Hoe weet je dat je echt van iemand houdt?

Liefde is een mysterieus gevoel, en iedereen heeft er zijn eigen idee over. Sommigen zeggen dat het gewoon een chemische reactie in het lichaam is, anderen definiëren het als een sterke gehechtheid, weer anderen zeggen dat het het vermogen is om zich op te offeren voor een ander, enzovoort. Er is een aparte categorie mensen die het gevoel helemaal ontkennen en niet in het bestaan ervan geloven.

Het blijkt dat iedereen liefheeft en dat op zijn eigen manier laat zien, maar allemaal vroeg of laat is er twijfel of dit wel liefde is. Laten we proberen uit te zoeken wat de tekenen zijn die je vertellen dat je echt van iemand houdt…

Hoe weet je dat je echt van iemand houdt?

Pogingen om liefde wetenschappelijk te verklaren

Veel wetenschappers hebben geprobeerd wetenschappelijk bewijs van liefde te vinden en te bepalen hoe lang het kan duren. Misschien is de beroemdste theorie afkomstig van Frederic Beigbeder, de Franse romanschrijver en publicist. In zijn veelgeprezen boek beweert hij dat liefde slechts drie jaar duurt en legt hij uit dat het zo lang duurt voordat het lichaam stopt met het produceren van de gelukshormonen die verantwoordelijk zijn voor de liefde.

Deze theorie werd door veel wetenschappers als een uitdaging opgevat en zij deden hun eigen onderzoek. Zo werd in België een onderzoek uitgevoerd bij 200 getrouwde vrouwen die meer dan 5 jaar getrouwd waren. 80% van de respondenten bekende dat zij alleen in de eerste 5 jaar absoluut geluk voelden, toen zij er zelfs niet aan dachten om te scheiden. Maar na een houten bruiloft nam de genegenheid van de vrouwen af, omdat hun mannen niet meer om hen gaven en niet meer opletten.

Amerikaanse wetenschappers hebben ookstudie, om te bewijzen dat liefde geen vervaldatum heeft. Het eerste deel van het experiment betrof geliefden die net aan het begin van een relatie stonden. Onderzoekers onderzochten veranderingen in de hersenen toen zij de proefpersonen foto’s van hun helften lieten zien en ontdekten dat het ventrale gebied, dat verantwoordelijk is voor vreugde en plezier, werd geactiveerd.

Het tweede deel betrof mensen die 10 tot 29 jaar getrouwd waren. Ze werden gevraagd om de relatie te beoordelen op een zevenpuntsschaal en bestudeerden ook veranderingen in de hersenen bij het bekijken van foto’s, waaronder een foto van de echtgenoot of echtgenote.

De resultaten toonden aan dat respondenten die hun relatie zo hoog mogelijk inschatten, dezelfde ventrale activiteit hebben als degenen die alleen in de verliefdheidsfase verkeren. Natuurlijk moet men bedenken dat de tweede groep relaties niet zo hartstochtelijk is als de eerste, maar wel diepe genegenheid en rust bevat.

Deze resultaten bieden hoop dat liefde inderdaad door het leven kan worden gedragen, mits beiden aan de relatie werken.

Valse tekens

Andere uitingen van gevoel worden vaak verward met liefde, wat zelfs kan leiden tot een relatie. Laten we de belangrijkste ervan bespreken.

Bijlage

Langdurige relaties leiden er vaak toe dat de partners aan elkaar gewend raken en zich zelfs wat ongemakkelijk voelen als ze gescheiden worden.Het is een gehechtheid die verschilt van echte liefde doordat zij de kern van de relatie vormt:

 1. habijt;

 2. stabiliteit (als er iets misgaat, ontstaat er onmiddellijk twijfel of de partner wel echt liefheeft);

 3. angst voor eenzaamheid – om niet alleen te zijn, probeert de ene partner de andere te behagen, door zijn gevoelens te verbergen om hem niet teleur te stellen, enz..

Ware liefde is gebaseerd op eerlijkheid en zorg voor elkaar, niet om elkaar vast te houden maar omdat men echt iets aardigs voor hen wil doen.

Bijlage

Vaker wel dan niet beginnen relaties met fysieke aantrekkingskracht wanneer partners seksuele interesse in elkaar ervaren. Maar om het te ontwikkelen, heb je iets nodig om over te praten. Als passies alleen in de slaapkamer oplaaien en daarbuiten vervagen, is het geen liefde. Om over echte gevoelens te praten, moet je niet alleen een fysieke band hebben, maar ook een spirituele, gedeelde interesses en doelen…

Dit betekent echter niet dat de relatie die begon met een vurige passie hopeloos is. Ze kunnen uiteindelijk uitgroeien tot ware liefde, het is alleen belangrijk dat er naast de passie ook zorg en respect voor elkaar is…

Vriendschap

Hoe weet je dat je echt van iemand houdt?

Dit is de tegenovergestelde situatie, wanneer er gemeenschappelijke belangen zijn, partners elkaar respecteren en om elkaar geven. Maar als er geen fysieke aantrekkingskracht is, blijft het bij vriendschap, die waarschijnlijk niet zal uitgroeien tot echte liefde.

In het ideale geval, wanneer alle componenten op elkaar zijn afgestemd, kun je urenlang praten over van alles en nog wat en heb je nog steeds passie tussen jullie. Het is van onschatbare waarde wanneer je partner niet alleen een geliefde is, maar ook je beste vriend…

Afhankelijkheid

Liefde is wanneer de relatie gelijkwaardig is en niet naar één kant doorslaat. En als de ene partner afhankelijk wordt van de andere, leidt dat tot devaluatie en gebrek aan vooruitgang… Relaties worden giftig en ongelukkig.

Als je het gevoel hebt dat je stemming afhangt van het feit of iemand van wie je houdt je belt of niet, als je bereid bent je plannen elke keer te wijzigen om hen tegemoet te komen en je je niet kunt voorstellen zonder hen te zijn, dan is dat een ongezonde relatie die je beter kunt beëindigen om je eigen identiteit te bewaren.

Verliefd worden

Het is een gevoel dat aan het begin van een relatie ontstaat en zich dan ofwel ontwikkelt tot ware liefde, ofwel verdwijnt. Houdt in dat je je partner respecteert, voor hem zorgt en je fysiek tot hem aangetrokken voelt. Maar verschilt van echte liefde heeft “roze bril”, je ziet niet de gebreken van de partner en beschouwen het perfect.

Als de tijd verstrijkt en je niet alleen zijn positieve maar ook zijn negatieve kwaliteiten kunt aanvaarden, kun je zeggen dat je gevoelens van verliefdheid naar liefde zijn geëvolueerd.

Hoe weet je of je van iemand houdt of niet?

Als je niet zeker weet of de liefde in je leven is gekomen, zijn er verschillende manieren om je gevoelens te testen.

Doe de test

De hoeveelheid tests die je op internet kunt vinden lijkt misschien frivool. Neem het resultaat natuurlijk niet als een onveranderlijke waarheid. Maar door de juiste vragen te beantwoorden, analyseer je je relatie en zie je misschien iets wat je nog niet eerder hebt gezien.

Schrijf de voor- en nadelen uit

Dit is een van de meest effectieve en toegankelijke manieren om je houding tegenover je partner te testen. Neem een vel papier, verdeel het in twee delen en schrijf de voor- en nadelen in het ene deel.

Als de plussen meer zijn, hou je echt van je partner, als de minnen overheersen – nee. En als alleen deugden op uw lijst staan, zit u waarschijnlijk in het stadium van verliefdheid en kunt u uw zielsverwant niet objectief beoordelen.

Het is belangrijk dat u deze taak niet uitvoert na een ruzie of in een slecht humeur, want dan is het onwaarschijnlijk dat u echte resultaten krijgt.

Een leven waarin hij er niet meer is

Een nogal radicale maar effectieve manier om je gevoelens te controleren – stel je voor dat een geliefde dood is. Denk na over hoe je leven eruit zal zien zonder hem, kun je het verlies overleven en kun je jezelf voorstellen in een nieuwe relatie?. De resultaten van deze analyse laten duidelijk zien hoe u zich voelt over de persoon en zijn belang in uw leven. Als je gedachten pijn doen en je je niet kunt voorstellen zonder hem te zijn, is het liefde. Als er geen negatieve gevoelens zijn en u zich zelfs opgelucht voelt, is het onwaarschijnlijk dat de persoon de ware voor u is.

Je hebt een besluit genomen om lief te hebben

Dit klinkt misschien te rationeel, maar de waarheid is dat liefde meer een daad is dan een gevoel. Dit is een bewuste beslissing die je steeds weer volgt.

Je toont liefde

Hoe weet je dat je echt van iemand houdt?

Je investeert in de relatie en doet moeite om het te laten werken. Bijvoorbeeld, je doet je partner niet expres pijn, niet om wraak te nemen of te manipuleren. Je hebt vertrouwen in zijn of haar gevoelens, zonder ze voortdurend te moeten bewijzen.

Je waardeert de mening van je partner en houdt er rekening mee bij het nemen van beslissingen. Ondersteunend, zorgzaam en accepterend.

Toon genegenheid, zelfs als je er geen zin in hebt

Het is makkelijk om lief te hebben als alles soepel verloopt in een relatie.Maar wat veelzeggender is, is hoe je je gedraagt als je ruzie hebt of ontevreden bent over je partner:

 1. conflict is een manier om een compromis te vinden, in plaats van de persoon van wie je houdt te kwetsen..

 2. Je houdt niet bij wie zich vaker verontschuldigt en bereid is tot verzoening;

 3. bereid bent naar je partner te luisteren en niet alleen maar luistert naar wat hij of zij zegt;

 4. Doe concessies;

 5. Je bent bereid je te verontschuldigen en te vergeven;

 6. Respecteer je partner zelfs in tijden van ruzie.

Hoe kom je erachter of je geliefd bent

Een relatie is leuk wanneer de partners op gelijke voet staan en wederzijdse gevoelens hebben. Als je het gevoel hebt dat je alleen nog samen bent door jouw inspanningen, is dat iets om over na te denken… Als u niet het gevoel hebt dat uw partner u koud is gaan vinden, maar u bent nog steeds samen, is er nog steeds een kans om terug te keren naar hoe het was.

Bedenk ook hoe uw partner uw tekortkomingen ziet… Als hij het niet ziet, en jou en jullie relatie idealiseert, zit hij waarschijnlijk in de fase van verliefdheid, die elk moment kan eindigen… Maar niemand is perfect en iedereen heeft fouten… Het is dus belangrijk dat degene van wie je houdt ze ziet en accepteert, zodat je echte liefde kunt voelen.

Dus, de tekenen om te weten dat je echt geliefd bent:

 1. Zorg. Je partner is er niet alleen als je in een goede bui bent en alles goed gaat. Je voelt je verzorgd en gesteund als je je ziek voelt of een probleem hebt. Op die manier kun je voelen dat er echt van je gehouden wordt en, wat nog belangrijker is, kun je er zeker van zijn dat die persoon.

 2. Affectie. Iemand die van zijn partner houdt heeft ontzag, knuffelt en kust hem vaak. Als er passie in een relatie is, maar ook dit soort tederheid, toont het een diepte van gevoel…

 3. Rente.Uw partner toont interesse in uw leven en wat er in uw leven gebeurt. Dit zijn geen routinevragen over hoe je dag verloopt; het is een vraag van oprechte interesse.

 4. Openheid.Als je partner zijn of haar plannen en doelen met je deelt, getuigt dat van vertrouwen. Verwar in dit geval het afschuiven van verantwoordelijkheid niet met openheid. Als je partner voortdurend klaagt over zijn mislukkingen en alleen over negatieve dingen praat, suggereert dit dat hij probeert zijn zorgen op jou af te schuiven. En als ze hun intenties en verwachtingen met je delen, is dat een aanwijzing dat je partner jou in zijn toekomst ziet…

Ondanks dergelijke hulpmiddelen is de beste manier om uit te vinden of je echt van je soulmate houdt en zij van jou, te luisteren naar jezelf en je gevoelens. En vergeet ook niet dat een relatie een dagtaak is, waar jullie beiden in moeten investeren. Als je bereid bent je verbintenis te behouden en je best doet om samen door het leven te gaan, ben je op weg naar ware liefde, ook al zijn je gevoelens in dit stadium nog niet zo diep.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: