Inheemse: ontwerpen van een kleine keuken

Misschien kent iedereen die in Nederland woont wel het ongemak van een standaard krappe Chroesjtsjovka keuken. Niet iedere huisvrouw weet echter hoe comfortabel en gezellig deze zeer kleine keuken kan zijn. Dit is hoe je een veel voorkomende mythe kunt ontkrachten en bewijzen dat een kleine keuken geen doodvonnis is.

Ruimte toevoegen

Positieve stemming. Het eerste wat je moet begrijpen is ( natuurlijk, als de gelegenheid of de wens om gewoon de muren af te breken er niet is )- Het feit dat de keuken fysiek niet groter wordt… En het betekent dat deze ruimte moet worden aanvaard en bemind zoals ze is. En dit optimisme sleutel tot succes! En we hebben enkele ideeën voor kleinere keukens.

Een winnende combinatie van kleuren. Laten we dus allereerst bij het organiseren van een kleine keuken kijken naar de beschikbare ruimte voor verandering. Zoals je waarschijnlijk geraden hebt, moet het vergroot worden.. op zijn minst door het gebruik van visuele trucs. Bijvoorbeeld een koel, lichtgekleurd palet ( wit, blauw, groen, koel lichtbeige ). Het heeft het grote vermogen om visueel te vergroten of bijna te "vervagen" kamergrenzen.


Lees ook:

 • Hoe meubels plaatsen in een kleine keuken
 • Een kleine keuken in een paneelgebouw: magische lessen
 • Hoe de ruimte van een kleine keuken vergroten?

Speciale details. Het effect van deze receptie kan ook worden versterkt door een grote spiegel te gebruiken: een reflecterend oppervlak geeft de ruimte meer volume en diepte. Nu hoeft u alleen nog maar de kamer zoveel mogelijk met licht te vullen: hoe groter de afmetingen van de ramen, hoe luchtiger en lichter de kamer zal zijn, en dit wordt benadrukt door eenvoudige lichte gordijnen van lichte stof.

Hoe kies je waar je het mee wilt vullen?

Bestemming. Wanneer u nadenkt over de plaatsing van meubilair in de keuken, is het de moeite waard eerst de functionele gebieden te bepalen. Denk er ook over na waar u groot serviesgoed kunt verbergen, waar u de eettafel neerzet en waar de koelkast er harmonieus uitziet. In feite is het heel belangrijk, bijna doorslaggevend.

Verborgen opbergsystemen zijn een goede optie voor keukengerei, want een ruimte vol met te veel kleine voorwerpen zal veel te krap lijken.

Compacte meubels. Grote meubels De eerste vijand van een kleine keuken. Het eet niet alleen fysiek weg.. veel ruimte, maar beïnvloedt ook onze psychologische comfortzone. Hoe richt je dan een keuken van 6 meter in?? Kies voor een kleine ruimte voor kleinere meubels. Een compacte meubeltransformator is in dit geval bijvoorbeeld erg handig. Ook een zeer goede pasvorm.. Visueel lichte glasstukken aangevuld met chromen of metalen elementen. Meubels van deze materialen weerkaatsen het licht en zijn een lust voor het oog, zodat het voelt alsof ze minder ruimte innemen. De deuren van keukenkastjes kunnen bijvoorbeeld worden gespiegeld en het effect kan worden geaccentueerd door een goed geplande verlichting.

Goede compromissen. Laat het plafond hoger lijken – gebruik een hoge maar voldoende smalle en gesloten kast, een compacte koelkast of lage meubels met eenvoudige geometrieën. Denk ook aan de bar: in bepaalde contexten vervult deze perfect de taak om de ruimte in te delen en tegelijkertijd een volledige eetruimte te bieden. Het is een oplossing die meer geschikt is voor mensen die een actieve levensstijl gewend zijn, en niet iemand die graag lange uren thuis zit of met vrienden en familie eet. In dit geval wordt de eethoek het best ingericht met een kleine ovale tafel van glas of kunststof en ergonomische stoelen.

De deuren staan in het middelpunt van de belangstelling. Deuren in een kleine keuken moeten worden vermeden, hoe vertrouwd ze ook zijn. In geval van nood kunt u zelfs kiezen voor een schuifdeur Zo raak je de ruimtebeperking kwijt en lijkt de kamer opener en dus groter ten koste van het zichtbare perspectief. En een beetje meer ( als je een keukenopstelling van 6 meter hebt die )- toelaat Hoe verder u uw meubels van de deuropening plaatst, hoe vrijer de ruimte zal lijken.

 • Contura 3 kristall klar binnendeur van DORMA
 • Ginia 1V laccato bianco deur van Garofoli
 • TENSOR binnendeuren van DORMA
 • De Quinta binnendeur van Albed

Binnendeur Contura 3 kristall klar van DORMA.

Selecteer verlichting

Vergeet niet dat goede of slechte verlichting de sterke punten en tegelijkertijd de zwakke punten van een kamer kan accentueren. Voor een typische kleine keuken van ongeveer 6 vierkante meter gebruikt u lichte gordijnen en een effen tafelkleed. Als de kamer geen modern licht heeft, moet hij eerst met zoveel mogelijk daglicht worden overspoeld. Dit geeft de kamer meer volume, waardoor hij lichter en dus ruimer aanvoelt. Zoals gezegd kunnen grote ramen en eenvoudige lichte gordijnen helpen.

De sleutel tot succes in het geval van een klein raam is kunstlicht. De meest triviale oplossing Plaats een kleine maar heldere kroonluchter boven de eethoek, en accentueer de werkplek met plaatselijke verlichting, zoals LED-strips of losse kleine lampjes.

De afwerking

In elk interieur – ook in de keuken – zijn de accessoires van doorslaggevend belang. Zorgvuldig gekozen decoratie die past bij de stijl en kleur van het interieur zal zelfs de meest eenvoudige ruimte transformeren en warmte en charme geven. We moeten echter voorzichtig zijn: te veel decoraties kunnen de binnenruimte zelfs nog meer beschadigen. Kies eenvoudige lichte gordijnen, een eenvoudig tafelkleed, en foto's of kunstwerken die er verrukkelijk uitzien. En tenslotte, en het belangrijkste Hou van je keuken zoals ze is: in een goede sfeer zal ze de beste ter wereld zijn!

Andere keukenontwerpen bekijken

Het interieur van een keuken van een project uitgevoerd door een ontwerper Interieur van de flat uit een project van de architectuurstudio Sokolov Het interieur van de flat uit het door de ontwerper gerealiseerde project
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
 1. Maarten

  Beste lezer, ik zou graag willen weten wat de belangrijkste overwegingen zijn bij het ontwerpen van een kleine keuken. Welke slimme oplossingen kunnen worden gebruikt om ruimte te besparen en toch een functionele en esthetisch aantrekkelijke keuken te creëren? Ik ben nieuwsgierig naar jouw tips en suggesties! Alvast bedankt.

  Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: