Casual stijl: 12 tips voor trendy interieurs die lang meegaan

Er wordt gezegd dat een echt respectabel, duurzaam interieurontwerp het koesteren van een smaak van meerdere generaties vereist… Toch zijn er enkele algemene beginselen die kunnen helpen deze veeleisende taak met succes te volbrengen.

Gemeenschappelijke grond

1. Een comfortabele omgeving creëren. Niet alleen de persoonlijke benadering maakt de beste interieurs van Europa zo aantrekkelijk: banken en fauteuils zijn comfortabel om op te zitten, favoriete boeken zijn gemakkelijk te lenen, het interieur is comfortabel om in te bewegen en als het licht aan is, wordt u er niet door verblind.

2. Laat je niet meeslepen door de mode. Niets veroudert zo snel als een modetrend, vooral wat betreft kleuren en decor. Uitzondering zijn werken van designsterren als Philip Stark of Paola Navone. Maar ook hier zijn 1-2 iconische stukken genoeg.

3.Objecten en afwerkingen combineren in één palet. Combineer verschillende elementen in verschillende stijlen met kleur, vooral uit de klassieke drieklank wit-grijs-zwart.

De principes waarop een echt elegant en eenvoudig ontwerp is gebaseerd, zijn heel duidelijk op de foto te zien: een achromatisch palet vormt de basis; als er kleuraccenten zijn, zijn ze weinig en gaan ze goed samen.

Afwerking

4. Kies eenvoudige formulieren. Neem een functionele stijl aan en volg de beginselen van geschiktheid Duidelijke planning, eenvoudige verhoudingen. Klassiek eenvoudig plat ontwerp wordt niet vervelend na verloop van tijd en biedt een goede achtergrond voor interessante dingen.

5. Vermijd felle kleurencombinaties. Geen irritante vlekken, in plaats daarvan.. Complexe en gedempte tinten of subtiele gradaties van lichte tinten. In geval van twijfel.. Wees blij met een achromatisch palet en lichte, grafische lijnen: het is niet moeilijk om een paar kleuraccenten toe te voegen aan zo'n interieur.

6. Alleen kwaliteitsmaterialen moeten worden gebruikt… Vooral in de afwerking van deze "duurzame" fauteuil Interieurelementen zoals vloeren, deuren, raamkozijnen… Massief hout, parket, natuursteen (niet noodzakelijk marmer ) een duurzame en waardige uitstraling.

Onopvallend, eenvoudig design "voor de eeuwigheid" suggereert het gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen, zoals hardhouten vloeren.

7. Kies uw deur- en raamontwerp zorgvuldig. Witte plastic kozijnen en vensterbanken, deurbladen die niet passen bij de stijl en het kleurenschema zullen u "doden" Elegant eenvoudig ontwerp. De patronen op deurpanelen en raamkozijnen moeten zorgvuldig worden nagetekend en de materialen waarvan ze zijn gemaakt moeten goed bij de rest van het decor passen. Vergeet de kwaliteitsfittingen niet. Vergeet niet dat God in de details leeft.

8. Laat je niet meeslepen door de klassiekers. Stijlvolle stileringen van paleisachtige esthetiek met imitaties van klassieke zuilengangen en koepels zien er belachelijk uit in een stadsflat, en ruw vormgegeven kapitelen en portieken doen denken aan casino-esthetiek. Als de juiste schaal ontbreekt, neem dan genoegen met kleine elementen van klassieke orde.

Een monochroom palet en de afwezigheid van architecturale elementen in het interieur van de ruime stadsflat, ingericht in de klassieke stijl, sluit perfect aan bij het concept "onopvallend".

Meubilair en accessoires

9. Pronk niet met uw moderne audio- en videoapparatuur. In ieder geval mogen het LCD-scherm en de luidsprekers de compositie van de woonkamer niet domineren. Accenten zoals open haarden, familiestukken, kunstwerken…

10.Gebruik 'ontwerppictogrammen', mettertijd bewezen. De remakes ( niet te verwarren met imitaties van Chinese ) fauteuils van Marcel Breuer of Le Corbusier, zoals de antieke Toneta stoelen, zijn zeker zeer relevant en geven uitdrukking aan uw smaak, zolang ze bij uw inrichting passen.

Geef de voorkeur aan remakes van meesterwerken van design, tijdloos en modieus.

  • Art 221 Fauteuil van Alivar fabriek
  • Stoel 210 P van Thonet
  • De LC3 fauteuil van Cassina
  • Wassily fauteuil van Knoll fabriek

Art 221 fauteuil van Alivar.

11. Voeg antiek toe. Het voegt de charme toe van een traditioneel huis. Indien gerestaureerd, kwaliteit vakmanschap, periode stijl. Nog beter is het als uw interieur nog antieke parketvloeren, lijstwerk en raamkozijnen met prachtige patroonbanden heeft: ze zorgen voor een waardige historische context.

12. Versier uw interieur met kunstwerken. Het is niet nodig om dure plaatjes van genieën na te jagen. Een potloodschets van een beroemde schilder, een kunstfoto, een oude gravure.. Het absolute minimum. Denk eraan: hoe helderder het scherm, hoe neutraler het interieur.

De muren zouden wel eens versierd kunnen zijn met schilderijen van hedendaagse kunstenaars of posters van schilderijen van grote meesters.

  • Schilderij 104011016330 van BoConcept fabriek
  • Toscana schilderij van de fabriek Flou
  • Barnils 03 poster van de Meridiani fabriek
  • Schilderij FA0090370-0648 van IFAB

BoConcept foto 104011016330.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: