Hoe repareer je thuis een gebroken nagel

Veel vrouwen zijn weken bezig om hun nagels te laten doen en besteden veel tijd om ze er op hun best uit te laten zien. Maar vaak, op het meest ongelegen moment, breekt een van de nagels, waarna deze moet worden geknipt, waardoor ook de rest van de vingers korter wordt. De manicure is onherroepelijk beschadigd, en de stemming ook… Je moet immers minstens een maand besteden om je nagels weer uit te laten groeien. Journalisten hebben echter geleerd dat er verschillende methoden zijn om een gebroken nagel te repareren en een manicure voor minstens een avond, of zelfs een paar dagen, te redden. In dit artikel leert u waarom nagelplaten breken, hoe u dit probleem kunt voorkomen en hoe u thuis de integriteit van een gebroken element kunt herstellen.

Redenen voor gebroken nagels

Redenen van nagelbreuk

Zelfs als je je nagels goed verzorgt, kunnen ze breken..,Verschillende factoren kunnen afzonderlijk of samen tot dit probleem bijdragen:

 1. Gebrek aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. De conditie van de nagels hangt rechtstreeks af van de kwaliteit van de voeding en een gezond dieet. Om uw nagels sterk te houden en u niet voortdurend te hoeven confronteren met de noodzaak ze te herstellen, moet u fruit en groenten, vers geperste sappen, zuivelproducten, granen en mager vlees consumeren.

 2. Onvoldoende inname van schoon water. Als u minder dan 1,5 tot 2 liter water per dag drinkt, leidt uitdroging tot meer droog en broos weefsel.

 3. Gebrek aan beweging. Dit is een indirecte oorzaak van nagelbreuk, maar moet toch vermeld worden. Het is een feit dat bij mensen die weinig bewegen, de stofwisselingsprocessen vertragen en de kwaliteit van de bloedcirculatie verslechtert. Het resultaat is schade aan weefsels en organen, waaronder de nagelplaat, die niet genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgt.

 4. Manicure fouten. Als je met opzet de randen zo vijlt dat ze een rechte hoek hebben, kunnen je nagels zich vastklampen aan de voorwerpen om je heen, aan je kleren. In dit geval kan het vaak nodig zijn een gebroken nagel te repareren.

 5. Constante mechanische spanning op de nagel. Als u vaak met uw handen werkt, zoals tuinieren, kan de conditie van uw nagels verslechteren door contact met harde voorwerpen.

 6. Regelmatige chemische blootstelling. Als de nagels vaak in contact komen met huishoudelijke chemicaliën en schoonmaakmiddelen, kan hun structuur verslechteren en kunnen ze droog, broos en gespleten worden.

 7. Overmatige blootstelling aan vocht. Als je handen voortdurend in contact komen met water, worden ze zwak en broos.

 8. Slechte gewoontes. Als u rookt of vaak alcohol drinkt, wordt de conditie van de verschillende weefsels van het lichaam aanzienlijk aangetast. Gebroken nagels, die gerepareerd moeten worden – een constant probleem voor mensen die de gewoonte om op hun nagels te kauwen niet kunnen doorbreken.

 9. Ziekten, zoals ziekten van de interne organen (schildklier, lever, nieren), huidinfecties, psoriasis, leiden tot de verslechtering van de gezondheid van de nagels.

 10. Het gebruik van verzorgings- of decoratieve cosmetica van slechte kwaliteit is een van de belangrijkste oorzaken van frequente nagelbreuk. Als de preparaten, die u regelmatig gebruikt, schadelijke bestanddelen bevatten, worden de nagels zwakker, wordt hun weerstand tegen verschillende negatieve factoren, zowel extern als intern, verminderd. Als een vrouw bijvoorbeeld regelmatig manicures met gel-lak of schellak doet, wordt zij tussen de procedures door herhaaldelijk geconfronteerd met een onaangenaamheid als een gebroken nagel. Vaak wordt immers aceton of een ander niet minder schadelijk middel voor nagels gebruikt om hardnekkige polymere decoratieve coating te verwijderen.

Gebroken nagelplaat – soorten schade

Een gebroken nagelplaat - soorten schade

Om te begrijpen hoe je een gebroken nagel correct en zonder nog meer schade aan je gezondheid kunt repareren, moet je weten welke soorten “breuk” er zijn,Hoe ernstig weefseltrauma kan zijn:

 1. Een gebroken rand van de nagel, dat wil zeggen het deel van de nagel dat naar voren komt en bijgeknipt of gevijld kan worden. Dit is de mildste soort verwonding die geen pijn veroorzaakt, omdat er geen trauma aan het bed is.

 2. De nagel is gebroken aan de rand, waar hij verbonden is met het zachte weefsel. Dit type letsel veroorzaakt pijn en ongemak, maar in sommige gevallen is het nog mogelijk om het gebroken element te herstellen.

 3. Trauma aan het nagelbed. Een zeer pijnlijk type verwonding, waarbij de nagel waarschijnlijk niet hersteld kan worden.

 4. Trauma aan de nagelplaat met afscheiding van het bed, schade aan de weke delen. In deze situatie moet u niet nadenken over hoe u een gebroken nagel kunt repareren, maar over hoe u eerste hulp kunt bieden en de pijn kunt verminderen. Een arts moet worden geraadpleegd, een mooie manicure met lange nagels moet worden vergeten totdat de nagels volledig zijn hersteld.

 5. De kans op herstel van een gebroken nagel hangt ook af van de plaats waar de nagelplaat gebarsten is, de grootte van de breuk en de lengte van de nagel. Kijk goed naar het beschadigde element, meer bepaald naar de losse rand ervan. Als het meer dan een derde van de gehele lengte is gebroken, zal het resultaat van de reparatie van korte duur zijn, de schoonheid van de manicure kan slechts enkele dagen worden hersteld. Als bij de breuk minder dan een derde van de nagellengte is verwijderd, kan het effect van de reanimatiemaatregelen veel langer aanhouden.

Wat te doen aan een gebroken nagel

Een set accessoires en hulpmiddelen om uw nagels te versterken met gelnagellak

Om een goede en snelle reparatie te hebben,Je moet een set materialen en gereedschap voorbereiden:

 1. Ontsmettingsmiddel. Het kan een drogisterijmiddel zijn of alcohol.

 2. Dehydrator – dit product verwijdert overtollig vocht van het oppervlak van de beschadigde nagelplaat, waardoor de lijm en de kunstnageltip sterker blijven zitten.

 3. Een speciale doek waarmee u thuis effectief een gebroken nagel kunt repareren. Dit kan een natuurlijk materiaal zijn, bijvoorbeeld zijde of linnen, maar ook kunstmatig – fayberglass. Het doek kan worden gekocht in lint, afgesneden. Er zijn ook sets van individuele monsters die passen bij de grootte van de nagel. Als je geen tijd of geld hebt, kun je een theezakje gebruiken. Deze methode om de integriteit van een gebroken nagelplaat te herstellen zal ook in de volgende hoofdstukken worden beschreven.

 4. Speciale lijm om de nagelplaat te fixeren. In geval van nood kun je een preparaat gebruiken, zoals “Moment”.

 5. Een katoenen stok en schijven.

 6. Nagelschaar of tang om de lengte van de nagelplaat in te korten.

 7. Een nagelvijl en buffs (vijlen om het oppervlak te polijsten).

Als u vaak een nagel breekt, is het een goed idee om alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand te houden voor het geval u ze nodig heeft.

Hoe repareer je een gebroken nagel met een ei

Als de losse rand van de nagel niet helemaal is afgescheurd, maar alleen gebroken, kun je hem repareren met een rauw kippen- of kwarteleitje. De voorbereiding voor de procedure moet worden uitgevoerd volgens de standaardmethode – de lak verwijderen, de handen wassen, desinfecteren, het nageloppervlak polijsten. Ga dan als volgt te werk:

 1. Breek voorzichtig een ei, scheid het wit van de dooier…

 2. Er zit een dunne laag aan de binnenkant van de eierschaal, die moet worden opgeraapt en voorzichtig worden afgepeld.

 3. Breng de vershoudfolie met een tang aan op het oppervlak van de nagelplaat, zodanig dat de folie de hele nagel bedekt, inclusief het gebied waar de nagel gebarsten is.

 4. Laat de folie volledig drogen en knip hem dan bij zodat hij niet buiten de nagelvorm uitsteekt.

 5. Een dun laagje eiwit kan over de folie worden gestrooid, maar dat hoeft niet om de nagellak beter te laten houden.

 6. Polijst het gerepareerde element met blanke en vervolgens met gekleurde nagellak.

De voordeligste manier om een gebroken vingernagel te repareren

Hoe een gebroken nagel repareren op de meest economische manier

Stel dat een nagel breekt op het meest ongelegen moment, er is geen tijd om een tissue te kopen, geen gespecialiseerde lijm. Je moet dus gebruiken wat je altijd in huis hebt – een theezakje, PVA-lijm, een of andere alcoholische vloeistof (alcohol, cognac, eau de cologne, enz.)..). En ook een vijl en buff – als je regelmatig aan manicure doet, heb je zeker zulke accessoires.

Het herstellen van een gebroken nagel:

 1. Was uw handen en veeg uw nagels af met een ontsmettingsmiddel.

 2. vijl de gebroken plek met een nagelvijl om scherpe randen te verwijderen.

 3. Polijst het oppervlak van de nagelplaat zodat het een beetje ruw wordt.

 4. Nogmaals, was en droog je handen en behandel je nagels met een dehydrator als je die hebt.

 5. Knip een theezakje en knip er een stuk uit dat precies overeenkomt met de vorm van de nagel zoals die was voor de schade.

 6. Neem een wattenstaafje, doop het in de lijm, breng het aan op het hele oppervlak van de geïmproviseerde pleister, laat het even drogen. Ook op het nageloppervlak zelf moet een dun laagje lijm worden aangebracht.

 7. Plaats het kunstmatige element op het natuurlijke element, wacht tot de lijm volledig droog is en de vrije rand van de “patch” hard wordt.

 8. Indien nodig, als de breuk te groot is, kunt u niet één maar meerdere lapjes maken door ze op elkaar te leggen nadat de vorige laag volledig is opgedroogd.

 9. Werk de nagelplaat af met blanke en vervolgens gekleurde nagellak, zodat alle vingernagels er hetzelfde uitzien.

 10. Gebruik de gereanimeerde nagel niet om de sterkte van de nagel te testen nadat de procedure is voltooid. Maak uw handen of tenminste de aangetaste teen niet nat.

 11. Naast een theezakje kan ook filterpapier of papiergips worden gebruikt.

Hoe een nagelplaat repareren met een tipa

Hoe de nagelplaat repareren met een tipa

Een tipa is een vingernagelklem die wordt gebruikt om gebroken nagels te repareren als een breuk diep naar binnen gaat. Alle tips hebben een grote lengtemarge, zodat u de vorm van de natuurlijke nagels gemakkelijk kunt aanpassen met een vijl.

Het herstellen van de nagelplaat met behulp van een tipa:

 1. Verwijder de oude nagellak, polijst alle scherpe randen en onregelmatigheden.

 2. Ontvet de nagel en de binnenkant van de tipa.

 3. Breng lijm aan op het oppervlak van de nagelplaat en de binnenkant van de tipa.

 4. Bevestig de tips op het beschadigde oppervlak. Wacht in dit stadium even om de lijm goed te laten drogen.

 5. Zorg ervoor dat de buitenrand van de tip overeenkomt met de vorm van de rest van de nagels.

 6. Decoratieve coating.

Gebruik van de uitbreidingsmethode

Hoe repareer je een gebroken stuk met de verlengmethode

Deze methode is geschikt voor meisjes die een gebroken nagel hebben op of nabij het groeipunt. Fixeer de nagel op deze manier als je gelnagellak hebt en een speciale lamp om het uit te harden.

Hoe de lengte van een nagel herstellen als de nagel te lang is met extensions:

 1. Maak de plaat schoon van nagellak, vijl de rand als die uitsteekt, desinfecteer, droog.

 2. Breng de primer die u gebruikt aan voordat u uw manicure bijwerkt met een gelpolish.

 3. Breng een basecoat aan, die de sterkte en duurzaamheid van de harsafwerking en uw nagels waarborgt, en droog licht onder een UV-lamp.

 4. Plaats een nagellap op de vinger, waarover u de vrije rand van de nagel kunt verlengen tot de gewenste lengte. In plaats van de overlay, als u die niet bij de hand hebt, kunt u folie gebruiken. Wikkel het rond de vingertop en het vormt een geweldige ‘basis’ waarop de vrije rand van de kunstnagelplaat kan worden gevormd.

 5. Breng gelnagellak aan en probeer de vorm van de nagel zo dicht mogelijk bij de vorm van de andere nagels op je hand te krijgen.

 6. Licht de eerste laag uit.

 7. Breng nog een of twee lagen aan om ervoor te zorgen dat de nagel echt sterk is en niet zal breken zoals de natuurlijke nagel.

 8. Breng een toplaag aan.

Een manicure kan een week of twee duren als je een gebroken nagel op deze manier repareert. Als u de procedure niet thuis uitvoert, maar in een salon (of een master-privé bezoekt), kunt u rekenen op een kwalitatief beter resultaat dan wanneer u de opbouw zelf uitvoert.

Hoe repareer je een gebarsten nagel met nagellak

Hoe repareer je een gebarsten nagel met nagellak

Een gewone manicure nagellak kan helpen om de nagel te herstellen als hij niet is afgebroken, maar gebarsten. Dit gebeurt vaak na een kortstondige mechanische schok, bijvoorbeeld als u uw hand hard tegen een hard oppervlak slaat. Als de scheur niet op zijn plaats wordt gehouden, zal de vrije rand van de spijker blijven loskomen, en uiteindelijk zal hij ergens aan blijven haken en uiteindelijk loskomen. En een vernis, die u snel bij uw plaatselijke nagelstudio kunt kopen, kan helpen om de schade te stoppen, althans tot er drastischer maatregelen kunnen worden genomen. Deze methode is dus geschikt als het probleem zich buitenshuis heeft voorgedaan en er onmiddellijk actie moet worden ondernomen.

Wat je moet kopen is een EHBO-doos:

 1. Polish remover (als je een manicure hebt).

 2. Elke kleur nagellak. Zelfs als uw nagels geel gelakt zijn, bijvoorbeeld, en u alleen blauwe nagellak kunt kopen, kunt u gebruik maken van. In plaats van één gebroken nagel te lakken, lak je er meerdere op beide handen. Tegenwoordig is een manicure met verschillende kleuren in de mode; niemand zal raden dat je uit wanhoop twee verschillende tinten gebruikt.

 3. Buff voor polijsten.

 4. Katoenen stokken en schijven.

Deze set is voldoende om de barst snel maar kort te verbergen en niet te laten groeien, waardoor de manicure uiteindelijk verpest wordt, vooral als de rest van de nagels recht, lang en mooi zijn.

Hoe repareer je een gescheurde nagel:

 1. Verwijder het oude decor met een vernisverwijderaar.

 2. Doe een dotje nagellak tussen de randen en wacht tot het cosmetische product volledig is opgedroogd.

 3. Op het nageloppervlak moet overtollige nagellak zitten die uit de randen van de scheur is gedrukt. Voorzichtig uitpoetsen met een polijstmachine.

 4. Polijst de nagel met verschillende lagen nagellak, breng indien toegestaan één laag aan op de vrije binnenrand om het beschadigde gebied boven en onder te versterken.

Dit is het einde van de reanimatie, de gescheurde nagel zal het uiterlijk van de handen niet verpesten, hij zal zich nergens aan vastklampen en geen ligaturen maken.

Met behulp van een speciale reparatieset

De sleutel tot een goede manicure

Een gebroken nagel kan snel worden gerepareerd met een speciale nagelreparatieset. Bijvoorbeeld de Nail Rescue Kit Easily Repairs Cracked, die populair is bij de fashionista’s van nu
Orly Nails van het Amerikaanse bedrijf Orly.

De kit stelt u in staat een gebroken nagel efficiënt te repareren en omvat

 1. Gespecialiseerde, veilige nagellijm van Orly
  De ush-On Nail Glue is gel consistentie, zeer gemakkelijk te gebruiken, omdat het niet uitloopt. Het flesje is voorzien van een kwastje, waardoor het zeer spaarzaam kan worden aangebracht.

 2. Orly Nagel Reparatie Poeder.

 3. Orly buffer voor het polijsten van het oppervlak.

 4. De nail plate reshaping kit wordt zo gebruikt:

 5. Verwijdert nagellak, vuil en vetresten. U kunt hiervoor een gewone verfverwijderaar op acetonbasis of een andere soortgelijke verfverwijderaar gebruiken.

 6. Breng met een penseel lijm aan op de beschadigde plek.

 7. De nagel wordt voorzichtig in een potje met poeder gedompeld. Het lijkt op een fijn wit stof, is geurloos, veroorzaakt geen irritatie van het weefsel en is hypoallergeen. De poederfles heeft een dichte schroefdop, zodat het product niet zal morsen en vocht uit de lucht zal absorberen, perfect opgeborgen tot het volgende gebruik.

 8. Om het oppervlak van de nagelplaat te egaliseren en een glans te geven, moet je het schuurblokje gebruiken. Breng eerst de stijvere kant aan, dan de zachtere kant. Schuur de nagel met zachte maar stevige bewegingen, eerst in één en dan in beide richtingen.

Na gebruik van deze set ziet de beschadigde nagel er minstens vijf tot zeven dagen zo goed als nieuw uit.

Met lijm en een speciale doek

Hoe een gebroken nagel repareren met lijm en een speciale stof

Een van de veiligste manieren om een gebroken nagel te repareren is deze te verstevigen met een doek. De meeste regelmatige gebruikers en nagelstylisten geven de voorkeur aan een speciale zijden kit, die al door de fabrikant op maat en vorm van de nagels is geknipt.

Volgorde van reparatie met behulp van doekstroken:

 1. Bereid een afgebroken of gebarsten nagel voor door hem met een polijstmachine op te schuren. Van de nagelriem naar de buitenste rand van de nagel. Deze behandeling kan ook de glans en de dunne keratinelaag verwijderen om de hechting van alle lagen te verbeteren. Desinfecteer vervolgens het oppervlak met alcohol, een medicijn of nagellakremover op acetonbasis.

 2. Knip precies de juiste hoeveelheid zijde om de beschadigde nagel te lijmen. Er is een kleeflaag op de achterkant van de strip, zodat het materiaal zonder veel moeite op de plaats van de breuk kan worden bevestigd.

 3. Breng lijm aan op de gebroken plek en het hele oppervlak van de plaat, wacht tot het volledig droog is. Als het preparaat op de huid komt, kan het voorzichtig worden verwijderd met de scherpe kant van een houten tandenstoker. Als je een speciaal nagelreparatiepoeder hebt, breng dan een kleine hoeveelheid daarvan aan op de lijmlaag voordat deze is uitgehard.

 4. Wanneer alle lagen nagellak zijn opgedroogd, polijst je de nagel om hem een natuurlijke glans te geven.

Het voordeel van deze methode is dat de zijde, de lijm en het poeder volledig onzichtbaar zijn op de nagel. U hoeft het platina niet eens te bedekken met een gekleurde vernis, het feit dat het gerepareerd is zal alleen u bekend zijn. Echter, het gebruik van nagellak zal het resultaat verlengen. Zonder een decoratieve laag blijft de nagel twee tot drie dagen intact, en met meerdere lagen nagellak – zeven tot tien dagen.

Hoe repareer je een gebroken nagel zonder je nagels te beschadigen – veiligheidsregels

Manicurespecialisten raden aan een paar tips te volgen die voorkomen dat u veelgemaakte fouten maakt die vaak voorkomen bij de reparatie van gebroken nagels:

 1. Probeer een gebroken nagel te repareren zodra het probleem zich voordoet. Vooral als de schade in het scheurstadium zit. Het is gemakkelijker om de integriteit van de nagelplaat te herstellen in een vroeg stadium, voordat de scheur is gegroeid, de breuk niet is vergroot en de rand van de nagel volledig gescheiden is.

 2. Als u lijm gebruikt, moet het een gespecialiseerd product zijn, PVA of een product op basis van Eurober (rubber, silicone). Het gebruik van andere lijmen wordt afgeraden, omdat de agressieve chemicaliën daarvan de natuurlijke nagelplaat kunnen aantasten.

 3. Als een gebroken nagel een wond heeft veroorzaakt, zorg er dan voor dat lijm, aceton of andere chemicaliën niet in contact komen met het beschadigde weefsel. Anders kunnen ernstige pijn, chemische brandwonden, irritatie en weefselontsteking optreden, waarvan de genezing veel tijd vergt.

Om je nagels zo lang mogelijk mooi te houden, moet je proberen ze te beschermen tegen alle nadelige effecten – mechanisch, thermisch, enz..

Hoe voorkomt u nagelbreuk in de toekomst

Hoe te voorkomen dat nagels in de toekomst breken

Een gebroken nagel repareren is veel moeilijker dan voorkomen dat het probleem zich voordoet. Als je deze eenvoudige regels volgt, verklein je de kans dat een gebroken nagel je humeur verpest en je plannen weer in de war schopt:

 1. Manicure, gebruik een nagelvijl, laat geen scherpe hoeken of afgebroken nagels achter.

 2. Verwen uw nagels met de beste behandelingen voor gezonde nagelplaten. Een of twee keer per week weken, kruidenoliën, gespecialiseerde producten om de nagels minder broos en sterker te maken.

 3. Drink voldoende schoon water, normaliseer uw voeding, vermijd slechte gewoonten en verhoog uw lichaamsbeweging. Een gezonde levensstijl heeft zeker invloed op de conditie van uw nagels.

 4. Schoonmaken, afwassen, huishoudelijke en tuinklussen moeten worden gedaan met Euroberen handschoenen aan, om te voorkomen dat uw handen in contact komen met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor uw nagels.

 5. Gebruik de nagels niet om iets af te schrapen of los te schroeven (open verpakkingen, blikjes, flessen), maar bescherm ze tegen elke mechanische belasting.

 6. Gebruik cosmetica en nagelverzorgingsproducten met een veilige, grotendeels natuurlijke samenstelling. Het is wenselijk preparaten die aceton of formaldehyde bevatten volledig te weigeren. Het gereedschap en de accessoires die u gebruikt moeten van goede kwaliteit zijn, met goed geslepen randen.

 7. Als u vaak niet alleen aan hygiëne doet maar ook aan decoratieve manicure, vergeet dan niet uw nagels de tijd te geven om te rusten en te herstellen. Vooral als je een fan bent van acryl, schellak, gel-lak…

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: