Hoe te communiceren met de klant tijdens het werken aan een project

De ervaring leert dat een goed wederzijds begrip met de klant voor 99 procent het succes van een project bepaalt. Je zorgt ervoor dat de klant blij is met je werk. De natuurlijke wens van de ontwerper is om de klant te behagen, om te doen wat hij wil… Maar er is een dunne lijn die je moet leren bewandelen. Zegt Dina Vafina, de ontwerpster van Art Monopoly.

Een blinde wens om de klant te behagen kan leiden tot een onredelijke uitvoering van grillen die onvermijdelijk leidt tot een resultaat van slechte kwaliteit. Zelfs als de klant een onberispelijke smaak heeft, kun je niet werken onder het motto "Ik zal alles ontwerpen.. Het belangrijkste is om de klant tevreden te houden. Ten eerste kunt u een klant aanvankelijk niet verrassen of die opties openen waaraan hij misschien nooit heeft gedacht. Ten tweede, als iemand u benadert, betekent dit dat hij, ondanks zijn duidelijke positie, op uw hulp en uw deskundige mening wacht. En ten derde, laten we niet vergeten dat het ontwerpvak – het gaat niet alleen om schoonheid, maar ook om nut.. Hoe hard het ook klinkt, u bent verantwoordelijk voor het lot van de ruimte die u ontwerpt…

Als we meer praten over hoe, zonder naar alle instructies te luisteren, mensen gelukkig te maken, zijn er een paar manieren die mij en andere ontwerpers van onze studio helpen.

Op de foto: babbelend bij de koffie, presentatie op een tablet

1. Het belang van de eerste bijeenkomst

Het is de levendige communicatie in een lichte sfeer die helpt een comfortabele omgeving te creëren waarin de klant eerlijk tegen je kan zijn. Het is niet nodig om van een vergadering een vragenlijst te maken. Laat dit slechts leidende vragen zijn, geef de klant de kans om zoveel mogelijk over hem te vertellen. In anderhalf uur van de eerste ontmoeting is het belangrijk dat u alles weet over de klant, dat u zijn psychologische kenmerken, levensstijl, gewoonten en principes begrijpt. Soms kunnen zelfs de kleinste dingen veel zeggen over een persoon en zijn omgeving beïnvloeden… De taak van de ontwerper is precies zo Leg die kleine details vast en houd ze in gedachten tijdens het hele project. Door uw aandacht en gevoeligheid kunt u mensen begrijpen, een relatie met hen opbouwen en daardoor uw ideeën, oplossingen en technieken gemakkelijker overbrengen.

Afgebeeld: Gepersonaliseerd boek op maat

2. Individuele benadering

Dit is een van de belangrijkste factoren, de basis van de grondbeginselen. Elke persoon is speciaal, en het is belangrijk om voor elke cliënt een aanpak te vinden: een geschikt werkschema, een geschikte vorm van vergaderingen, en een geschikte vorm van presentatie van de resultaten. Hier kunt u gebruik maken van de modernste technologie: vergaderingen via skype, presentaties, groepschats in messengers.. alles om het project soepel te laten verlopen en de klant te helpen het werk met u in te passen in zijn gewone levensritme.

3. «Meditatie"

Nu hebben we het niet over yogaposes zittend op een matje, maar over de mogelijkheid je in te leven in de schoenen van de klant. Zet hun ervaringen en hun verlangens opzij, en denk na over wat hun "verlangens" drijft en de grillen van je afdeling. Als u begrijpt waarop hun wensen zijn gebaseerd en waar ze vandaan komen, kunt u een manier vinden om de klant tevreden en gelukkig te maken.

Dit alles is misschien niet origineel, maar beproefde methoden om een band op te bouwen tussen u en de klant. Ga niet blindelings met de klant mee, het is belangrijk om een partnerschap op te bouwen. Op die manier worden zowel uw wens om een goed product te maken als de behoeften van de klant vervuld.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: