Overzicht van geneesmiddelen – Ascoril en ACCP | Wat te kiezen?

Tijdens verkoudheden van virale, bacteriële of gecombineerde aard, worden mensen geconfronteerd met het probleem van het kiezen van het beste hoestdrankje. Ascoril en ACCP zijn twee van de geneesmiddelen die vaak door artsen worden voorgeschreven en een van de meest populaire geneesmiddelen onder consumenten. Wanneer het beter is om het ene of het andere geneesmiddel te kiezen, of ze met elkaar gecombineerd kunnen worden, indicaties en contra-indicaties van Ascoril en ACC. Om te begrijpen deze situatie zal helpen deskundigen Journal “” leggen alleen harde bewijzen over Askoril of ACC vergelijking van drugs en wat is beter.

Ascoril

Ascoril

Om het werkingsprincipe van het geneesmiddel te begrijpen, moet u de aard van de hoest begrijpen. Hoesten wordt veroorzaakt door vernauwing van de bronchiën en irritatie van het bronchiale slijmvlies.

Ascoril is een hoestmiddel dat door zijn gecombineerde samenstelling zeer goed werkt:

 1. 1 bestanddeel is salbutamol, dat bronchiale spasmen verlicht en bronchiale congestie verbetert.

 2. 2 bestanddeel – broomhexine, dat de eigenschap heeft sputum te verdunnen.

 3. Bestanddeel 3 – guaifenesine voor expectoratie van in de bronchiën opgehoopt slijm.

Farmacologische werking

Ascoril werkt op de bronchiale boom en verlicht bronchospasmen met salbutamol. Het is een stimulator van alfa-adrenoreceptoren, die de luchtwegopening verbetert door spasmen te verlichten. Spasme kan worden veroorzaakt door een inflammatoire of allergische component. Het veroorzaakt ook verwijding van de kransslagaders zonder verlaging van de bloeddruk. De patiënt vindt het makkelijker om te ademen en verlicht compenserende dyspnoe. Het medicijn heeft een zeer snel effect. Broomhexine helpt sputum af te voeren door het volume van de afscheiding te vergroten en het ciliaire epitheel te irriteren. Guaifenesine is een slijmoplossend middel dat de afscheiding in de bronchiën stimuleert, waardoor de viscositeit van het sputum afneemt. Activering van ciliary epithelium maakt snellere expectoratie mogelijk. Droge, onproductieve hoest wordt nat. Het verlicht de toestand van de patiënt aanzienlijk en verlicht congestie, die kan leiden tot aanhoudende bronchitis of longontsteking.

Attentie! De samenstelling is zo ontworpen dat elk bestanddeel een aanvulling vormt op de heilzame eigenschappen van de andere. De siroop bevat menthol, dat ook een bronchodilaterende werking heeft, de afscheiding van sputum verhoogt en een antiseptische werking heeft.

Indicaties voor Ascoril

Het geneesmiddel wordt gebruikt als aanvullend middel bij combinatietherapie voor verschillende longziekten. Het belangrijkste doel is hard, stroperig sputum, kortademigheid, bronchospasme.

Het wordt gebruikt voor de volgende ziekten:

 1. Bronchospasme.

 2. Tracheitis en bronchitis.

 3. Obstructie syndroom.

 4. Acute of chronische longontsteking.

 5. Emfysemateuze veranderingen in de longen.

 6. Pneumoconiose.

 7. Longtuberculose.

 8. Taaislijmziekte.

Schema van inname van het geneesmiddel

Toedieningswijze

Verkrijgbaar in twee hoofdversies – tabletten en siroop voor kinderen Ascoril Expectant 100 en 200ml. Het geneesmiddel wordt berekend per leeftijd. Het medicijn wordt oraal ingenomen. Dosering voor volwassenen 1 t × 3 P per dag. Kinderen van 6-12 jaar: ½ of 1 tablet X 3P/dag. Kan onafhankelijk van voedsel worden ingenomen. De siroop wordt ingenomen tot 12 jaar, 5 ml x 3 keer per dag. Vanaf 12 jaar en volwassenen 10 ml x 3 keer. De kuur wordt voorgeschreven door een arts, meestal voor 7 dagen.

Bijwerkingen

Het geneesmiddel heeft de volgende bijwerkingen:

 1. Zelden, duizeligheid, hoofdpijn, nerveuze prikkelbaarheid of slaperigheid, slaapstoornissen, tremor van de ledematen, aanvalssyndroom.

 2. Maagdarmkanaal – verergering van maag- en darmzweren.

 3. Hart – hartkloppingen.

 4. Nierzijde – verkleuring van de urine roze.

 5. Een van de ernstigere complicaties is een allergische reactie – netelroos, Quincke’s oedeem. Er kan ook instorting of verergering van bronchospasme optreden.

 6. Er zijn ook contra-indicaties wanneer het geneesmiddel wordt afgeraden om voor te schrijven.

Contra-indicaties voor gebruik

Het geneesmiddel niet voorschrijven en innemen in de volgende gevallen:

 1. Overgevoeligheid voor de ingrediënten van het product;

 2. zwangerschap en borstvoeding

 3. lactatie;

 4. Gevoeligheid voor tachycardie;

 5. Myocarditis of hartziekte;

 6. Diabetes mellitus in het decompensatiestadium;

 7. schildklieraandoeningen;

 8. verhoogde intra-oculaire druk;

 9. CPN;

 10. zweerziekte;

 11. hypertensie;

 12. Kinderen jonger dan 6 jaar.

Wordt goed verdragen als de indicaties en contra-indicaties in acht worden genomen. Het effect is snel. Het wordt ingenomen in kuren van maximaal 7 dagen. Bij langdurig gebruik kan broomhexine zich in het lichaam ophopen. Het wordt voorgeschreven door een arts en in de apotheek alleen verkocht met een recept.

ACC

ACS

Een slijmoplossend geneesmiddel, dat wordt gebruikt bij alle aandoeningen wanneer er een ophoping is van dik slijm in de bronchiën.

Farmacologische werking

ACC wordt goed geabsorbeerd door het maagdarmkanaal, maximaal effect na 1 tot 3 uur. Bindt zich met 50% aan plasma-eiwitten. Het wordt uitgescheiden via de nieren en het maagdarmkanaal. Eliminatiehalfwaardetijd – 1 uur, bij nierpathologie tot 8 uur.

Belangrijkste actie – acetylcysteïne is een enzym dat het sputum vloeibaar maakt en uit de luchtwegen verwijdert. Vrijmaken van de luchtwegen verbetert de bloedoxygenatie en sneller herstel. Dichte purulente pluggen kunnen zelfs longontsteking veroorzaken, dus ACC voorkomt progressie naar chronische bronchitis of de ontwikkeling van longontsteking.

Ook is ACP een tegengif voor vergiftiging door vergiften en toxines zoals paracetamol, aldehyden en fenol.

Indicaties voor gebruik

Indicaties zijn elke congestie in de longen:

 1. Tracheobronchitis.

 2. obstructieve bronchitis.

 3. Bronchiectasis.

 4. Bronchiale astma.

 5. Langdurige sinusitis.

 6. Taaislijmziekte.

 7. Laryngitis.

Bijwerkingen

 1. CZS – hoofdpijn, oorsuizen.

 2. Cardiovasculair systeem – aritmie, verhoogde bloeddruk.

 3. Gastro-intestinaal – diarree, misselijkheid, braken, brandend maagzuur, stomatitis.

Contra-indicaties:

 1. Overgevoeligheid voor bestanddelen.

 2. Maagzweer.

 3. Bloedingen uit de longen.

 4. Glucose-intolerantie.

 5. Hepatitis en nierfalen.

 6. Zwangerschap en borstvoeding.

Gelijkenissen van ACC en Ascoril

Overeenkomsten tussen ACC en Ascoril

Belangrijke overeenkomsten zijn:

 1. Gebruikt voor soortgelijke ziekten die gepaard gaan met hoesten.

 2. Algemene contra-indicaties – zwangerschap en borstvoeding, intolerantie voor bestanddelen, niet toegestaan voor kinderen jonger dan 2 jaar.

 3. Mag niet worden gecombineerd met hoeststillende middelen. Dit kan ongewenste effecten veroorzaken.

Belangrijkste verschillen tussen de preparaten

Ascoril verwijdt de bronchiën; ACCP daarentegen kan bronchospasme veroorzaken.

ACC vermindert het effect van antibiotica, Ascoril verhoogt het effect van antibacteriële geneesmiddelen. Deze feiten moeten in gedachten worden gehouden bij bacteriële longontsteking en bronchitis wanneer antibiotica worden voorgeschreven.

Ascoril is effectiever in de acute periode van de ziekte, wanneer er sprake is van spasme, droge hoest. Het verlicht deze verschijnselen, verandert de hoest in een natte hoest, waardoor de ziekte gemakkelijker te beheersen is. ACC – in een chronisch verloop met dik viskeus sputum.

Welk medicijn kun je beter nemen?

De medicijnen zijn niet uitwisselbaar. De indicatie voor elk geneesmiddel is anders:

 1. Ascoril – obstructieve bronchitis, astma, kinkhoest en andere aandoeningen met kramp in de luchtwegen.

 2. ACC – acute, chronische bronchitis. Cystische fibrose, bronchiëctatische ziekte, longontsteking, tracheitis met dik, stroperig sputum.

Kunnen Ascoril en ACC tegelijkertijd worden ingenomen?

Deze geneesmiddelen kunnen bij indicaties tegelijkertijd worden ingenomen, omdat zij een verschillend werkingsmechanisme hebben:

 1. ACC (acetylcysteïne) is een enzym dat de bindingen tussen polysacchariden verbreekt en het sputum vloeibaarder maakt. Daarom kan het worden gebruikt voor sinusitis en otitis media.

 2. Broomhexine beïnvloedt de klieren die afscheidingen in de bronchiën produceren en normaliseert de sereuze en slijmerige bestanddelen. Het sputum wordt dunner en sneller uitgestoten. Het stimuleert ook het gecilieerde bronchiale epitheel, waardoor bronchiale afscheiding sneller wordt afgevoerd. Maar als de bronchiën vol slijm zitten, kan bromhexine niet effectief zijn. Dit is waar ATS van pas komt.

Het is heel belangrijk dat u altijd uw arts raadpleegt voordat u een bepaald geneesmiddel gebruikt. Hoest is een ernstig symptoom dat bij veel pathologische aandoeningen voorkomt. Om de diagnose te verduidelijken is een uitgebreid onderzoek nodig om de oorzaak van de pathologische aandoening vast te stellen. Zodra de juiste diagnose is gesteld, wordt een passende behandeling voorgeschreven. Niet zelf behandelen, vooral niet met sterke medicijnen zoals Ascoril en ACCZ. Dit kan leiden tot onherstelbare gevolgen.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: