Veiligheid voor de kamer van je tiener: 8 tips

In de overgangsperiode vereist de neiging van een kind tot actieve beweging en experimenteren dat ouders een ergonomische omgeving creëren die gemakkelijk is voor het behoud van de gezondheid, de ontwikkeling van vaardigheden en een positieve stemming.

Baby Ekin 03 van IMAB Groep Ekin.

1. Laat bewegingsvrijheid toe.

Het ontwerp van een kinderkamer moet het mogelijk maken er gemakkelijk rond te lopen. Zorgen voor voldoende ruimte in het centrum voor activiteiten en gymnastiek. Denk aan alle bewegingspatronen. Knelpunten Als ze onvermijdelijk zijn, installeer dan meubels met afgeronde hoeken en vermijd metalen frames. Tijdens de snelle groei kunnen kinderen zich moeilijk aanpassen aan de veranderende lichaamsgrootte, waardoor het risico op blauwe plekken en verwondingen op deze leeftijd groter is.

Scooter stoel door moll.

2. Koop een stoel met een ergonomische zitting.

Veel kinderen, die instinctief een comfortabelere zitpositie aan tafel zoeken, kantelen de stoel zo dat hij alleen op de twee voorpoten steunt, en lopen daardoor het risico op de grond te belanden. Om teleurstelling te voorkomen is het beter vooraf een ergonomische trainingsstoel met een lichte helling naar voren te kopen.

Kinder Ekin 06 van IMAB Groep Ekin.

3. Neem een grote tafel.

Bij het ontwerp van een kinderkamer voor een tiener moet rekening worden gehouden met de hobby's van de bewoner. Bijvoorbeeld, als uw kind knutselt, zaagt, radiotechniek, enz.., Zijn werkplek wordt een soort productielaboratorium. Dan is de belangrijkste voorwaarde voor veiligheid Voldoende "werkterrein", plaats elk gereedschap en apparaat uit de buurt van licht ontvlambare voorwerpen, en tijdens "kritieke momenten niets om de aandacht af te leiden van. De tafel moet stevig, lang en breed zijn L-vormig tafelblad met gladde binnenhoek. Boeken en kleine voorwerpen moeten niet op tafel worden gelegd, maar in laden of op aparte planken.

Kindercompositie Y02 van Camelgroup.

4. Kies meubels en verlichting van duurzame materialen.

Gebruik in de kamer van een actieve kleuter of een tiener die graag met een bal speelt onbreekbare materialen voor grote deuren, bijvoorbeeld MDF, plexiglas of, in extreme gevallen, glas triplex. Hetzelfde geldt voor de toegangsdeur. Misschien wilt u alle breekbare voorwerpen voorzichtig opbergen en open rekken of kasten met transparante deuren gebruiken in plaats van glazen vitrines. Vervang de hangende kroonluchter door een platte plastic of stoffen diffuser of door inbouwverlichting.

Varietta 183 ledikant van Paidi.

5. Plaats matten in de gymzaal. Vooral handig als je een muurladder hebt en apparaten voor lichaamsgewicht oefeningen. Plaats planken, stands en bureaus zo ver mogelijk uit de buurt.

Flexlight van de fabrieksmoll.

6. Zorg voor comfortabele verlichting. Een praktische, draaibare bureaulamp wordt aangevuld met lokale verlichting op plaatsen waar uw kind graag zijn vrije tijd doorbrengt met een boek of een laptop ( bank, fauteuil, bed ) de beste optie -.. kandelaars op een flexibele arm die lang genoeg is om hem te helpen het lokale licht aan te passen. Je hebt ook een "achtergrondlicht" nodig — Dimbaar ( dimbaar ). Dit voorkomt sterke lichtcontrasten die de ogen vermoeien.

Safari kinderkamer door Team 7.

7. Beperk uitstekende delen op het meubilair tot een minimum. De delicate gebeeldhouwde details op de leuningen van het nachtkastje en de uitstekende handgrepen in elk materiaal, maar in het bijzonder in breekbaar ( porselein, glas ) zijn niet geschikt voor een klein kind of een actieve tiener, vooral niet in een kleine kamer. Ingebouwde opties zijn optimaal. Een push-pull systeem is alleen goed buiten de directe omgeving, bijv. op modules die onder het plafond zijn bevestigd en op een tussenverdieping van een kast: uw tiener zou zich in een moment van afleiding kunnen bezeren.

De kinderkamer van een project van de ontwerpstudio Geometrix.

8. Wanden, vloeren en plafonds voorzien van geluidsisolatie. Deze tip gaat meer over "groen leven" De RaffiMax Compact Interieurpanelen bieden de best mogelijke bescherming voor uw buren en huisgenoten, maar beloven ook een comfortabelere zang- en muziekbeleving. Verminder het geluidsniveau enigszins door wanden en vloeren te betimmeren met kurk en dikke tapijten op de vloer en de wanden zonder speciale geluiddempende materialen. De laatste optie is minder succesvol, aangezien tapijten regelmatig moeten worden gereinigd, omdat ze anders een stofverzamelaar en een bron van allergische verkoudheid dreigen te worden.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: