14 tips voor kleine flats

Vaak willen we een groot huis, waar we een kantoor, kinderkamer, slaapkamer, meditatieruimte, fitnessruimte, woonkamer en nog veel meer in kwijt kunnen. Maar de realiteit van de stad geeft ons slechts een kleine hoeveelheid leefruimte. Wat moet je doen als je alles erin wilt passen?? Geadviseerd door Alexey Ivanov, architect-ontwerper en mededirecteur van Geometrium.com

Onze werkplaats Geometrium.com werkt vaak met kleine ruimtes.. omdat het een zeer gebruikelijke huisvestingsoptie is in Nederland… In dit artikel geef ik u 19 praktische tips voor kleine flats. Wij hebben al deze tips keer op keer gebruikt bij het maken van onze ontwerpen. Wat is de juiste manier? hangt af van de individuele taken en de specifieke kenmerken van de flat. Maar de tip zelf zorgt voor een slim gebruik van de ruimte en zorgt voor een comfortabel huis, zelfs in krappe ruimtes.

1. Heldere muren de perfecte oplossing voor kleine flats. Probeer witten om de kamer te verbreden.

2. Contrasterende muur Een praktische en decoratieve oplossing. Als één muur in een rechthoekige kamer in een rijkere kleur wordt geaccentueerd, ziet de kamer er visueel vierkanter uit.

3. Schuifdeuren of ontwerpen met roto-mechanisme ( dit geeft de deur de mogelijkheid om in alle richtingen te openen ) in plaats van de gebruikelijke scharnierende deuren besparen ruimte in uw kleine flat.


Lees ook:

  • Interieur van een kleine flat
  • Warschau: appartement 21,5 m².
  • Parijs: een multifunctionele ruimte van 23 m².

4. Een grote, doorlopende spiegel kan uw huis visueel verdubbelen.

5. Afgeronde hoeken op de muren maken het leven comfortabeler. Licht afgeronde hoeken met een straal van 10 cm in de smalle gangen voorkomen kneuzingen en blauwe plekken. Visueel is het alsof het je verder naar binnen uitnodigt, naar de aangrenzende kamer.

6. Verticale lijnen van vloer tot plafond helpen de hoogte van de kamer visueel te vergroten. het kunnen spiegels, deuren, kasten of zelfs verlichtingsarmaturen zijn op.

7. Samengestelde gebouwen.. een van de populaire manieren om een kleine studio in te richten. Bijvoorbeeld voor keukens die als woon- en eetkamer worden gebruikt. Of een balkon dat dient als kantoor en ontspanningsruimte. Of zelfs een gecombineerde badkamer.

8. Scheidingswanden met lamellen, rekken of transparante wanden is een techniek die de ruimte zoneert en tegelijkertijd visueel groter maakt, d.w.z. . Het oog zal kunnen zien wat er achter deze symbolische schotten zit.

9. Met een aparte inloopkast kunt u dingen uit het zicht verbergen De rest van de kamers zullen opgeruimd en ruimer lijken. Als je het zorgvuldig herontwerpt, is het mogelijk om "uit te snijden" ruimte voor een inloopkast, zelfs in zeer kleine ruimtes. Of – als dat geen optie is – een grote kledingkast.

10. Gebrek aan ruimte en transformator meubilair. De oplossingen zijn tegenwoordig eindeloos: een bed dat in een kast kan worden verborgen of onder een catwalk vandaan kan worden geschoven, en nog veel meer.


14. Denk er vooraf over na. Of u het interieur nu zelf of met een ontwerper inricht, overweeg het volgende: Aan het begin van uw planning moet u beslissen welke ruimtes u wilt en welke functies er zullen zijn. Je maakt een technische mini-mechanische opdracht en werkt dan uit waar, wat en hoe dingen geplaatst gaan worden voordat de eigenlijke renovatiewerkzaamheden beginnen. Zo krijg je een comfortabele flat die "geaard" is precies aan uw behoeften en bespaar geld op aanpassingen.

Interessante projecten van flats

Interieur van de flat uit een project van de interieurstudio Zi-Design Plat interieur van een project van Lofting Interieur van de flat uit een project van Artinstall studio

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: