De anti-aanbevelingen: 18 manieren om je decor te verwennen

Bij het plannen van het interieur van uw toekomstige flat moet u niet alleen rekening houden met interessante ideeën die tot leven kunnen worden gebracht, maar ook met wijdverbreide fouten die u beter niet kunt maken bij het ontwerp van de kamer. Ze zijn opgesomd door Stepan Bugaev, art director bij architectuurstudio BeInDesign.

Het grootste probleem met interieurplanning is dat wij uit de jaren '90 komen, en als het om wonen gaat, zijn onze gedachten vaak nog geconditioneerd door de categorieën van die tijd. En overblijfselen uit het verleden, zoals onze diepgewortelde behoefte aan kamerindeling, maken het erg moeilijk om een goede zonering te plannen en uit te voeren. Zulke overblijfselen gaan we vandaag bekijken.

1. Dure-rijke. Een overijverige liefde voor goud kan vaak vulgair overkomen. Gouden toiletten, gootstenen.. Dit ziet er allemaal vulgair en nogal ongepast uit in de huidige omgeving.


Lees ook:

  • Gang- en gangontwerp: 10 veelgemaakte fouten
  • 15 fouten bij keukenrenovatie
  • 10 badkamer renovatie fouten

Klassieke verfijning is moeilijker te bereiken dan modern interieurdesign. Je moet elk detail heel zorgvuldig kiezen.

Als elke centimeter telt, is het belangrijk na te denken over hoe je meer lucht in de kamer kunt laten. Laat de muren groter lijken en het plafond hoger.

Op de foto: Alicante / L9 kroonluchter van Euroluce Lampadari.

2. GFB plafonds. Plafonds van gipsplaten, die vroeger door velen werden gewaardeerd, verminderen de hoogte van de kamer aanzienlijk en "vreten" de ruimte op vrije centimeters ruimte. De techniek van het verlagen van het plafond en het weergeven van geometrische elementen erop is een jaren 2000 esthetiek die helaas tot het verleden behoort.

3. Diagonale en gebogen wanden. Ze maken het heel moeilijk om meubels en deuren in de kamer te plaatsen, wat leidt tot op maat gemaakte posities. Het kan glamoureus zijn, maar het is duur en zinloos.

4. Herinrichting van de originele plafonds. De tip is eenvoudig: als de kamer een bepaalde sfeer ( bijvoorbeeld het originele stucwerk in Stalinistische gebouwen )- heeft De structuur van de kamer blijft behouden.

Antieke en originele designelementen zien er altijd aantrekkelijker uit.

5. Ondoordachte planning. Als je niet goed nadenkt over de lay-out, is er veel ruimte voor fouten. Bijvoorbeeld het installeren van een badkamer direct voor de ingang. In deze positie is het nog beter om de wastafel te plaatsen.

Moderne fabrikanten laten zich inspireren door de kleuren en tinten die de natuur creëert.Ze helpen te ontspannen en de geest op te heffen.

Op de foto: Natuurlijke vegetale tinten van het Franse Argile verfpalet.

6. Het gebruik van verkeerde kleuren. Gebruik niet te actieve of contrasterende- Rood en zwart of blauw en zwart- kleuren in de slaapkamer. Actieve combinaties prikkelen de psyche en het zou heel moeilijk zijn om in zo'n kamer uit te rusten. Maar als je een grote kamer in warme kleuren schildert, zal het er warm en gezellig uitzien.

7. De oorspronkelijke lay-out behouden. We hebben het al gehad over de gewoonte om de ruimte te verdelen is een overblijfsel uit de jaren 90. Maar het koppelen van de keuken aan de woonkamer is een echte win-winsituatie, omdat het de ruimte zowel visueel als functioneel groter doet lijken.

8. Plaats meubels langs de muren. De algemene misvatting is dat dit de kamer juist groter kan maken. Maar helaas is dat niet het geval.

9. Identieke kleuraanpassing. Een veelgemaakte fout van grafische ontwerpers is om dingen te kiezen die op elkaar lijken. Kies een stoel met zebrabekleding – Maakte het hele interieur in een 'zebra' stijl. Het is net als met koken: als je er te veel zout in doet, kun je het niet eten. Hetzelfde geldt voor interieurs: ze hebben afwisseling nodig.

Wees niet bang om te experimenteren: combineer verschillende stijlen, thema's, texturen en kleuren.

10. Gebrek aan focus. In elk interieur moet er een accent zijn, een aandachtspunt, bijvoorbeeld een zitgroep. En het moet centraal staan.

Slimme kasten zorgen voor efficiënte opslag.

Afgebeeld: Interno-4 garderobe van Presotto.

11. Overvolle. Als je een nieuwe flat koopt, verhuizen sommige mensen graag al hun oude spullen naar binnen. Wees eerlijk: een nieuwe kamer heeft ruimte nodig voor nieuwe dingen, en oude boekenverzamelingen en sportschoenen die als kapstok worden gebruikt, maken de ruimte alleen maar rommeliger.

12. De rekwisieten. Het gebruik van kunstmatige afwerkingen, zoals linoleum dat hout imiteert, is een belangrijk element van het totale ontwerp is een goed voorbeeld van wat je niet moet doen. En dit geldt niet alleen voor linoleum, maar ook voor plastic bekleding: bijv. voorwerpen van steen, enz.. Top tip: Als je kunt.. Gebruik natuurlijke materialen.

Vermijd plastic lijsten en plastic gordijnrails. Ze zien er altijd nep uit.

13. Het fotobehang. Geen commentaar.

14. Het gebruik van onpraktische materialen. Witte meubels kopen kan verwarrend zijn als je kinderen of huisdieren in huis hebt. In de hal moeten tegels of porselein, in het algemeen alles wat gemakkelijk schoon te maken is, worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor de keuken.

15. Een kamer vullen met kasten. U kunt dit het beste meteen vermijden en een inloopkast overwegen, die zelfs in de kleinste ruimte kan worden gemaakt. Dit maakt de woonkamer en slaapkamer vrij van overbodig meubilair.

Als u toch niet zonder een grote kast kunt, kunt u deze integreren in de plattegrond en zo visueel verzachten.

  • Miria rovere brandy kleedkamer van Garofoli
  • Het modulaire App Signal systeem van Former
  • Het modulaire App Flap systeem van Former
  • De Battente garderobe van Porro

Miria rovere brandy kast van Garofoli.

Wees niet bang om grote voorwerpen in kleine ruimtes te gebruiken. Integendeel, het stelt je in staat om meer ruimte te creëren.

Afgebeeld: Arcobaleno Wit / L12+6 kroonluchter van Euroluce Lampadari.

16. Een kroonluchter in het midden van de kamer. In de klassiekers is dit passend, maar voor open interieurs zijn er vele andere interessante opties denkbaar, zoals multiplanaire verlichting, bijvoorbeeld. Als u een zitgroep in de woonkamer kunt verlichten en de verlichting in de andere helft van de kamer kunt dimmen, waardoor een intiemere sfeer ontstaat, maak dan van deze gelegenheid gebruik.

17. Onvoldoende verkooppunten. Bedenk hoeveel stopcontacten voor jou genoeg zijn. Het is altijd beter om wat groter te gaan, zodat je geen verlengsnoeren nodig hebt en niet over draden struikelt.

18. En tenslotte, geld sparen voor een ontwerper. Het is altijd mogelijk om geld te besparen zonder een project te bestellen. Maar dan moet je niet klagen dat de zonering niet ergonomisch genoeg is, dat er niet genoeg tegels zijn, of dat het slecht is aangelegd…

Interessante platte ontwerpen

Het interieur van een flat van een project uitgevoerd door een ontwerper Het interieur van een flat van een project uitgevoerd door een ontwerper Interieur van een flat van een project uitgevoerd door een ontwerper
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: