10 beste vitaminen voor beenvaten

Mensen van alle leeftijden zijn niet immuun voor vaatziekten aan de onderste ledematen. Het is niet ongewoon voor hen om ernstige complicaties te hebben. Bloedvaten onder invloed van verschillende factoren vroegtijdig verlies van gevoeligheid, uitrekking, verlies van vermogen om hun functies volledig uit te voeren. Als gevolg daarvan lijden niet alleen de abnormale vaten, maar het hele lichaam…

Belangrijkste vaatziekten van de benen

Vasculaire aandoeningen van de onderste ledematen worden onderverdeeld in deze typen:

 1. Atherosclerose.Cholesterol wordt afgezet op de wanden van de bloedvaten met de vorming van plaques, die deze volledig kunnen blokkeren. Komt vaker voor bij mannen.
 2. Spataderen. Deze pathologie wordt gekenmerkt door een verminderde bloedstroom, falende kleppen, die gepaard gaan met de uitbreiding van de oppervlaktevaten in de benen. Het treft vaker vrouwen, ook op jonge leeftijd.
 3. Verstopping (flebothrombose). Deze pathologische toestand wordt voorafgegaan door verhoogde bloedstolling, verstoring van de structuur van de vaatwanden, vertraagde bloedcirculatie.
 4. Vasculaire obstructie (occlusie). Veroorzaakt acute bloedcirculatie problemen in de onderste ledematen. Een ernstige complicatie van deze pathologie kan gangreen zijn.
 5. Onderhuidse veneuze trombose (tromboflebitis). Bloedstolsels worden afgezet in het aderlumen. Als er een embolie ontstaat, kan dat fataal zijn.
 6. Endarteritis. Komt vaker voor bij rokers. Nicotine en teer vernauwen het lumen van de bloedvaten en verstoren de bloedtoevoer naar de lichaamsweefsels.

Elk van de vasculaire beenaandoeningen vereist een snelle behandeling. In elk stadium van de behandeling is het belangrijk de bloedcirculatie in aderen, slagaders en haarvaten te normaliseren. Uw arts kan u ook vitamines voorschrijven als onderdeel van uw behandeling. Kan worden gebruikt om goede voeding van binnenuit te geven zonder de gezondheid te schaden of bijwerkingen te hebben.

Vooral belangrijke vitaminen voor de bloedvaten in de benen

Vitamines als deze kunnen de progressie van vaatziekten in de benen helpen vertragen of stoppen:

 1. Rutine (vitamine P). Vermindert de doorlaatbaarheid van de wanden van de bloedvaten, herstelt hun sterkte, elasticiteit. Vooral effectief in combinatie met vitamine C.
 2. Ascorbinezuur (vitamine C). Werkt herstellend, stimuleert het immuunsysteem. Alleen of in combinatie met andere vitaminen verbetert de kwaliteit van het weefsel dat de vaatwand vormt.
 3. Phylloquinone (vitamine K).Regelt vaatwandprocessen en corrigeert de functie van alle elementen van de bloedsomloop. Speelt een belangrijke rol in de homeostase.
 4. Foliumzuur (vitamine B9). Is een krachtige stimulator van erytropoëse. Beïnvloedt het hemoglobinegehalte en is ook betrokken bij de oxygenatie van lichaamsweefsels.
 5. Pantotheenzuur (vitamine B5). Frequente spierkrampen, waaronder vaatwandvormend weefsel, schaden de troficiteit in de periferie. Veroorzaakt ontsteking of atrofie. Vitamine B5 kan helpen bij dit probleem.
 6. Retinol (vitamine A). Maakt capillair, ader en arterieel weefsel sterker. Als er voldoende van dit ingrediënt in het lichaam aanwezig is, genezen wonden snel en genezen trofische zweren snel.

Mineralen als koper, zink, calcium, mangaan, kalium, natrium en vetzuren hebben ook een positief effect op de bloedvaten van de benen. Zelfs met een goed samengesteld dieet is het niet altijd mogelijk om de behoefte van het lichaam aan de genoemde micronutriënten volledig aan te vullen. In dit geval is het aangewezen om vitamines uit de apotheek te nemen. In dit overzicht kijken we naar de beste een- en meercomponentenproducten.

Ranglijst van de beste vitamines voor de bloedvaten in de benen

Nominatie plaats productnaam prijs
De beste enkelvoudige vitaminen voor bloedvaten in de benen 1 Now Foods Rutine, 450 mg 1 188€
2 Solgar Natuurlijke Vitamine K2, 100mg 1 888€
3 Solaray Vitamine C slow-release, 1000mg 989€
4 Nature’s Plus Biorutin, 1000 mg 1 584€
De beste multivitamine voor het vaatstelsel 1 Doctor’s Best Aderondersteuning met DiosVein en MenaQ7 1 262€
2 Solaray Super Bio Vitamine C, Time Release 2 376€
3
 • Super K E
 • te
 • 2 978€
  4 Source Naturals Anticholesterol complex met policosanol 2 277€
  5 Now Foods Pycnogenol, 60 mg 3 487€
  6 Ascorutin 31€

  De beste vitamine uit één ingrediënt voor de bloedvaten in de benen

  Van de vasculaire vitamines met één ingrediënt zijn die met rutine, ascorbinezuur of vitamine K erg populair. Verschillende Amerikaanse merken produceren deze zeer gespecialiseerde voedingssupplementen.

  Now Foods Rutine, 450 mg

  Beoordeling: 4.9

  Now Foods Rutine, 450mg

  Het Amerikaanse merk Now Foods produceert een supplement met Rutine. Bevat een bioflavonoïde geëxtraheerd uit Sophora japonica. Elke portie van het supplement bevat 450 mg. Rutine helpt de structurele integriteit van de bloedvaten (aders en haarvaten) in de benen te behouden. Het bestrijdt ook vrije radicalen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

  Now Foods Rutine is verkrijgbaar als standaard kruidencapsule. Ze hebben een transparante schaal en een gele poederachtige inhoud. Vitamines verpakt in ondoorzichtige plastic potjes met een scharnierend deksel. Rutine wordt 1-2 keer per dag 1 capsule ingenomen. Aanbevolen om in te nemen met voedsel. Slik de capsules zonder al te veel moeite door. Een fles gaat 1,5-3 maanden mee.

  Reviews suggereren dat Rutine van Now Foods zeer goed wordt opgenomen en een gunstig effect heeft op de vasculaire gezondheid van de benen. Bewezen voor de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie, oppervlakkige tromboflebitis. Na een kuur met deze vitamine verdwijnt het vaatnetwerk in de benen, verdwijnt het gevoel van zwaarte en vermoeidheid in de benen, verdwijnt de zwelling.

  Voordelen

  • Rutine komt niet van citrusvruchten;
  • Geschikt voor vegetariërs;
  • Gemakkelijk door te slikken capsules
  • Versterkt de wanden van de bloedvaten aanzienlijk;
  • Elimineert zwelling, zware benen.

  Nadelen

  • Allergische reacties zijn niet uitgesloten.

  Solgar Natuurlijke Vitamine K2, 100 mg

  Beoordeling: 4.8

  Solgar Natuurlijke Vitamine K2, 100 microgram

  De volgende genomineerde is het supplement Natural Vitamin K2 van de Amerikaanse fabrikant Solgar. Dit voedingssupplement bevat de actieve vorm van vitamine K, die wordt gewonnen uit het gefermenteerde sojaproduct natto. Het is 100 mcg per portie. En de samenstelling is aangevuld met 115 mg calcium. Natuurlijke vitamine K2 uitstekend voor het reguleren van de bloedcirculatie in de benen.

  Solgar Vitamine K2 is verkrijgbaar als kruidencapsules. Ze hebben een standaard maat. Ze hebben een helder omhulsel en een witte, fijne inhoud. Vitamines verpakt in donkere, glazen potten. De dagelijkse dosis voor volwassenen van dit supplement is – 1 capsule. Het wordt aanbevolen om het bij de maaltijd in te nemen. Deze vitaminen kunnen bijna probleemloos worden geslikt.

  Veel mensen zeggen in reviews dat deze vitamine K2 van Solgar goed is voor de bloedsomloop en de vaatwanden versterkt. Bij gebruik van het supplement tijdens een kuur zijn de benen minder gezwollen, verdwijnt het constante koudegevoel in de onderste ledematen en verbetert de conditie van de vaatweefsels. Krassen of verwondingen genezen sneller. De consumenten hebben er echter op gewezen dat zij niet moeten verwachten dat deze vitaminen snel zullen verbeteren.

  Voordelen

  • bevat de actieve vorm van vitamine K;
  • flacons van goede kwaliteit;
  • De capsules zijn gemakkelijk in te slikken;
  • Verbetert de bloedcirculatie in de benen;
  • Bevordert een snelle genezing van verwondingen.

  Nadelen

  • Het effect is niet onmiddellijk.

  Solaray Vitamine C slow-release, 1000mg

  Beoordeling: 4.8

  Solaray Vitamine C slow-release, 1000 mg

  Het merk Solaray heeft een Vitamine C supplement ontwikkeld met vertraagde afgifte. Deze belangrijke voedingsstof is hier aanwezig in de vorm van ascorbinezuur. Elke portie bevat 1000 mg van deze vitamine. Het bijzondere van dit product is dat de helft van de werkzame stof onmiddellijk vrijkomt en de andere helft geleidelijk over een periode van 12 uur.

  Dit supplement van Solaray wordt verkocht in plastic, witte potten met een scharnierend deksel. Het supplement is een vrij grote capsule (meer dan 2 cm lang) die een wit, fijn poeder bevat. Elke dag wordt verondersteld 1 eenheid van deze vitamine in te nemen. Het kan het beste bij de maaltijd worden ingenomen. Voor degenen die het moeilijk doorslikken vinden, wordt de inhoud in sap of yoghurt gegoten.

  Er zijn veel positieve opmerkingen over vitamine C met vertraagde afgifte. Consumenten vinden het fijn dat dit product uitstekend is voor de immuniteit en de gezondheid van de bloedvaten, vooral wanneer het samen met rutine wordt ingenomen. Ook verbetert deze voedingsstof zichtbaar de huidconditie. De maag reageert goed op dit voedingssupplement, tenzij het op een lege maag wordt ingenomen. Pakket gaat 3 maanden mee.

  Voordelen

  • Vitamine C met vertraagde afgifte;
  • Een pakje gaat 3 maanden mee;
  • een keer per dag;
  • Versterkt het immuunsysteem;
  • Versterkt de effecten van rutine.

  Nadelen

  • capsulegrootte.

  Nature’s Plus Biorutin, 1000 mg

  Beoordeling: 4.7

  Nature's Plus Biorutin, 1000 mg

  Het Amerikaanse merk Nature’s Plus lanceert het supplement Biorutin. Het bevat rutine, gewonnen uit Japanse Sophora. De dosering is 500mg. En het product is aangevuld met een bioflavonoïdencomplex (500 mg) uit citroen en zoete sinaasappel. Dit supplement is een hoogwaardige voedingsondersteuning voor de vasculaire gezondheid.

  Biorutin is een langwerpige, zandkleurige tablet met meerdere vlekken. Het wordt geplaatst in een donkere pot met een schroefdop. 1 capsule per dag in te nemen bij de hoofdmaaltijd. De tabletten zijn vrij groot, dus kunnen problemen veroorzaken bij het doorslikken. Een fles gaat 3 maanden mee.

  Biorutin van Nature’s Plus biedt een uitstekende behandeling voor vermoeide spataders op de benen, evenals huidaderen in het gezicht. Gebruikers hebben echter gemeld dat de eerste resultaten merkbaar zijn tegen het einde van de eerste maand van gebruik. Sommigen hebben ook gemeld dat dit supplement zich ontdoet van meteosensitiviteit.

  Voordelen

  • goed bioflavonoïde complex;
  • 1 tablet per dag;
  • Tegen ingebakken spataders op de benen;
  • Helpt meteo-gevoeligheid te verlichten.

  Nadelen

  • De tabletten kunnen moeilijk in te slikken zijn.

  De beste multivitaminen voor de bloedvaten van de benen

  Multivitaminesupplementen voor de bloedvaten in de benen bevatten meestal vitamine C, rutine, vitamine K, mineralen en plantenextracten.

  Doctor’s Best Aderondersteuning met DiosVein en MenaQ7

  Beoordeling: 4.9

  Doctor's Best Aderondersteuning met DiosVein en MenaQ7

  Doctor’s Best merk voor aderonderhoud met DiosVein en MenaQ7. Dit product bevat: Vitamine K (als K2 uit MenaQ7) 50 mg, DiosVein Diosmin EP 900 mg, en natuurlijk sinaasappelextract 100 mg. Dit voedingssupplement bevordert gezonde bloedvaten en zorgt voor een normale bloedsomloop.

  Dit adersupplement van Doctor’s Best komt in de vorm van kruidencapsules. Zij hebben een transparante laag en de inhoud is geelachtig, in de vorm van een fijn poeder. De capsules zijn verpakt in plastic flesjes met een scharnierend deksel. Ze moeten in 2 stukken per dag worden ingenomen. Voor een optimale opname wordt aanbevolen het supplement in te nemen met een vethoudende maaltijd. De capsules zijn niet klein, dus sommige mensen hebben moeite om ze door te slikken.

  Na 4 weken gebruik, naar verluidt veel minder vermoeide benen, en vasculaire banden worden minder prominent of ze verdwijnen helemaal. Mensen die lijden aan chronische veneuze insufficiëntie nemen het lange tijd en zijn er zeer tevreden over, maar zij verminderen het tot 1 capsule per dag.

  Voordelen

  • goed doordachte formule;
  • het handige ontwerp van de dop;
  • Het elimineert vermoeidheid en zwaarte in de benen;
  • Helpt trofische zweren te genezen;
  • Maakt vasculaire rastervorming minder uitgesproken.

  Nadelen

  • Sommige mensen vinden de grootte van de capsules onprettig.

  Solaray Super Bio Vitamine C, Time Release

  Beoordeling: 4.8

  Solaray Super Bio Vitamine C, Time Release

  Super Bio Vitamine C, Time Release, van Solaray, bevat: Vitamine C, bioflavonoïdencomplex van citroen, rutine, hesperidine en citruspectine. Dit complex heeft een antioxiderende werking en houdt de integriteit van haarvaten en bloedvaten in stand. Want het supplement wordt gekenmerkt door een vertraagde afgifte van de werkzame stof in twee fasen.

  Het supplement is verpakt in plastic, grijze, doorzichtige potten met een scharnierend deksel. De vitaminen zelf zijn kruidencapsules van standaardformaat. Het is aanbevolen om ze 2 stuks per dag in te nemen, bij de maaltijd, weggespoeld met 200 ml zuiver water. Vitamines kunnen vrijwel probleemloos worden ingeslikt. Een fles kan 100, 250 of 360 eenheden bevatten.

  Dit supplement van Solaray is door veel mensen zeer goed ontvangen. Het wordt vooral geprezen om zijn sterke immuniteitsverhogende eigenschappen. Dit complex is ook goed voor de bloedvaten. Vermindert spataders op de benen. De onderste ledematen zijn minder vermoeid en het constante gevoel van zwaarte is verdwenen. Sommigen hebben een merkbare opheldering van ouderdomsvlekken gemeld na een behandeling.

  Voordelen van

  • goed doordachte compositie;
  • De capsules zijn gemakkelijk in te slikken
  • een tweetraps slow-release;
  • versterkt het immuunsysteem;
  • ontdoet zich van de vasculatuur.

  Nadelen

  • Kan allergische uitslag veroorzaken.

 • Super K E
 • te
 • Beoordeling: 4.7

  <li></div><p>fe Verlenging Super K E</p><li>te” src=”/images/producten-en-geneesmiddelen/65816666194091-7410.jpg” height=”400″ title=”<li>Super K E<li>te”><p>De volgende is het Super K E supplement</p><li>te van het merk<li>fe Uitbreiding. Bevat vitamine K1, 4 actieve vormen van vitamine K2 en vitamine C in de vorm van ascorbylpalmitaat. Helpt bij het behoud van een gezond hart, bloedvaten en sterke botten. Dit supplement speelt ook een belangrijke rol bij de bloedstolling.<p>Verkrijgbaar in Super K E</p><li>te in de vorm van zachte gelcapsules. In mooie blauwe flessen met scharnierend deksel. Het wordt aanbevolen om 1 pil per dag bij de maaltijd in te nemen. Het wordt over het algemeen zonder grote problemen ingeslikt. Eén fles is voldoende voor 30 dagen gebruik. Merk op dat het de kleurstof Annatto bevat.<p>Super K E is getest en zeer doeltreffend bevonden</p><li>Het heeft uitstekende effecten op de vasculaire gezondheid van de benen. Tijdens het gebruik van dit complex op de onderste ledematen minder blauwe plekken die typisch zijn voor veneuze insufficiëntie. Ook met deze vitamine set genezen wonden sneller, waardoor het gevoel van vermoeidheid verdwijnt. Meestal wordt dit supplement goed verdragen, maar sommigen melden winderigheid.<h4>Voordelen</h4><ul><li>Goede combinatie van verschillende vormen van vitamine K;</li><li>De capsules zijn gemakkelijk in te slikken;</li><li>Helpt blauwe plekken te voorkomen, vooral bij veneuze insufficiëntie;</li><li>elimineert het gevoel van vermoeidheid;</li><li>Bevordert een snelle genezing van wonden.</li></ul><h4>nadelen</h4><ul><li>Kan winderigheid veroorzaken.</li></ul><h3>Source Naturals Anti-cholesterol complex met policosanol</h3><p>Beoordeling: 4.7</p><div style=Source Naturals Anticholesterol complex met policosanol

  Source Naturals produceert een supplement Anti-cholesterol Complex met policosanol. Dit product bevat: vitamine C, E, B3, 3 mineralen, fytosterol, inositol, policosanol, plantenextracten en soja-isoflavonen. het helpt het hart, de bloedvaten, het zenuwstelsel, de schildklier, de lever en het maagdarmkanaal.

  Het anti-cholesterolcomplex met policosanol wordt geleverd in de vorm van vrij grote, langwerpige tabletten die het moeilijk maken ze in hun geheel door te slikken. Ze zijn verpakt in plastic potten. De dagelijkse dosis is 3 tabletten. Ze worden aanbevolen om in te nemen op een tijdstip voor het slapen gaan. Een fles gaat 20 dagen mee.

  Het Source Naturals Polycosanol supplement heeft veel positieve feedback. Consumenten houden van de complexe effecten op het lichaam. Een dergelijk middel verbetert niet alleen de conditie van de beenvaten, maar verbetert ook de spijsvertering, kalmeert het zenuwstelsel, brengt het hartritme op één lijn. En ook zijn velen vooral blij dat dit voedingssupplement effectief is voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte.

  Voordelen

  • Een goede combinatie van actieve ingrediënten;
  • heeft een complex effect op het lichaam;
  • Het versterkt de wanden van de bloedvaten;
  • Versterkt de spijsvertering;
  • Kalmeert het zenuwstelsel.

  Nadelen

  • 3 grote tabletten per keer in te slikken.

  Now Foods Pycnogenol, 60 mg

  Beoordeling: 4.6

  Now Foods Pycnogenol, 60 mg

  Het merk Now Foods heeft een interessant supplement Pycnogenol ontwikkeld. Het bevat pycnogenol (extract van de schors van een Franse zeeden), acerolapoeder en rutinepoeder (vitamine P). Dit supplement is goed om de bloedvaten te versterken en hun functie te verbeteren. Ondersteunt ook de gezondheid van de ogen, huid en gewrichten.

  Pycnogenol is een kruidencapsule in een plastic potje met een scharnierend deksel. 50 eenheden in totaal. Het formaat van de capsule is standaard, maar sommige mensen vinden het moeilijk in te slikken. Het wordt aanbevolen dit product 1-3 keer per dag te gebruiken, 1 eenheid. Dit voedingssupplement is geschikt voor veganisten en vegetariërs.

  In reviews melden consumenten dat Pycnogenol een uitstekend versterkend effect heeft op het lichaam. Ook verbetert dit complex zichtbaar de conditie van de bloedvaten bij aanwezigheid van spataderen in de benen. Velen houden van het feit dat het een natuurlijke vrije radicalenvanger is. Uitstekend om de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren.

  Voordelen

  • Interessante samenstelling, met vitamine P;
  • Geschikt voor veganisten en vegetariërs;
  • Verbetert de conditie van de bloedvaten;
  • Maakt je huid soepel;
  • Heeft een algemeen tonisch effect op het lichaam.

  Nadelen

  • Sommige mensen vinden het moeilijk om de capsules door te slikken.

  Ascorutin

  Beoordeling: 4.6

  Ascorutin

  Ascorutin wordt geproduceerd door Pharmstandard Pharmaceutical Company. Het bevat: ascorbinezuur 50 mg en rutoside 50 mg. Rutine voorkomt oxidatie van vitamine C. Bovendien vermindert deze stof, in combinatie met ascorbinezuur, de capillaire permeabiliteit en kwetsbaarheid. Dit geneesmiddel wordt op grote schaal gebruikt voor een verscheidenheid aan vasculaire pathologieën.

  Ascorutin is een groen-geelachtige tablet met vlekken. Ze hebben een plat oppervlak en een scheidingsrisico. Kan oraal worden ingenomen na de hoofdmaaltijd. Volwassenen wordt geadviseerd 2-3 keer per dag 1 tablet in te nemen. Ze zijn gemakkelijk te slikken. De duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van de ernst van het pathologische proces.

  Volgens beoordelingen heeft Ascarutin zijn relevantie nog vele jaren niet verloren. Ondanks zijn eenvoudige samenstelling is dit product doeltreffend genoeg om de bloedvaten te versterken. Veel mensen houden ook van de “penny” prijs van dit product. Dit geneesmiddel wordt gewoonlijk goed verdragen, maar kan af en toe allergische reacties veroorzaken.

  Voordelen

  • Bevat 2 belangrijke vasculaire vitaminen;
  • De tabletten zijn gemakkelijk in te slikken;
  • aantrekkelijke prijs;
  • Versterkt de bloedvaten goed.

  Nadelen

  • Kan allergische reacties veroorzaken.
  Beoordeel dit artikel
  ( Nog geen beoordelingen )
  Patrick Bakker

  Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

  Opmerkingen toevoegen

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: