Inductiekookplaat

Deze kookplaat verwarmt zichzelf niet, maar verwarmt de bodem van de schaal. Niet alle pannen zijn hiervoor geschikt. Verkrijgbaar bij.

Koken op uw inductiekookplaat is gemakkelijk – schoon, snel, zuinig en veilig. Het enige "nadeel" is de noodzaak van speciaal kookgerei. Maar het is een plezier voor de huisvrouw.

Een korte inleiding

Wervelstromen. Het belangrijkste verschil tussen inductiekookplaten en andere – Het is de bodem van het kookgerei – niet de bovenkant van de kookplaat – die wordt verwarmd. Dit is te danken aan het magnetisch veld van de inductieplaat. Wervelstromen verhitten de bodem van het kookgerei en daarmee het voedsel. Welk ovengerei is geschikt voor inductiekookplaten?? Het antwoord is duidelijk die hoge ferromagnetische eigenschappen heeft.

Regels voor uw keuze

Markering. Wanneer u kookgerei voor inductiekookplaten koopt, let dan op het speciale pictogram. Als u geen markeringen ziet, gebruik dan een magneet ( deze wordt meestal bij uw inductiekookplaat geleverd ) om hem tegen de bodem van uw kookgerei te houden als het blijft hangen, betekent het dat de inductiekookplaat dit kookgerei "aankan".

Afgebeeld: Teken voor compatibiliteit met inductiekookplaten.

Materiaal. De inductiekookplaat is gemaakt van magnetiseerbaar metaal. Daarom zijn pannen van ( aluminium zonder een speciale magnetische laag op de ) bodem, koper, keramiek of glas niet geschikt voor inductiefornuizen. Zoek naar anti-aanbakpannen van roestvrij staal, gietijzer of aluminium met een speciale coating op de bodem.

Parameters. Potten voor inductiekookplaten moeten een bodemdikte hebben van 2-6 mm ( dit is voldoende om thermische vervorming te voorkomen ) diameter-.. Niet minder dan 12 cm ( dit is het kleinste contactoppervlak voor de kookplaat ). Let op de bodem.. het moet vrij zijn van ribbels, zodat het perfect hecht aan het kookoppervlak, zodat de warmteoverdracht van de kookplaat naar het kookgerei optimaal is.

Wees voorzichtig

Geen verrassingen. Inductiekookplaten zijn vaatwasmachinebestendig. Gietijzeren potten moeten na het wassen grondig worden gedroogd om roestvorming te voorkomen. Als er korstvorming op het aluminium zit, kunt u die verwijderen door de plekken af te vegen met watten en azijn. Geëmailleerd kookgerei moet vóór gebruik worden gekookt met gezouten water om het langer houdbaar te maken.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: