Stanislav Katz over intelligent ontwerp

Wat is kenmerkend voor modern Lets design?? Hoe verschilt het van Westers of Russisch ontwerp?? Wat zit er in voor een ontwerper in Singapore?? Welke vooruitgang en ontwikkeling in het ontwerp zijn de drijvende kracht achter? Stanislav Katz, art-director van interieurbedrijf Katz, praat over plannen, huisstijl en budgetkwesties.

Over de richting van het werk. De geopolitieke factor beïnvloedt ons werk tot op zekere hoogte, maar onze stijl heeft weinig gemeen met het sobere Letse design, dat gekenmerkt wordt door minimalisme en pastelkleuren. Wij laten ons inspireren door internationale ontwerpers en architecten, laten ons inspireren door reizen en proberen globaal te denken. Wij besteden veel aandacht aan internationale projecten, wij werken vooral graag in Londen en Frankrijk, omdat wij met de klanten uit die plaatsen precies dezelfde ideeën hebben over wat het eindresultaat moet zijn. Wat de productie betreft, maken wij gebruik van Letse meubelmakers, beeldhouwers en kunstenaars die technisch zeer professioneel werk leveren en zeer concurrerend zijn in termen van kwaliteit, maar wij werken ook vaak met Italiaanse, Franse en Amerikaanse meesters.

Een luxe appartementenproject in een van de meest prestigieuze woonwijken van Londen, Belgravia. De appartementen zijn gelegen in een nieuw luxe woonproject Ebury Square, een historische locatie, een tuin in de 16e eeuw, eigendom van en vaak bezocht door koning Henry VIII.

Over Lets design. Het Letse design ontwikkelt zich en gaat in principe met zijn tijd mee het is een feit. Lokale ontwerpers werken meestal in een minimalistische stijl, met een palet van pastelkleuren.. Er zit een Scandinavisch aspect aan. Bij Katz richten we ons echter vooral op buitenlandse vertegenwoordigers van de sector: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Amerika, Azië, enz. Elke regio heeft zijn eigen visie op de wereld, zijn eigen smaken, voorkeuren en mentaliteit dit zijn de verschillen.

Begin 2016 ontwierpen we het interieur van alle openbare ruimtes van een van de grootste nieuwe premium wooncomplexen in Jurmala – Park Residences: lobby's, gangen, trappenhuizen. Het leidmotief van de inrichting van de drie Parkresidenties is het thema van beroemde parken – Hyde Park in Londen, Central Park in New York City en Dzintaru Mežaparks in Jurmala.

Over de plannen. Ik wil graag in Singapore werken. Ik denk dat er in dit land vraag zou zijn naar ons product omdat de lokale bevolking geïnteresseerd is in "consumptie" ontwerp. Hun financiële situatie stelt hen in staat grote designprojecten te realiseren, zodat zij design zien als onderdeel van een kunstvorm, een creatief proces. Het is een plezier om met zulke mensen te werken!

Interieurontwerp van de gemeenschappelijke ruimtes van het nieuwe eersteklas appartementenhotel in Jurmala, Park Apartments, dat in het late voorjaar van 2016 werd opgeleverd. Katz ontwerpers creëerde het interieur van alle openbare ruimtes van het hotel – lobby, receptie, gangen, trappen en badkamers.

Over ideologie. Ik ben niet in de eerste plaats geïnteresseerd in architecturale decoratie. Ik probeer elk meubelstuk zijn eigen betekenis en functie te geven en ik vermijd zinloze voorwerpen die ogenschijnlijk een gezellige sfeer scheppen. Ik hou van sterke geometrische vormen en figuren, die de basis kunnen vormen voor een aantal ontwerpen. Bovendien heeft elk project.. nieuwe stijl, nieuwe materialen waar mogelijk. Alleen dan is er sprake van vooruitgang en ontwikkeling.

Over het budget. Wij werken in het luxe segment, omdat wij geïnteresseerd zijn in het creëren van een gedurfd en creatief interieurontwerp, dat niet kan worden gerealiseerd met een klein budget.

Inrichtingsproject voor het kantoor van een adviesbureau, gebaseerd op een laconieke, mannelijke, strakke en respectabele, maar tegelijkertijd originele en vrij levendige stijl.

Elizabeth is het grootste en duurste woningrestauratieproject in Riga. Ontwerp, restauratie en bouw van het interieur van de gemeenschappelijke ruimtes werd tot leven gebracht door Katz ontwerpers.

Interessante platte projecten

Interieur van de flat uit een project van de architect Martinov en Gatilova Interieur van een flat uit een project van Martynov & Gatilova Plat interieur van Artinstall project
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: