Hoe groenten goed drogen

Het is handiger en winstgevender om groenten te drogen dan om ze te bewaren. U kunt conventionele kooktoestellen gebruiken of een speciale wasdroger.

Drogen of niet drogen?

Zeker drogen. Omdat het een zeer rendabele en goedkope manier is om groenten te bewaren voor de winter… Gedroogde groenten behouden veel meer voedingsstoffen dan ingevroren of ingeblikt voedsel. Conserven nemen weinig ruimte in beslag en vereisen geen speciale opslagruimte.

Niet iedereen kan zich om gezondheidsredenen het gebruik van conserven veroorloven: het is immers bekend dat bij dergelijke bereidingen grotere hoeveelheden zout, suiker of azijn worden gebruikt. Gedroogde groenten hebben dit nadeel niet. U hoeft zich niet bezig te houden met kruiden, marinades en andere ingrediënten in een nogal arbeidsintensief en vermoeiend inblikproces.

Het drogen van groenten is niet alleen gunstig voor degenen die een zomerhuis of een huisje op het platteland hebben met een overvloed aan groenten en kruiden. Zelfs als je gewoon een paar kilo groenten kocht op de nabije markt of een paar manden paddenstoelen plukte in het bos.. droog. U kunt uw gezin blij maken met mooie salades, soepen of taarten voor een lange winter of een vitamineloze lente. U kunt gedroogde groenten gewoon in koud water laten weken alvorens ze te koken.

Hoe te drogen?

Onder de zon. De gemakkelijkste manier om te drogen. Voor verschillende groenten en kruiden is de droogtijd verschillend en kan variëren van enkele uren tot enkele dagen. Maar deze methode is alleen geschikt als je op het platteland in de frisse lucht woont, zonnige dagen hebt en veel vrije tijd. U kunt de gesneden groenten op een metalen plaat omdraaien, schudden of schudden en ze verbergen voor een onverwachte regenbui.

In de oven. Een eenvoudigere en handigere manier van drogen. In dit geval worden de groenten op schalen gelegd en in een gas- of elektrisch fornuis geplaatst. Stel een minimumtemperatuur in ( dit is meestal 50-60 graden ). Als je een.. Selecteer blazen, ventilatiestand.

In een aerogrill of een magnetron. Dit is vele malen sneller dan drogen in de oven. De groente porties zullen echter kleiner zijn. En het elektriciteitsverbruik zal waarschijnlijk hoger zijn.

In een groentedroger. Maar het is rendabeler om groenten, kruiden en paddenstoelen te drogen in een gespecialiseerd apparaat. Groentedrogers zijn er in twee varianten – onder de zon en onder de sterren Elektrische en infrarooddrogers. Het principe van de elektrische droogtrommel is de toevoer van tot een bepaalde temperatuur verwarmde lucht via een in het apparaat ingebouwde ventilator. Een infrarooddroger werkt volgens een ander principe: hij absorbeert vocht met behulp van elektromagnetische golven.

De juiste armatuur kiezen

Waarop letten bij de aankoop van een groentedroger?

 1. 1.

  Krachtig. Hoe hoger de waarde, hoe sneller het droogproces.

 2. 2.

  Plaatsing van het verwarmingselement. Beter als de top. Als het verwarmingselement op de bodem is geplaatst, kan het water ( condensatie &#41 opvangen;.

 3. 3.

  Temperatuurregeling. Hiermee kunt u voor elk product de optimale modus kiezen.

 4. 4.

  Aantal pallets. Hoe meer hoe beter. Je kunt meer voedsel tegelijk drogen.

 5. 5.

  Huismateriaal. Een plastic droger verdient de voorkeur boven een metalen. Gemakkelijker te dragen, kan worden meegenomen naar het platteland. De behuizing raakt niet oververhit, waardoor het risico van ongelijkmatig drogen wegvalt.

 6. 6.

  Beveiliging. Controleer of het apparaat een automatische uitschakelfunctie heeft in geval van oververhitting.Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: