Hoe zich te ontdoen van hondengeur in de flat

Honden hebben, in tegenstelling tot katten, hun eigen vrij kenmerkende geur, waarvan de intensiteit niet alleen afhangt van het ras maar ook van de kwaliteit van de verzorging. Het eerste wat u moet doen is uitzoeken wat de stank veroorzaakt en, nog beter, deze voorkomen. Daarover zullen we het hieronder hebben.

Hoe hondengeur in de flat te elimineren: effectieve manieren om het probleem op te lossen, deskundig advies

Waarom is er een slechte hondengeur??

De oorzaken zijn meestal slechts drie: slecht onderhoud, slechte voeding en ziekten. Ja, het is waar dat de “geurigheid” van een hond vaak afhangt van zijn ras, maar in de meeste gevallen ligt de verantwoordelijkheid voor de geur op de schouders van de eigenaar van het huisdier, die zijn huisdier onvoldoende hygiëneprocedures onthoudt. Tranende ogen, vuile oren, ongewassen haar of slecht gekozen verzorgingsproducten kunnen allemaal bijdragen tot onaangename geuren.

Het is belangrijk om uw hond een goede en regelmatige verzorging te geven. uw huisdier regelmatig in bad doen – een huisdier binnen moet om de 4-6 weken in bad, een huisdier buiten om de 6-8 weken. Het is niet raadzaam om het vaker te doen, omdat het de huid-vet balans kan beïnvloeden. Je moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een goede shampoo.

Let op: Menselijke verzorgingsproducten zijn niet geschikt voor huisdieren, omdat hun zuurgraad verschilt van die van dierenshampoos. Kies niet voor de goedkoopste producten; deze drogen de huid vaak uit, klitten de vacht en wassen het vuil niet volledig uit. Het is ook een goed idee om een speciale samenstelling te kopen die de structuur van uw vacht herstelt en onaangename geuren verwijdert.

Poets je oren en tanden regelmatig. Vuile hondenoren ruiken niet lekker. Bovendien kan een aanhoudende slechte geur, niet te vergelijken met was, wijzen op een ontstekingsproces. De tanden van een hond poetsen is geen luxe maar een noodzaak, want je kunt meer geur uit zijn bek halen dan uit zijn vacht. Dit kan worden gedaan met een speciale borstel of met hondenspeeltjes en traktaties. Vraag uw dierenarts om hulp bij het verwijderen van tandsteen.

Een voedzame, evenwichtige voeding: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij een strikt dieet volgt en een voeding van hoge kwaliteit krijgt die geschikt is voor het ras. Geen “lekkers” van de tafel en geen willekeurig voedsel is toegestaan. Al deze aandoeningen kunnen leiden tot vacht-, huid- en maagdarmproblemen.

Belangrijk. Onaangename geuren kunnen vooral merkbaar zijn in de zomermaanden, wat te wijten is aan het simpele feit dat honden het warm hebben. Een huisdier kan zijn vacht niet verharen, dus moet het vaker dan in andere seizoenen worden gebaad (en geborsteld).

Soms kan de geur bij uw hond een symptoom zijn van een ziekte. Let vooral op dit punt als de geur plotseling optreedt. U kunt de oorzaak van de geur niet zelf vaststellen, want het kan gaan om dermatitis, otitis media, darm- of maagproblemen, gebitsproblemen, hormonale problemen of zelfs kanker. Het is verstandig om in dit geval uw dierenarts te vragen.

Preventieve maatregelen

Het is altijd gemakkelijker een probleem te voorkomen dan de gevolgen ervan te bestrijden. Hetzelfde geldt hier.Dus, hoe houdt u uw huis schoon en vrij van stinkende honden:

 1. Was uw hond regelmatig, minstens om de 2 maanden, met een speciale veterinaire reiniger. De hond afdrogen is een must. Droog uw huisdier na het baden af met een haardroger of een microvezeldoek (dit neemt het vocht snel op).

 2. Was de poten, snuit, buik en onderstaart van uw hond na het wandelen. Bijzonder gevoelige eigenaren kunnen veterinaire deodorant voor het huisdier kopen.

 3. Kam regelmatig de overtollige ondervacht uit, die vocht, bacteriën en onaangename geuren ophoopt.

 4. Reinig zorgvuldig en regelmatig zijn oren, nagels en tanden, en was zijn ogen bij het minste of geringste zuur. Neem contact op met uw dierenarts als u verdachte veranderingen in het uiterlijk of gedrag van uw hond opmerkt.

 5. Trim het gebied onder de staart (als daar overtollig haar zit) om te voorkomen dat vuil en uitwerpselen aan de vacht blijven kleven. Trimmen is een procedure om ongewenste ondervacht te verwijderen met een speciaal (trim)mes. Mag alleen worden uitgevoerd door een trimsalon.

 6. Zorg voor een evenwichtige voeding. Of het nu gaat om speciaal voer of natuurlijke producten – het hangt allemaal af van het ras, de persoonlijkheid van het individu en de voorkeur van de eigenaar van het huisdier.

 7. Neem uw hond mee voor regelmatige kwaliteitswandelingen – de kat moet overtollige energie kwijt en zijn natuurlijke behoeften vervullen, zodat hij dit thuis niet hoeft te doen.

 8. Er kunnen speciale oplossingen worden gebruikt om de uitwerpselen van de hond te verwijderen als hij in huis moet plassen (alternatieven voor kant-en-klare oplossingen zijn onder meer azijn, citroenzuur of alcohol).

 9. Reinig/was regelmatig het hondenbed, was hondenspeelgoed en de voerbak grondig. Waspoeder kan worden gebruikt om de vlek van een hond te behandelen, tenzij het huisdier allergisch is. Wasmiddel en een schrobber zijn geen slecht alternatief.

 10. Maak de flat regelmatig schoon – met speciale aandacht voor het gebied waar de hond woont. Een paar keer per week stofzuigen is een must. Vergeet niet het appartement eenmaal per week nat te reinigen met een ontsmettingsmiddel. Veeg de vloer na het schoonmaken met een milde azijnoplossing. Gebruik voor meubels ammoniak of, net als voor de vloeren, zwakke azijn.

Effectieve manieren om hondengeur uit kamers te verwijderen

Het voorkomen van onaangename geuren is goed, maar als de geur zich al heeft gevestigd, moeten er drastischer maatregelen worden genomen. Hoe hondengeur in de flat snel en effectief te verwijderen? We hebben gekozen voor de meest betaalbare en effectieve methoden.

Geur uit tapijten en meubels verwijderen

Hoe hondengeur in de flat te verwijderen: effectieve oplossingen voor het probleem, deskundig advies

Kan dit worden gedaan zonder dure chemicaliën te gebruiken? Absoluut, ja:

 1. Baking sodaOnverdund toepassen. Spuit een royale hoeveelheid zuiveringszout op een stinkende meubel- of tapijtplek. Laat het een paar uur zitten (3-5 is genoeg). Verwijder vervolgens met een droge, schone doek of stofzuiger.

 2. Manganitsa– een zwakke mangaanoplossing (mag geen korrels bevatten) is uitstekend om slechte geuren te neutraliseren. Breng de oplossing grondig aan op een deel van het tapijt of het meubilair. Niet spoelen.

 3. Azijnoplossing– Azijn verdund in een verhouding van 1:1 met water. Breng de kant-en-klare oplossing aan op de vervuilde plek van het tapijt of meubelstuk. Laat het drogen. Indien nodig kan de procedure verschillende keren worden herhaald. Voor het gemak kan een spuitpistool worden gebruikt.

 4. Jodium oplossing– Deze samenstelling is geschikt voor de behandeling van meubels. Voeg 15 druppels jodium toe aan 1 liter warm water. Roer grondig. Doop een schone doek in de oplossing, wring deze goed uit en ga over de houten plek. Veeg het dan droog.

 5. Wasmiddel– Als het gestoffeerde meubels zijn, kunt u het doen met waszeep (gebruik alleen echte waszeep van goede kwaliteit). Rasp een geschikt stuk zeep in een kleine hoeveelheid warm water. De resulterende pap bracht een dikke laag aan op de “stinkende” plek van het meubilair, laat het 10-15 minuten staan. Daarna grondig spoelen met schoon water.

 6. Citroensap of citroenschil– Doop gewoon een schone doek in vers geperst citroensap of gebruik verse citroenschil om uw tapijt grondig schoon te vegen. Na ongeveer 15-20 minuten het behandelde gebied natmaken met een schone, vochtige doek.

Geurbestrijding in de kamer

Hier zijn de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om hondengeuren te verwijderen:

 1. Maïszetmeel– Giet maïszetmeel royaal op de vloer, laat 4-5 uur staan. Het is geweldig om slechte geuren te absorberen. Na een bepaalde tijd de zetmeelrijke zone grondig stofzuigen.

 2. Verse appels– Het recept is eenvoudig: hak een flinke hoeveelheid appels fijn en leg ze, met de gesneden kant naar beneden, op de stinkende plek. Laat het een paar uur zitten.

 3. Etherische oliën– je kunt elke olie gebruiken die je wilt. 4-5 druppels in een spuitfles met warm water is voldoende. Verspreid het resulterende aromatische mengsel over de hele kamer – een lege ruimte, een tapijt of een kale vloer, gordijnen, enz. Het is niet alleen een manier om slechte geuren kwijt te raken, maar het kan ook helpen de ruimte te ontsmetten.

 4. Speciale formuleringen van de diergeneeskundige apotheek– We hebben het over producten die ontworpen zijn om organische geuren te verwijderen. Dergelijke samenstellingen verhullen niet, maar elimineren volledig de schadelijke micro-organismen die de onaangename geur veroorzaken. Belangrijk: Deze producten zijn veilig voor mens en dier.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: