Helpt water bij het afvallen

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 uit water. Studies hebben aangetoond dat het, wanneer het in optimale hoeveelheden wordt ingenomen, vele voordelen en grote successen kan hebben bij het afvallen. In dit artikel bespreken we wat wetenschappers denken over de afslankende eigenschappen van water. En laten we eens kijken hoe je het op de juiste manier moet consumeren om af te vallen.

Helpt water bij het afvallen?

Wat het onderzoek zegt

Een van de studies werd gedaan aan de Stanford Universiteit. Bijna 100 vrouwen met overgewicht namen deel. Degenen die minder dan 1 liter water per dag dronken werden geselecteerd. Het wordt aanbevolen dat vrouwen ongeveer 2 liter water per dag drinken gedurende 12 maanden. De mensen werden gewogen en hun lichaamsmaten werden gedurende de hele periode regelmatig genomen. Het bleek dat deze vrouwen tot 2 kg konden afvallen zonder hun levensstijl te veranderen.

Een ander experiment werd uitgevoerd onder schoolkinderen (ongeveer 3000) in de basisschoolleeftijd. 32 Duitse scholen hadden waterfonteinen, zodat kinderen op elk moment hun dorst konden lessen. En schoolkinderen zijn geïnformeerd over de voordelen van water. De resultaten van dat onderzoek waren zeer indrukwekkend. Daaruit bleek dat regelmatig water drinken het risico op overgewicht met 31% vermindert.

Hoe water verband houdt met gewichtsverlies

De stofwisseling is direct gerelateerd aan de hoeveelheid water die een persoon per dag consumeert. Bij een tekort vertraagt het vetmetabolisme in het hepatobiliair systeem, wat leidt tot vetophoping en overgewicht.

Water en verhoogde calorie-inname

Het drinken van 500 ml (2 glazen) water is voldoende om uw stofwisseling na 10 minuten met 30% te versnellen. Dit tempo wordt 60 minuten lang aangehouden. Het drinken van ongeveer 2 liter water per dag leidt tot een verlies van 100 calorieën. Als u wilt afvallen, kunt u dezelfde resultaten bereiken door een half uur rustig te zwemmen of 40 minuten buiten in de frisse lucht te wandelen.

Water en verminderde calorie-inname

Als u water gebruikt om uw dorst te lessen, komt u minder in de verleiding om daarna een cola, sap of zoete thee te nemen. Het lijkt zo’n klein ding, maar het is eigenlijk een aanzienlijke vermindering van de calorie-inname. Studies hebben aangetoond dat water ongeveer 200 kcal per dag minder calorieën bevat dan andere soorten dorstlessers.

Water en verminderde eetlust

Als het lichaam te weinig water heeft, leidt dit tot voortdurende honger, die de meeste mensen gewend zijn te stillen met suikerhoudende, calorierijke voeding. Het kan snel worden opgenomen en geeft het lichaam energie, maar niet voor lang en daarom komt de honger snel terug. Maar de waarheid is dat het lichaam gewoon zijn dorst moet lessen met schoon water…

Water en zwelling

Veel mensen zijn gewend te denken dat zwelling uitsluitend wordt veroorzaakt door te veel vocht. Gebrek aan water daarentegen bevordert het vasthouden van water in het weefsel en zwelling van de handen/voeten. Dit komt omdat wanneer je niet genoeg water drinkt, het lichaam voelt dat zijn vitale functies bedreigd worden en het begint op te slaan. Om het evenwicht te herstellen moet hij een signaal afgeven (een genormaliseerd drinkregime) dat de situatie weer normaal is en de levering niet langer nodig is.

De juiste manier om water te drinken

De juiste manier om water te drinken is

Een gemiddelde volwassene drinkt ongeveer 1,2 liter water per dag (helder water, sappen en thee). Bij “droog” voer wordt ongeveer 1 liter water ingenomen. U kunt uw individuele waterbehoefte bepalen door rekening te houden met lichaamsbeweging, lengte, gewicht, algemene gezondheid en het gebied waarin u woont.

Volg deze richtlijnen bij het drinken van water om af te vallen

  1. Consumeer gemiddeld 30ml water per 1kg lichaamsgewicht.Als je weegschaal 70 aangeeft, drink je 2,1 liter per dag. Als u 100 kg weegt, moet u ongeveer 3 liter water per dag drinken. Meer drinken is geen goed idee en kan zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

  2. Probeer 20-30 minuten voor de maaltijd te drinkenof 1-1,5 uur na de maaltijd. Als je het tijdens of direct na de maaltijd doet, verlies je niet alleen gewicht, maar verslechtert ook je spijsvertering.

  3. Begin je dag met 1 kop water op een lege maag. Voeg dan tussen de maaltijden door nog eens 200ml toe. Het is niet verstandig om een hele dagvoorraad in één keer op te drinken. Ontwikkel de gewoonte om gedurende de dag een kleine hoeveelheid te drinken als u wilt afvallen.

  4. Denk aan: Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, koffie, thee en sappen zijn niet goed, vooral niet als u wilt afvallen. Geef voorrang aan water dat gezuiverd is en geen gassen bevat.

  5. Drink het water op een licht koele of kamertemperatuur. Te koude vloeistoffen verlagen de weerstand van het lichaam, maken slaperig en veroorzaken zwakte. Het blijft in de maag tot het de lichaamstemperatuur heeft bereikt. Het gevolg is dat dit soort water het lichaam niet zuivert of rehydrateert – het veroorzaakt zwelling.

  6. Probeer er een gewoonte van te maken water te drinken.Bewaar het altijd op een zichtbare plaats (op het werk, in de auto, naast de bank). Gezond eten, gezond drinken en meer lichaamsbeweging zorgen ervoor dat overgewicht tot het verleden behoort. U zult niet alleen kunnen afvallen, maar er ook fris en mooi uitzien. Het zal uw gezondheid en vitaliteit verbeteren.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: