteren. Het enige verschil is de koele of warme kleurstelling. Wit is een prachtige manier om een kamer te verbreden. Bij het gebruik van meerdere kleuren in een interieur is het belangrijk de regel te onthouden: de muurkleur mag niet donkerder zijn dan de plafondkleur. Als u bij het schilderen van de muren een verloop gebruikt, moet de bovenkant van de muur lichter worden gemaakt dan de onderkant.

2. Glanzend of mat

Kiezen voor een verf over een glanzend plafond is het beste, omdat glanzende oppervlakken een reflecterend effect creëren en het plafond in de woonkamer hoger doen lijken.

3. Plafond

Er is ook 3D-fotobehang, dat wanneer het wordt geplakt een ongewoon plafondontwerp in de woonkamer creëert – met een hemeleffect.

Afgebeeld: Behang Brave P170501-9 van Mr Perswall.

Als u echt een plafond op twee niveaus wilt, maar de hoogte laat dat niet toe, kan de verlaging rond de kamer worden uitgevoerd en kan het binnenste deel van het plafond hoger worden gemaakt. In dit ontwerp zal een groot deel van het plafond relatief hoog zijn, en de randhellingen kunnen worden versierd met spots. Het centrale, hogere deel van het plafond kan worden verlicht met LED's. U zou ook een kant van het plafond kunnen verlagen door er spots op te plaatsen, zodat het plafond op een hoger niveau blijft.


Lees ook:

  • 11 redenen om fotobehang in interieurs te gebruiken
  • Een plafondlamp kiezen: voor- en nadelen van verschillende materialen
  • Frisse blik: hoe u uw keuken snel en betaalbaar kunt opknappen

4. Plafond richel

Ironisch genoeg, als u lage plafonds hebt en besluit plafondrails te gebruiken, gebruik dan niet de smalste, maar gebruik bredere, afhankelijk van de hoogte van uw plafond. Omdat de plafondlijst het plafond hoger doet lijken. Het is beter te kiezen voor gordijnrails zonder volumetrische of sierlijke textuur.

5. Deuren

De standaardhoogte van de deur boven het plafond.. 2 m. Probeer een 2,10 meter hoge lichtgekleurde deur. Ze zullen iets meer kosten, maar ze zullen het plafond optisch verhogen.

6. Verlichting

Wanneer u een kroonluchter voor uw woonkamer kiest, zoek dan naar een model zonder de diffuser naar beneden. het frame moet zo worden gekozen dat de kroonluchter zo dicht mogelijk bij het plafond hangt. Een kroonluchter met LED's voelt warm aan, wat vooral belangrijk is als u een verlaagd plafond heeft. Bij het kiezen van spots Het plafond kan ruimer worden gemaakt door het aanbrengen van downlights met accentverlichting De opwaartse lichtstroom van de lampen zou echter ook het plafond optisch optillen.

7. Meubilair

Voor het opbergen van uw kleding kunt u een kast van vloer tot plafond met spiegeldeuren gebruiken.

Afgebeeld: Napol Zero 2 kledingkast.

Het meubilair in de flat moet visueel licht en strak zijn en bij voorkeur in lichte kleuren. Te hoge en omvangrijke meubels kunnen "druk" zijn, Je kunt dus het beste een laag model kiezen.

8. Keuken bij

Wat het keukenmeubilair betreft, moet de afstand van de kasten tot het plafond zo klein mogelijk worden gehouden. Lichtere kleuren verdienen de voorkeur voor vlakke decoratie. Een interessante optie – Combineer donkere onderkasten met lichtgekleurde bovenkasten. Bijvoorbeeld met witte glanzende afwerking.

9. Behang

Als u zich zorgen maakt over onnodige strepen, kunt u slechts één van de muren behangen; het effect wordt in ieder geval bereikt.

  • Behang Anoushka Bella Stripe 110050 van Harlequin.
  • Eco Behang 4141.
  • Eco Behang 4116.
  • Chelsea Stripe 84/5037 van Cole & Son.

Als u behang wilt kiezen met een soort ornament of patroon, is het beter om een langwerpig patroon te gebruiken, niet te felle kleuren. De meest voorkomende oplossing Behang met verticale strepen van verschillende dikte en kleur.

10. Decoratie

En kies voor grotere, verticale spiegels: een vloerspiegel, bijvoorbeeld, zou prachtig staan in een elegante, lichte lijst.

Op de foto: Tonin casa's Agrip spiegel.

Het interieur van de flat kan ook worden voorzien van spiegels of hoogglansoppervlakken. Een spiegel verhoogt niet alleen de plafondhoogte, maar vergroot ook visueel de ruimte.

Overdrijf niet met te veel ingelijste foto's, schilderijen of meegebrachte souvenirs op uw planken. Ze zullen de kamer rommelig doen aanvoelen.

In plaats van verschillende kleine foto's zou het beter zijn om er slechts één te kiezen grotere omvang. En het is beter een deur te kiezen met een verticale in plaats van een horizontale compositie. Als u toch kiest voor een paar kleine foto's, hang ze dan net boven ooghoogte.

11. Gordijnen

De gordijnroede moet zo dicht mogelijk bij het plafond staan, zodat de gordijnen zo lang mogelijk lijken. Als u plafonddownlights hebt gemaakt, kunt u de kroonlijst volledig verbergen in het plafondvlak. De gordijnen moeten verticaal zijn, maar neem niet alles letterlijk.

Het hoeven geen strikt verticale strepen te zijn – een ornament met een patroon in de lengterichting volstaat. Vermijd het gebruik van te felle en "schreeuwende" kleuren.

Interessante platte ontwerpen

Interieur van de flat uit het project van NaKrutoY design studio Het interieur van een flat uit een project van een ontwerper Interieur van de flat uit een project van GraDiz studio
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: