Hoe je van angst afkomt

Er is een wijs Chinees spreekwoord dat luidt: “Wat zal gebeuren, zal gebeuren buiten je angst om. Angst wordt gekenmerkt door onredelijke gevoelens van angst, paniek en gemengde gevoelens als reactie op stressvolle situaties of een doordringende. Het is angst geassocieerd met intuïtieve voorgevoelens van beïnvloedbare mensen over naderende gebeurtenissen in een negatieve context.

Oorzaken van angst of groepen mensen die zich acuut angstig voelen

Oorzaken van angst

Angst ontstond bij mensen als een beschermende reactie op ongunstige levensomstandigheden. Het is wat ons fysiek angst doet voelen en het instinct voor zelfbehoud ondersteunt… Naarmate de mens geëvolueerd is, heeft hij andere vormen van angst gevonden dan basisangst. Deze omvatten sociale angst, beroepsangst, materiële angst, enz.. Er zijn vele redenen voor de ontwikkeling van angst:

  1. Angst als een aangeboren eigenschap van het individu. Intraversieve types van temperament (flegmatisch, melancholisch) worden verondersteld een hoog niveau van angst te hebben vanaf de geboorte. Aangeboren angst wordt gekenmerkt als persoonlijk en vergezelt de persoonlijkheid ongeacht de aard van de gebeurtenissen en de aanwezigheid van stressvolle omstandigheden.

  2. Psychoanalytici verbinden de oorzakenAngst met traumatische gebeurtenissen in de vroege kindertijd.Gebrek aan bescherming en zorg van de moeder, of, omgekeerd, overmatige voogdij van het kind biedt een krachtige basis voor het ontstaan van onredelijke paniek, gevoelens van gevaar, angst.

  3. Gedragsdeskundigen geloven dat enAngst wordt veroorzaakt door levendige stressvolle situaties. Dit zijn trauma’s waarbij het individu op de rand van leven en dood staat, het verlies van een geliefde, lichamelijke mishandeling, enz..

  4. Het ervaren van een ernstige ziekteOp een fysiologisch niveau, genereert het angst als een zelfbehoud reactie…

  5. Kinderen en adolescenten zijn vatbaar voor angstgevoelensdoor een fragiele, lenige psycheen gevoeligheid voor milieu-invloeden.

Er zijn vele andere theoretisch waarschijnlijke oorzaken van angst: vitaminetekorten, stoornissen in de neuro-humorale regulering, hersenbeschadiging op organisch niveau. Psychologen denken dat een combinatie van fysiologische, sociale en psychologische factoren angst veroorzaakt…

Effectieve manieren om angst te bestrijden

De eerste en voor de hand liggende aanbeveling om met angst om te gaan is om naar een psycholoog te gaan. Met behulp van geselecteerde diagnostische instrumenten zal de specialist de onderliggende oorzaak vaststellen en een therapie beginnen op basis van de individuele kenmerken van de cliënt. Als het raadplegen van een specialist niet mogelijk is, zijn er vele andere manieren om van angst af te komen. Zelfbehandeling van angst begint met zelfreflectie.

Stap één – “De beste vriend is een bekende vijand”.

De eerste stap is het verzamelen van theoretisch materiaal over de verschijnselen die u ervaart. Angst uit zich bij iedereen anders… Men lijdt aan paniekaanvallen die kortademigheid, zwetende handpalmen en trillende handen veroorzaken. Andere voelt angst als een permanent gevoel van ontevredenheid, onvolledigheid, anticipatie op mislukking. Zoek zoveel mogelijk informatie over uw huidige aandoening: wat het is, hoe het het lichaam beïnvloedt, de mechanismen en behandelingsmethoden.

Laten we een analyse maken met een paniekaanval als voorbeeld. De eerste stap is het begrijpen van de oorzaken van de aandoening. De meest populaire opvatting is de catecholaminehypothese… Het is gebaseerd op de veronderstelling dat angst piekt wanneer catecholamines – actieve stoffen geproduceerd door de bijnierschors – vrijkomen in het bloed. Psychoanalytici geloven dat paniekaanvallen ontstaan als reactie op interne onoplosbare conflicten… . Horney suggereert dat de hoofdoorzaak van paniekaanvallen een conflict is, dat wordt versterkt door seksuele frustratie en sociale taboes. Volgens de cognitieve theorie is een paniekaanval het resultaat van de verbeelding van de patiënt zelf… Impulsieve mensen hebben de neiging om hun zorgen te vermenigvuldigen, dus een verhoogde hartslag, een lichte trilling in de handen wordt gezien als een bedreiging voor het leven en bereikt een hoogtepunt, escalerend in een aanval. Het is niet de paniekaanval zelf die zulke mensen bang maakt, maar de mogelijkheid dat het opnieuw gebeurt.

Hieronder volgt een analyse van de risicogroepen voor paniekaanvallen. Hieronder vallen mensen die hypodynamisch zijn (weinig lichaamsbeweging), mensen met hormonale onevenwichtigheden, slaaptekort, allerlei verslavingen (roken, alcoholisme, gokverslaving). Jezelf uitsluiten van één of meer van deze groepen zou een vooruitgang zijn naar vrijheid van angst. Een onderzoek naar de voorlopers van een aanval en de bijbehorende fysiologische processen zal bijdragen tot een beter begrip van de ervaring. Een warm of koud gevoel, vaak plassen, droge keel – de eerste tekenen van een aanval. Als deze symptomen toenemen, ook hartkloppingen, kortademigheid, pijn op de borst, darmstoornissen, zweten.

Het is de moeite waard om uit te zoeken hoe paniekaanvallen worden behandeld. Medicatie, ademhalingsoefeningen, massage en zelfmassage. Afleidingstechnieken werken heel goed. Het eenvoudigste voorbeeld is tellen. Concentratie op de score zal hen helpen de toenemende paniek het hoofd te bieden en hen afleiden van de fysieke manifestaties van de paniek. Het is raadzaam om te praten met mensen die soortgelijke problemen hebben meegemaakt. Succesvolle ervaringen met de strijd van anderen moedigen het individu ook aan om de strijd aan te gaan.

Stap twee – Leren luisteren naar je lichaam.

06.jpg

Angstaanvallen gaan vaak gepaard met fysiologische verschijnselen. De meest voorkomende zijn een verhoogde ademhaling, spierspanning, hoofdpijn enz. Als je je bewust bent van wat er in je lichaam gebeurt, kun je leren omgaan met angst. Dus, als de ademhaling oppervlakkig en met tussenpozen is, is het de moeite waard om de ademhaling te oefenen. Adem diep in door de neus en lang uit door de mond. Concentratie op de ademhaling, beheersing van dit proces helpt de geest van de oorzaak van de angst af te halen en het lichaam te stabiliseren. Er zijn andere effectieve ademhalingstechnieken die de opbouw van angst kunnen helpen verlichten.

Ademhalingstechnieken

Wijze van uitvoering

Het vertragen van de ademhaling

Angst doet een persoon vluchten voor potentieel gevaar. Angst is een toestand van angst, meestal zonder goede reden…

Versnelde ademhaling is een natuurlijke reactie op angst, maar om angst te verminderen..,Vertraag bewust je ademhaling. Het moet geleidelijk gebeuren, geconcentreerd op de sensaties. Als je ademhaling vertraagt, zal de angst vrijkomen…

Diafragmatische ademhaling

Vergelijkbaar met de vorige techniek, maar gebaseerd op een fysiologische aard.

Om het te oefenen, moet jeLeg één hand op je buik en één op je borst. Adem in je buik door je neus. Dat wil zeggen, als je inademt, draait je buik rond, maar je borst blijft op zijn plaats. Na het inademen, met spanning in de buikspieren, uitademen met inspanning door ingedrukte lippen.

Diafragmatisch ademen helpt de bloeddruk te verlagen en de hartslag te normaliseren.

Verleng de uitademing

Als je kalm bent, is je uitademing altijd langer dan je inademing. Het ervaren van stress verkort de uitademing omdat het lichaam daardoor ontspant en in een vindingrijke staat komt. Bewust langer uitademen helpt om spanning los te laten en angst te verminderen.

Als de angst toeneemt, probeer dan de “Afleidings” techniek. Bij cognitieve gedragstherapie wordt de cliënt geadviseerd zich te concentreren op zijn gedachten en de negatieve aspecten eruit te halen (“Ik kan niets”, “Ik kan dit nooit aan”, “Ik kan niet bereiken wat ik wil”). De praktijk wijst uit dat 3-4 minuten afleiding van negatieve gedachten voldoende is om zichzelf te kalmeren.

Nog een manier om effectief van angst af te komen is progressieve ontspanning. Als angst een constante zorg is, dan is spierontspanning de juiste techniek voor jou. Om dit te doen, moet je je concentreren op één spiergroep, voelen of er spanning op staat en je geest gebruiken om dat deel van je lichaam te ontspannen. Dit moet één voor één gebeuren, waarbij geleidelijk spierblokken en klemmen van elke spiergroep worden verwijderd. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met je voeten en dan door je lichaam omhoog bewegen. Het kost tijd om deze praktijk onder de knie te krijgen, maar na de inspanning verbetert het de slaap, vermindert het de frequentie van angst en verhoogt het de capaciteit om te werken.

Stap drie – “Volledig Mindfulness Werk”

Helaas hebben mensen de neiging niet genoeg aandacht te besteden aan hun eigen gedachten, die razendsnel voorbij razen. En het is geen kwestie van positief denken, maar van realistisch denken… Een geschoolde gedachte met dezelfde inhoud kan een andere emotionele kleuring hebben. Bijvoorbeeld: “Ik ben een mislukkeling, ik heb weer gefaald” kan op een andere manier worden begrepen – “Ik heb vandaag een fout gemaakt, maar dit geeft me de kans om in de toekomst niet opnieuw dezelfde fouten te maken”. Dat wil zeggen, de eerste gedachte is vernietigend en ongegrond. De tweede gedachte, met dezelfde inhoud, heeft een positieve ondertoon en wordt gemotiveerd door prestaties.

Hoe leer je rationeel te denken:

  1. Let op wat je denkt. Elke gedachte is belangrijk, elke gedachte kan je stemming veranderen en je anders laten voelen. Als u plotseling apathie en droefheid voelt, denk dan aan de gedachte die deze gevoelens opriep.

  2. Analyseer je gedachtenin termen van bruikbaarheid en realisme. Nuttige, realistische gedachten bevatten geldige informatie om je te helpen de gebeurtenissen te begrijpen. Onrealistische gedachten zijn alleen gebaseerd op interne gevoelens, gissingen, situationele aannames… Bijvoorbeeld, je bent verdrietig. Bedenk waar dit negatieve gevoel vandaan komt. Als je verdriet voortkomt uit iemand die achter je rug om onflatteus over je spreekt of je telefoon niet opneemt, is dat waarschijnlijk een nutteloze, onrealistische gedachte. Verdriet gebaseerd op gedachten aan de ziekte van je geliefde is een normale en begrijpelijke reactie.

  3. Als je een onrealistische gedachte oppikt,probeer het te herformulerenzodat het realistisch wordt.

  4. Maak voor jezelf vooraf een lijst met overtuigende zinnen, Waarmee u zich kunt ontdoen van de groeiende angst… Je bent je eigen nuttigste helper en motivator.

  5. Zodra bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, kan de laatste stap worden gezethet blootleggen van angst. Angst is onbewust, gezien als een potentieel gevaarlijke veronderstelling… Het herhaaldelijk confronteren van de angst devalueert deze en helpt de angst die ermee gepaard gaat volledig uit te bannen. Maar vergeet niet dat deze stap voorbereiding vereist, zodat u de vaardigheden ontwikkelt om angst te voorkomen.

Nu heb je de essentiële, basis gereedschapskist om van angst af te komen. Ik wens dat je kalm blijft en geniet van het leven.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: