Kinderkamerinrichting: van 0 tot 18 jaar

Psychologen zeggen dat de kamer van een kind zo snel mogelijk moet verschijnen. Hoe het eruit zal zien? Hoe het eruit zou kunnen zien? Hoeveel vrijheid kinderen op elke leeftijd nodig hebben?

De kamer van een kind onder de twee of drie jaar

Vanaf de geboorte.. in de kinderkamer. Pasgeborenen en peuters die in de kamer van hun ouders wonen zijn vaak onrustig, chagrijnig. Dat komt omdat kinderen non-verbale taal het beste begrijpen. Mama en papa willen wat ruimte voor zichzelf om belangrijke zaken te bespreken en proberen soms de baby snel naar bed te brengen. Hij denkt misschien dat dit liefdeloos is. Maar ook "uitzetting" van de ouder
de slaapkamer van een ouder kan erg pijnlijk zijn op twee maanden en twee jaar.

Leren over de buitenwereld. In een aparte speelkamer is het kind beter in staat om "de juiste" dingen te onthouden voorwerpen ( speelgoed, foto's, meubilair ). Ouders krijgen daardoor niet alleen een intieme slaapkamer. Ze creëren de veiligst mogelijke omgeving voor uw kind: geen scherpe randen en geen 'gezoem' huishoudelijke apparaten.

In de eerste maanden na de geboorte moet uw baby een aparte, goed geluiddichte en ergonomisch ingerichte babykamer hebben.

Wat te doen als de kinderkamer een slaapkamer en speelkamer combineert? Een kleuter moet zeker een speelruimte hebben omdat hij veel tijd met zijn speelgoed doorbrengt. Bij de inrichting moet rekening worden gehouden met alle hobby's van het kind. Vergeet niet de juiste lichte, heldere of pastelkleuren voor de muur en de stoffen. In ieder geval moet de ruimte voor uw kind licht, comfortabel en praktisch zijn en naar de zin van het kind.

Wat te doen als de kinderkamer een slaapkamer en speelkamer combineert? Een kleuter heeft een ruimte nodig om te spelen, want hij brengt veel tijd door met zijn speelgoed. Bij de inrichting moet rekening worden gehouden met alle hobby's van uw kind. Vergeet niet het juiste licht en felle of pastelkleuren voor de muren en stoffen. Wat het ook is, kinderen hebben een ruimte nodig die licht, comfortabel, praktisch en naar hun zin is.

Verberg

De kamer van een kleuter

die zelf opgroeit. Met 3-4 jaar leren kinderen dat dingen 'van henzelf' zijn ) speelgoed, foto's en meubilair. Als uw kind geen eigen ( of op zijn minst een eigen hoekje &#41 heeft, is het moeilijk om ideeën op te doen. Je zou kunnen nadenken over de onrechtvaardigheid om hem geen dingen van JOU te laten afpakken, maar wel ZIJN speelgoed af te pakken zonder hem te raadplegen. Uw eigen kamer een belangrijk opvoedingsinstrument. In de eerste maanden na de geboorte is het het beste als uw baby zijn eigen geluiddempende en ergonomische inrichting heeft:

  • om zelfstandig te werken, zonder toezicht van een volwassene ( schilderen, spelen );
  • Opruimen ( speelgoed opruimen, bed opmaken, enz. );
  • Bepaal uit welk speelgoed en welke boeken ze zijn gegroeid. Hun baby zal het aan hun moeder geven geef iemand anders.

Het is belangrijk om van tevoren na te denken over de indeling en het soort opbergruimte, en plaatsen in te ruimen voor spel en creativiteit, zodat het kind went aan orde en onafhankelijkheid.

Een peuterkamer

Alles om te leren. Huiswerk op deze leeftijd wordt gezien als zeer belangrijk, serieus "volwassen" werk werk. Dus huiswerk maken voor de TV, of nog meer aan de keukentafel, is geen optie. Ouders moeten de ruimte voor hun kind zo organiseren dat niets hun activiteiten belemmert en dat niemand in hun omgeving fluistert of op zijn tenen loopt. De kamerinrichting van een kind is bedoeld om ervoor te zorgen dat het kind goed leert. Er moet voldoende ruimte zijn om het alfabet op te hangen aan het magneetbord, spellingboeken, lesroosters enz. Een kamer die goed is om te spelen, wat betekent dat het een goede plek is om te stoppen en te ontspannen.

Een jonge leerling moet de best mogelijke ergonomische werkruimte hebben en een ruimte om tussen de lessen door te spelen en te ontspannen.

tienerkamer

Volledige autonomie. Een eigen kamer voor een tiener wordt het ook beperkt door de "misverstanden" volwassen ruimte, en een manier om zich te uiten. Kleuters moeten met vrienden omgaan, alleen zijn met hun gedachten, ideeën ontwikkelen…

Het volgende is belangrijk voor een tiener:

  • Niemand kan bij hun persoonlijke dingen ( e-mails, persoonlijk dagboek ) komen;
  • Hun moeder ruimt niet op in hun afwezigheid, en stoot niet per ongeluk tegen een spaarpot of een pakje sigaretten;
  • al het meubilair, van "zuur" textiel Het kind kan kiezen uit verschillende kleuren, uit posters in plaats van plaatjes, uit tapijten.

Een kinderkamer voor een tiener kan niet meer verschillen van die van een kind op de basisschool. Voor een tiener wordt zijn kamer immers een middel tot zelfexpressie… U moet dus op gelijke voet met de volwassenen deelnemen aan de verbouwing van de speelkamer van uw kind.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: