Gevoerde gordijnen: wanneer te bestellen?

Gevoerde gordijnen zien er chic uit, absorberen geluid en verbergen de warmte. Maar ze zijn niet goedkoop, en soms is een versterkte gordijnroede nodig. Waarvoor gordijnvoering een noodzaak is en waarvoor het een luxe is?

Ze hebben geen opvulling nodig

Vlas. Linnen gordijnen zijn niet bestand tegen verbleken, en hun karakteristieke "kreukeffect" is een belangrijke kostenfactor bij renovatie De gordijnen hebben een natuurlijke uitstraling en bederven de algemene aangename indruk van het natuurlijke materiaal niet. Bovendien ziet de onregelmatige textuur van linnen stof er beter uit in het licht, zodat linnen niet hoeft te worden gevoerd.

Meerlagige gordijnen, tule, beschikbaarheid van jaloezieën. Zelfs met dunne gordijnen heeft u geen steun nodig – de binnenzonwering is beschermd tegen de zon. Ook zijn sommige stoffen bijzonder effectief wanneer ze worden geprojecteerd door.

Op de foto: Een slaapkamer, van een project van de architect Viktor Gritzkevich.

Polyester. het is een goedkope, veerkrachtige synthetische vezel. Functioneel gezien heeft dit materiaal geen voering nodig, maar de rest.. kwestie van smaak.

Stoffen na speciale behandeling. Natuurlijke stoffen, behandeld met de nieuwste compounds, kreuken nauwelijks, branden niet uit en nemen geen stof op. To pad or not to pad in this case – Een kwestie van smaak ( hoewel de voering de gordijnen beter zal beschermen dan enige chemie ).

Beter met voering

Katoen. Ziet er geweldig uit in gordijnen, maar vervaagt snel in de zon. Om dit te compenseren voegen stoffenproducenten polyestervezels toe aan de katoenen stof Het heet "polykatoen". En trouwens, katoenen gordijnen worden op de voering geplaatst, ook van katoen.

Zijde en wol. Natuurlijke wol en zijde zijn moeilijk te onderhouden en worden gemakkelijk beschadigd door direct zonlicht. Zijde hoeft maar 200 uur buiten te staan om de helft van zijn duurzaamheid te verliezen. Daarom, als u gordijnen in deze materialen gaat bestellen, let dan op de voering. De voering is ook nodig voor de versiering Je kunt geen grote franjes en draperieën maken zonder.

Viscose, acetaat, modal, kupra. Synthetische stoffen op basis van cellulose. Viscose lijkt op zijde, maar is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Het is echter meestal gevoerd, om esthetische redenen en voor de duurzaamheid.

Typen voering

Eenvoudig. Zij zijn gewoonlijk gemaakt van katoen, polyester of polykatoen. Het maakt verschil hoe de garens geweven zijn. Een effen geweven doek is grover en goedkoper, terwijl een keperbinding goedkoper is Zachter en steviger. De satijnbinding geeft een zachte glans aan de voorkant die het zonlicht reflecteert. Katoenen satijn wordt beschouwd als de beste voeringstof.

Hoe het te beveiligen. De backing kan op verschillende manieren aan de luifel worden bevestigd: genaaid aan de bovenkant en de zijkanten; genaaid aan de bovenste band en bevestigd aan de zijkanten; bovenaan bevestigd met een klittenbandsluiting of knopen ( vrijstaande backing ). Indien het gordijn en de voering een afzonderlijke rail hebben, kunnen zij als meerlagige gordijnen worden beschouwd. De keuze van de steun hangt af van het ontwerp van het gordijn en de eigenschappen van de stof. Voordat u gordijnen bestelt, moet u een specialist raadplegen.

Op de foto: slaapkamer van een project van Olya Fradkina's Studio.

Gevulde voeringen. Om het gordijn volumineus te doen lijken, wordt een speciaal soort voering gebruikt – een lichte vulling. Gevuldte jaloezieën worden ook om praktische redenen besteld: ze absorberen perfect geluid, houden koude lucht in de winter en de warmte van de straat buiten in de zomer. De zwaarste vulling.. Zwaar katoen, waarvoor een versterkte gordijnroede nodig is. Dubbelzijdig flanel is lichter. De lichtste.. Maar het kan niet worden gebruikt voor zware, vloeiende gordijnen.

Verduistering. Ontworpen voor het verduisteren van kamers ( slaapkamers, thuisbioscopen ). Gewone verduistering.. zijn harde stoffen die bedekt zijn met een of meer lagen latex. Kwaliteitsverduistering- geeft 2 passen verduistering- materiaal met een dubbele laag latex: eerste zwart, tweede wit, reflecterend. Deze structuur is echter niet geschikt voor fijne gordijnen, omdat de zwarte laag door de basisstof heen zal schijnen en een grijs niveau-effect zal creëren. Een veelzijdige optie 3-pass verduistering met drie lagen latex: wit, zwart en weer wit. De modernste verduisteringsgordijnen zijn complexe weefsels van draden, waartussen een lichtabsorberende laag is opgesloten. Kan zowel als voering en als zelfstandig gordijn worden gebruikt.

Grote selectie accessoires voor raamdecoratie

Scalea uit de Cantori Scalea collectie Mappi gordijnkwastjes uit de Mappi collectie van Cantori Garza Gordijnen uit de Graza collectie van het merk Cantori
Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: