10 tips voor wie een grote badkamer wil inrichten

Het doel van een grote badkamer is niet om zijn ware grootte te verbergen. Het gaat erom optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Welke zones toe te wijzen, welk sanitair te installeren in een grote badkamer??

1. Varieer de afwerkingen. Contrasterende tegels en materialen met verschillende texturen Steen, keramiek, glas, mozaïek, hout.. geven een grote kamer een interessantere uitstraling. Vergeet de kleurenharmonie niet.

2. Gebruik bestemmingsschotten. Aangezien de afmetingen van de badkamer het mogelijk maken de afstand tussen de zones te vergroten, is het geen slecht idee om tussen de zones een of twee scheidingswanden te bouwen. Ze kunnen bestaan uit ondoorzichtige of doorschijnende glasblokken en glas, of worden voorzien van een slim gordijn. Deze trucs maken het ruimtelijk spel ingewikkelder en brengen een kamerachtige sfeer in de afzonderlijke gebieden.

4. Maak een grotere sokkel voor de wastafel. In deze versie neemt de wastafel slechts een klein deel van het onderstel in beslag; het andere deel is bestemd voor sierlijke accessoires. Onder een lang werkblad kunt u verborgen handdoeken- en cosmeticakastjes plaatsen, een wasmachine en open schappen met slimme, decoratieve manden.

De badkamerontwerpfoto's tonen een extra brede, scharnierende sokkel met geïntegreerde wastafel en opbergladen.

5. Neem het bad op in een breed podium. Over het algemeen ziet dit soort volumetrisch ontwerp er zeer indrukwekkend uit en geeft het de indruk van een echte spa. Een podium gebouwd op een metalen frame, bedekt met tegels of ( teak, merbau, lariks ) waterbestendige planken in het hoekgedeelte. Verschillende treden leiden naar de catwalk.

6. Creëer een verdubbelingseffect. Een grote badkuip bonus is ook de mogelijkheid voor twee personen om dezelfde badprocedure te hebben: zorg ervoor dat de wastafelruimte twee identieke wastafels of één langwerpige wastafel heeft. De afstand tussen de kranen bedraagt bij voorkeur ten minste 90 cm, zodat zij elkaar niet hinderen. Vergroot de lengte van de douchecabine ( tot 1,5 m of meer ) in dat geval kunt u twee douchepanelen aan de wanden bevestigen.

Badkamerontwerpfoto's tonen een elegant schema met twee wastafels.

7. Zet uw kastmeubelen in. Elegante draaideurkasten zijn nu verkrijgbaar voor zowel moderne als klassieke badkamerinterieurs. Zet een of meer kasten op een rij bij de ingang. Elegante boekenkasten of rekken kunnen de sfeer compleet maken.

8. Creëer een ontspanningsruimte. Het kan onder een raam worden geplaatst, of voor het bad, of achter een scheidingswand die het bad scheidt. Neem een gecapitonneerde bank of dagbed, of een fauteuil met poef, of een dagbed. Vul de hoek aan met een ronde salontafel, een elegant nachtkastje. Versier muren met kamerplanten, reliëfs, afbeeldingen. Leg een groot kussen onder je voeten.

10. Organiseer een wintertuinhoekje. Het kan worden geplaatst naast een recreatieruimte of bij een badkamer, naast een raam. Schik bloemen op verschillende niveaus en als er ruimte is, plaats dan een of twee decoratieve bomen in nette bloempotten.

Meer badkamer ontwerpen

Interieur van een project van een ontwerper Interieur van een flat uit een project van het architectenbureau I.D. Interieur Ontwerp Interieur van de flat uit een project van de architectuurstudio Archconcept
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: