Peptiden voor gezicht en huid: effecten en toepassing in cosmetica

Peptiden en cosmetica die ze bevatten worden enthousiast besproken in schoonheidskringen. Sommige wetenschappers beschouwen ze als de meest veelbelovende stoffen in de strijd tegen veroudering. Onze experts gingen om de tafel zitten met wetenschappers en spraken met farmacologen, chemici en schoonheidsspecialisten om uit te zoeken wat deze ingrediënten zijn en of ze de hoge verwachtingen die ze inhouden voor uw huid waard zijn.

Wat zijn peptiden?

Onderzoek

Peptiden zijn verbindingen die bestaan uit aminozuren. Hun textuur lijkt op die van eiwitten. Maar deze laatste bevatten honderden aminozuren, terwijl peptiden meestal 2 tot 50, en bepaalde verbindingen wel 100, bevatten. Als u dieper op het onderwerp wilt ingaan, kunt uLees dit artikel.

Peptiden worden vaak aangeduid met een voorvoegsel dat het aantal aminozuren in een molecuul aangeeft:

 1. dipeptide – 2;

 2. hexapeptide 6;

 3. polypeptide – veel.

Het bestaan van peptiden werd in 1902 ontdekt door Nobelprijswinnaar Emile Fisher. nog voordat de term peptide officieel werd geïntroduceerd, had deze chemicus gepostuleerd dat de aminozuren in eiwitten een bepaald soort binding hebben, de amidebinding. Net zoals bouwmaterialen in elkaar passen, vormen aminozuren (bestanddelen) kleine ketens (peptiden) die vervolgens worden gekoppeld tot eiwitten.

Cosmetische toepassingen van peptiden

Peptiden hebben een brede toepassing gevonden in de cosmetologie. Deze verbindingen zijn afkomstig van plantaardige of dierlijke bronnen of worden kunstmatig gesynthetiseerd. Ze hebben verschillende effecten op het lichaam

 1. Signalering.Bij verwondingen geven ze de huid het signaal dat het tijd is om het herstelproces van bepaalde weefsels te starten (genezing van wonden, verwondingen). Vanuit cosmetisch oogpunt stimuleren deze stoffen de huid om collageen, elastine, hyaluronaat en andere eiwitten te produceren.

 2. Verbouwing. Bij het ouder worden is het collageenassemblageproces aanzienlijk verstoord, en remodellerende peptiden herstellen dit gedeeltelijk en verhogen de dichtheid en stevigheid van de huid. Ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt op een huid die nog voldoende collageen bevat. En als de ouderdomsveranderingen al te ernstig zijn, wordt aangeraden om de remodellering te combineren met signaalveranderingen.

 3. Stimulerende middelen. Bij geriatrische processen is de verbinding tussen de lederhuid en de opperhuid verzwakt. Dit komt omdat er minder syndecaan en een bepaald type collageen vrijkomt… Stimulerende peptiden activeren juist de productie van deze eiwitten.

 4. Stabilisatoren. Peptiden van dit type hebben een stabiliserende werking op de huid en verhogen zo haar eigen afweerpotentieel. Dergelijke verbindingen worden vaak opgenomen in preparaten voor na het zonnen of in cosmetica die bedoeld zijn om de stress van de huid in grote steden te verminderen.

 5. Myorelaxantia.Deze peptiden verminderen de beweeglijkheid van de gezichtsspieren. Tot op zekere hoogte bootsen zij de werking van botulinum toxine na

  mc/artikelen

  MC5785486/. Ze hebben een licht ontspannende werking op de spieren. Ze zijn zeer effectief in het wegwerken van fijne lijntjes en rimpels. Maar ze kunnen niet helpen tegen diepere, leeftijdsgebonden puistjes.

Onder de cosmetische ingrediënten, ongeveer 600 peptiden. Ze zijn allemaal ontworpen voor verschillende doeleinden. Ze worden verwerkt in cosmetische producten en in de huid geïnjecteerd tijdens mesotherapie of biorevitalisatie.

Heilzame eigenschappen voor de huid

Het effect van peptiden op de huid is veelzijdig. De belangrijkste functies van dergelijke verbindingen zijn als volgt:

 1. stimuleren de collageenproductie;

 2. versnellen het herstel van de beschadigde huid;

 3. …verhoogt de lokale huidimmuniteit;

 4. verminderen ontstekingselementen in de huid;

 5. vertragen het proces van glycatie van collageenvezels;

 6. verbeteren de lokale bloedcirculatie in kleine bloedvaten;

 7. hebben een antioxiderende werking;

 8. hyperpigmentatie verminderen;

 9. verzacht de gevoelige huid

 10. Ze verhogen de toon van de huid.

Peptiden zijn van groot belang in de anti-age cosmetologie. Deze verbindingen spelen ook een beslissende rol in de regulering van de melanogenese. Toepassing van peptiden bij ontstekingen en littekens versnelt de wondgenezing en vermindert ontstekingen.

Hoe een product met peptiden kiezen

Lees de inhoud van cosmetica

Bij de keuze van cosmetica met peptiden is het raadzaam om te letten op:

 1. Fabrikant. Het is beter om aandacht te besteden aan cosmetica van bekende merken die een officiële website hebben. Zij kunnen gewoonlijk certificaten voor hun producten verstrekken en eventuele vragen van consumenten beantwoorden.

 2. Samenstelling.Je moet de eerste 5 ingrediënten en hun hoeveelheid evalueren. De doeltreffendheid van de peptide hangt af van zijn plaats in de lijst van ingrediënten en zijn concentratie.

 3. Verpakking. Peptiden zijn kwetsbare verbindingen. In potjes met een wijde opening verliezen zij snel hun nuttige eigenschappen, zodat peptideproducten het best in een pompflacon worden verkocht.

 4. Prijs.De prijs van kwaliteitsproducten kan niet laag zijn, omdat tientallen specialisten uit verschillende vakgebieden werken aan de ontwikkeling ervan: dermatologen, chemici, schoonheidsspecialisten en technologen. Het gebruikt ook dure ingrediënten en technologie voor zijn producten.

Bij het kiezen van een product is het ook belangrijk rekening te houden met de conditie van uw huid. Voordat u de peptidecrème aanbrengt, moet u ook de basisverzorging niet vergeten. Een te droge, vette of onbehandelde huid verhindert namelijk dat peptiden tot de gewenste diepte doordringen en een maximaal effect sorteren.

Mogelijke contra-indicaties

Hoewel peptiden hypoallergeen en zuiver van samenstelling zijn, wordt het gebruik ervan (als uitwendige producten of injecties) beperkt door deze contra-indicaties:

 1. Dit betekent dat de producten kunnen inwerken op slijmvliezen en gezwellen van allerlei oorsprong;

 2. diabetes mellitus;

 3. psoriatische ziekte;

 4. reumatoïde artritis;

 5. besmettelijke ziekten.

Er moet ook rekening worden gehouden met individuele intolerantie. En niet de peptide zelf, maar de combinatie ervan met andere ingrediënten. Maar een overdosis peptiden is niet te vrezen, want de resulterende overmaat aan korte ketens wordt afgebroken tot aminozuren.

Overzicht van de beste cosmetische producten met peptiden

Onze beoordeling omvat de beste Europese en Aziatische peptide crèmes.

Nominatie Plaats Naam van het product Prijs
Peptide product beoordeling 1 Janssen Cosmetics Platinum Care Dagcrème 6 650 €
2 SesDerma Juveses tieners 4 256 €
3 Gigi Nutri-Peptide Instant Moisturizer 3 275 €
4 Mizon Peptide ampo
  e room
899 €
5 Coxir Intensieve EGF Peptide Crème 812 €
6 ARAVIA Professional M
  ti-Action Peptide Cream 24H
619€

Janssen Cosmetics Platinum Care Dagcrème

Beoordeling: 4.9

Janssen Cosmetics Platinum Care Dagcrème

Het Duitse merk Janssen Cosmetics heeft Platinum Care Day Cream ontwikkeld. Dit product bevat: colloïdaal platina, high-tech peptide, acaciaschors extract, mangoboter, vitamine E en hyaluronzuur. Dergelijke crèmes beschermen de huid effectief tegen vroegtijdige veroudering.

Voor de ouder wordende huid. Het strijkt rimpels perfect glad en maakt de huid soepel en elastisch. Deze crème hydrateert ook diep en duurzaam. Het heeft een lichte, zijdeachtige textuur en een aangename geur. Het smeert goed uit en absorbeert snel, zonder een plakkerig of vettig laagje achter te laten.

SesDerma Juveses tieners

Beoordeling: 4.8

SesDerma Juves tieners

De Spaanse topfabrikant SesDerma Laboratories produceert talgregulerende crème Juveses teens C. Dit unieke product bevat: 5 Alpha-Avocut, Sophora-extract, dadelpalmzaadextract, palmitoyltripeptide-3. Het reguleert effectief de talgproductie, verhoogt de collageensynthese en heeft een anti-verouderingseffect.

Dit product is bijzonder doeltreffend om de huid te hydrateren en de talgproductie te controleren bij een vette of naar acne neigende huid als gevolg van verhoogde hormonale activiteit (tienerjaren, premenstrueel, menopauze). Deze actieve crème hydrateert, kalmeert, verzacht en maakt de huid glad.

Gigi Nutri-Peptide Instant Moisturizer

Beoordeling: 4.8

Gigi Nutri-Peptide Instant Moisturizer

Het Israëlische cosmeticamerk Gigi heeft een effectieve, hoogwaardige crème ontwikkeld – Gigi Nutri-Peptide Instant Moisturizer voor de droge huid. Dankzij peptide bestanddelen en hyaluronzuur garandeert het een langdurige hydratatie. Het helpt de huid ook om meer collageen en andere voedingsstoffen aan te maken.

Het versterkt de huid en maakt haar soepel en zacht. Verzacht droogte en fijne lijntjes na een kuur. Licht verhelderend, zorgt voor een frisse en stralende uitstraling. Het gezicht voelt binnen enkele minuten na het aanbrengen zacht en zijdeachtig aan. Deze crème is bedoeld voor de leeftijdsgroep van 30 jaar+.

Mizon Peptide ampo
  e room

Beoordeling: 4.8

Mizon Peptide ampo<ul></div><p>e room” src=”~images98516666195391-86pe.jpg” height=”400″ title=”Mizon Peptide ampo</p><ul>e room”><p>Mizon, een populair Koreaans merk, heeft ook een peptide gezichtscrème ontwikkeld. Dit product bevat: koper-1 tripeptide, adenosine, betaglucaan, trehalose en een complex van plantaardige ingrediënten. Deze sterk geconcentreerde crème heeft een sterk anti-verouderingseffect. Speciaal aanbevolen voor de droge en rijpere huid.</p><p>eptide ampo</p><ul>De e-crème is zeer comfortabel in gebruik. Heeft een aangename, onopvallende kruidengeur en heeft een delicate, romige consistentie. Het voedt de huid. Na gebruik ziet het gezicht er uitgerust, verjongd, gerevitaliseerd en gehydrateerd uit. Het heeft de kracht om de huid weer stevig te maken en fijne lijntjes en rimpels te bestrijden.<h3>Coxir Intensieve EGF Peptide Crème </h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=Coxir Intensieve EGF Peptide Crème

Coxir, een ander Aziatisch merk, heeft een interessante gezichtsbehandeling genaamd Intensieve EGF Peptide Crème. Het bevat EGF (groeifactoren), peptiden, collageen en verschillende plantaardige stoffen. Deze combinatie van ingrediënten is ideaal voor de droge, rijpere huid die haar stevigheid en rimpels al begint te verliezen.

Deze intensieve anti-aging peptide crème, die een merkbaar liftend effect geeft. Het strijkt rimpels glad, bestrijdt ongewenste pigmentatie. Vooral gericht op vrouwen in de 30. Dit product is echter niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en diabetici.

ARAVIA Professional M
  24H Peptide Crème

Beoordeling: 4.7

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: