Kinderkamer – veiligheid en ontwerp

De kinderkamer in het huis is een bijzondere ruimte. Dankzij de inspanningen van de ouders krijgt de baby zijn eerste hoekje waar hij de wereld kan verkennen. En het is heel belangrijk dat het kind zijn eerste jaren, wanneer het een persoonlijkheid begint te ontwikkelen, doorbrengt zonder enige onrust. Twee belangrijke ideeĆ«n voor de kinderkamer – veiligheid en comfort door de ogen van een kind.

elektrische producten, ramen, deuren en meubels.. Kinderen hebben een andere kijk op meubilair en inrichting. Het oog van een ontdekkingsreiziger en ervaringsdeskundige. Aan de veiligheid van kinderen moet met voorzorg worden gedacht en de vriendelijkheid van het meubilair in huis moet niet worden overschat.

De deuren en meubels zijn min of meer begrepen. Geen scherpe hoeken en geen scherpe randen de basis van het comfort en de veiligheid van een kind. Om ouders te helpen, bieden de babyproductenindustrie en de renovatie- en decoratiebranche tal van oplossingen met deurstoppers en hoekbeschermers in verschillende vormen.

Een belangrijke ontwerpvraag.. Het algemene kleurenschema, dominante tinten, kleurencombinaties. Er is waarschijnlijk geen unieke formule, omdat alle baby's anders zijn… Er zijn algemene tips en die zijn eenvoudig: vermijd felle kleuren en blijf bij lichte pastels. Een overvloed aan donkere en ultiem felle kleuren zal de psyche van een kind overbelasten.

Het is ook de moeite waard rekening te houden met hoe verschillende kleuren in de omgeving hun stemming kunnen beĆÆnvloeden. Zo moedigen rood en zijn tinten activiteit en beweging aan. Groen daarentegen is een ontspannend en rustgevend kleurenschema. Oranje en zonnige tinten geven een gevoel van comfort en vertrouwen. Blauw Blauwe kleuren bevorderen zoete dromen en verminderen nervositeit en overprikkelbaarheid.

Meubels – individueel verhaal. Fabrikanten houden meestal van meet af aan rekening met de veiligheid van kinderen, maar de gezelligheid een ingewikkelde kwestie met veel valkuilen. Het punt is dat een baby met grote ogen misschien liever een scheepsbedje of een sprookjesachtig kasteelbedje heeft. En als een kind opgroeit, verandert zijn innerlijke wereld heel snel. Dienovereenkomstig veranderen personages, scenario's en ideeĆ«n van gezelligheid. Als u niet regelmatig geld en zenuwen wilt besteden aan het vervangen van kindermeubilair, is het beter iets neutraals te kopen, en de omgeving te veranderen met accessoires zoals gestileerde kussens, thematisch beddengoed.

Elektriciteit en kinderen.. kernachtig onderwerp! Een zone met een hoog risico en ouderlijke aandacht. In dit geval hangt alles af van wanneer en hoe elektrische producten in uw huis worden geĆÆnstalleerd. Belangrijke punten De aarding van de elektrische installatie en de aanwezigheid van een aardlekschakelaar ( aardlekschakelaar ). Als de contactdozen lange tijd zijn geĆÆnstalleerd, kan de veiligheidsoplossing- stekkers. Nu is er een breed scala aan beschermingsmiddelen voor stopcontacten, voor elke smaak en portemonnee. Aan de ontwerpkant Houd idealiter een kleurenschema aan.

Als u echter in een vroeg stadium uw elektrische installatie plant en de juiste elektrische installatie kiest, is er een kans om het probleem van de veiligheid van kinderen in eerste instantie en definitief op te lossen. De oplossing – De wandcontactdoos met "jaloezieĆ«n" kan worden gekocht en geĆÆnstalleerd. Dit ontwerp is lang geleden ontwikkeld door een westerse elektriciteitsmaatschappij… Als ( een speld, een stok, een schroevendraaier of iets anders een baby in het stopcontact wil steken ) verharden de luiken automatisch de opening, zodat het voorwerp niet diep in het contactvlak komt. Sommige fabrikanten bieden ook stopcontacten met sleutel. Outlets met gordijnen zijn altijd beschikbaar in het assortiment van bekende westerse fabrikanten, sommige merken completeren aanvankelijk het hele assortiment outlets met gordijnmechanisme. Dezelfde merken gebruiken vuurvaste materialen en verzilverde contacten, zodat de contactdozen nooit vlam vatten of smelten en de contactgroep niet oxideert.

Over het ontwerp Ook hier gelden de regels van de kleurenharmonie. Optioneel- Veel bekende fabrikanten hebben een speciale kinderserie.

Binnen het "elektrische" kader De kwestie van de perifere lichtbronnen is ook zeer belangrijk. Kinderlichtjes en nachtlampjes Grote helpers voor ouders omdat ze zich rustig en comfortabel in de babykamer moeten verplaatsen. Om de baby niet bang te maken en wakker te maken, moet het licht in deze lampen gedempt zijn, en de lampen zelf moeten rond zijn en bestaan uit milieuvriendelijke en onbreekbare materialen.

Ontwerp kinderlichtarmaturen is beter om een thematische, droom en nacht te kiezen met de juiste set kleuren. Zo leert de baby ook de wereld om hem heen kennen: de nacht – de maan sterren..

Een bijzonder effectieve en elegante verlichtingsoplossing voor kinderkamers is ruitverlichting. Het interieur van een kamer wordt 's nachts gewoonweg getransformeerd. Verlichte beglazing maakt een kinderkamer magisch, uitnodigend tot het sprookje. Stel je voor hoe lief je baby in slaap zal vallen terwijl hij door de ramen kijkt naar de vuurvliegjes, sneeuwvlokken, sterren…

Windows – een zeer scherpzinnig onderwerp voor de veiligheid van kinderen in het algemeen. Mensen zijn altijd aangetrokken geweest tot ramen; iedereen weet dat ze moeten kijken wat er aan de andere kant is. Deze behoefte is bijzonder uitgesproken bij kinderen. Velen van ons hebben wel eens een peuter in zijn pyjama op een ruit zien klimmen en zijn handjes op het glas zien rusten…

Het goede nieuws is dat u niet hoeft te zoeken naar raamoplossingen – de fabrikanten hebben ze bedacht, getest en geĆÆmplementeerd.

Eenvoudige, betrouwbare, efficiƫnte en esthetische oplossing kinderslot. In dit geval kan de raamkruk alleen met de sleutel worden bewogen. En de kleine sleutel, daarom verbergen we die voor de kleintjes. U zult het ermee eens zijn dat dit een eenvoudige oplossing is, maar het belang ervan kan moeilijk worden overschat. Kindersloten hebben vanaf het begin een ventilatiestand, zodat er altijd frisse lucht in de kamer van uw baby is.

Met de opening.. door het sluiten van de vleugels opgelost, het volgende gevaar.. glas zelf. Een kind kan met zijn handpalmen op het glas slaan, er speelgoed naar gooien of op stapelen. En een eenvoudig glas zal snel alle wetten van de fysica aantonen… Eenvoudig, maar niet triplex! Wat vroeger in auto's of vliegtuigen werd gebruikt.. industrie, is nu aangekomen in onze huizen. Triplex is niet bang voor experimenten van kinderen, op zijn minst zal het glasoppervlak een raster van barsten krijgen, maar het zal nooit in stukken breken en kleine vingertjes zullen heel blijven. Dit technologische glas lost ook het probleem van het geluidscomfort op en zorgt voor een rustige slaap. Bij het bestellen van ramen moet u ook denken aan de afgeronde randen van de vensterbanken.

Thermisch en akoestisch comfort is belangrijk voor de kleintjes. Misschien zeggen ze zelf niets, maar begrijpen ze niet waarom ze zich ongemakkelijk voelen. Je zult niet begrijpen waarom een kind zich plotseling onwel voelt. Het is door de ramen dat de kou, de warmte en de geluiden van buiten het huis binnenkomen. Daarom is het kiezen van ramen met hoge warmte- en geluidsisolatiewaarden van meet af aan belangrijk voor ( of andere kamers waar kinderen actief rondlopen ) kinderkamer. Het microklimaat van een kind.. uw bezorgdheid!

De schaduw van een raam in een kinderkamer.. veld waarin een gezellige, kinderlijke sfeer wordt gecreƫerd en een glimp van de wereld. Progressieve raamfabrikanten bieden een assortiment chique raamprofielen en een apart Kleurenschema's voor schuifraamgrepen. In verband met de hele kleurensfeer van het interieur kunt u spelen met zowel combinatie als harmonieus contrast.

Los van ontwerp vensterbank. Plastic of houten vensterbanken kunnen geschikt zijn voor een kinderkamer. Kunststof biedt ons een rijk kleurenpalet en maakt het mogelijk harmonieuze en speelse combinaties te maken met raamprofielen. Een kind leert thuis zijn eerste esthetische opvoeding; daarom is het zinvol aandacht te besteden aan elk detail van de omgeving.

Gebrandschilderde ramen in een kinderkamer is een prachtig geschenk voor uw kind dat hen nog jaren zal bijblijven…

Stel je voor dat je baby opgroeit, volwassen wordt, het ouderlijk huis verlaat en misschien ver weg gaat… Maar dat schattige tekenfilm- of sprookjesfiguur of de foto van een lange reis zal hij nooit vergeten. Het is gemakkelijk om dit soort geschenk voor te bereiden. Luister naar uw kind, wat hij leuk vindt, welke van de personages hij leuk vindt, en vertel dit aan de glas-in-lood kunstenaar.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Comments: 1
  1. Luuk

    Wat zijn de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen bij het ontwerpen van een kinderkamer?

    Beantwoorden
Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: