5 manieren om slaperigheid op sombere dagen tegen te gaan

Als de lente komt, is het alsof we uit onze winterslaap zijn ontwaakt… Maar wat kun je doen als de winter nooit komt, en de lente nooit?. Hoe krijg je je lichaam wakker en actief alsof het al de zonnige maand mei is??

Afgebeeld: Meer huishoudtips alleen op ons tv-kanaal

Neem je vitaminen en ga wandelen. Controleer de niveaus van alle stoffen in uw lichaam. Slaperigheid kan worden veroorzaakt door een tekort aan ijzer, vitamine B12 of D waarvan u zich misschien niet eens bewust bent. Een goede dosis vitaminen en een gezond dieet zullen uw humeur zeker opfleuren. Vitamine D wordt opgenomen door zonlicht en een gebrek eraan kan leiden tot vermoeidheid, depressie en spierzwakte, dus maak indien mogelijk lange wandelingen bij mooi weer, of ga een week of twee naar een warmer klimaat.

Wakker worden bij dageraad. De daglichturen zijn nog steeds erg kort. En we spenderen het meeste op kantoor. Het is beter om bij zonsopgang op te staan om je lichaam op te laden met de energie van de zon. En je wilt zeker niet de helft van het daglicht overslapen… Je kunt beter vroeg naar bed gaan.

Ochtendgymnastiek. Vroeg in de ochtend sporten zorgt niet alleen voor meer zon, maar geeft je ook alle energie voor de dag. s Avonds is de kans groot dat u door diezelfde slaperigheid helemaal niet naar de sportschool gaat. Zwembaden, sportscholen en straten zijn 's ochtends minder druk, dus het is lekker ontspannend om voor jezelf te zorgen.

Dansmuziek. Het goede, het slechte, het lelijke Elke soort muziek is goed, want je kunt niet in slaap vallen als je op de maat van de muziek stuitert… Vraag het je vrienden die aan cardiotraining doen: waarschijnlijk hebben ze veel liedjes op hun iPods die je helpen wakker te blijven en ze zouden nooit toegeven dat ze ernaar luisteren.

Laat er licht zijn! Probeer zoveel mogelijk helder licht in de flat, of ten minste één kamer, te creëren. We moeten natuurlijk energie besparen, maar in de herfst en winter zal kunstlicht ons lichaam niet voorzien van vitamine D, maar het kan ons in ieder geval helpen om slaperigheid op psychologisch niveau te bestrijden. Een lichttherapielamp of een wekker die de dageraad simuleert Ook een goede oplossing.


Idee en foto van de website appartemententherapie.com

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: