Schuurhout: is er leven na het leven

Wat is de aantrekkingskracht en het geheim van het gewone schuurhout?? Waarom maken interieurontwerpers zo actief gebruik van dit ongewone materiaal voor interieurdecoratie?? Waar kun je een schuurplank vinden, hoe kun je ermee werken, en welke verbazingwekkende oplossingen kun je creëren met hout dat al tientallen jaren dienst doet??

Schuurbord ongewoon materiaal. Reeds gebruikt hout krijgt een kans om te herleven in het interieur als decor. Het meest interessante is dat zelfs vandaag de dag, toen de online winkels en showrooms van bedrijven een enorme hoeveelheid schuurhout vertegenwoordigd, en de prijs varieert van 3000 roebel per vierkante meter, de levering van dit speciale decoratieve materiaal uit het buitenland niet stopt.

De oorsprong van schuurhout

De geografie van schuurhout is enorm. De regio Tirol in Oostenrijk wordt beschouwd als de voorouder van het schuurhout in Europa. Het bijzondere klimaat van de Tiroolse dalen, aan alle kanten omgeven door bergen, is een belangrijke factor in het ontstaan van een unieke Oostenrijkse schuurplank met een edele zilveren of grijsachtige tint. Hier vinden en kopen houthakkers oude huizen, boerderijen, molens en schuren om de beste planken uit de gevels te selecteren en de binnenste steunbalken van de gebouwen te zagen voor de wederverkoop. Dit geeft de ontwerper de mogelijkheid te werken met natuurlijk hout in natuurlijke kleuren en vormen met een unieke nerf, knoesten, natuurlijke poriën en scheuren.

Schuurhout is een prachtig kunstobject of wordt gebruikt als het belangrijkste decoratiemateriaal voor muren, plafonds en vloeren. Er worden eigen meubels van gemaakt. Dit decor is mooi in zijn eenvoud en natuurlijkheid.

Schuurbord in Nederland

In Nederland wordt schuurhout als materiaal voor interieurdecoratie gekocht door houthakkers in dorpen in het achterland. Het gaat over blokhutten, oude boerderijgebouwen en houten landhuizen. De geoogste planken worden verwerkt en geleverd voor verkoop in showrooms in de hoofdstad of verkocht via online marktplaatsen. Helaas zijn ontwerpers en decorateurs niet altijd gelukkig met het kleurenpalet van huishoudelijk schuurhout: door ons harde klimaat krijgt het hout een donkergrijze en zwartachtige tint. Traditioneel werden de bomen die in de directe omgeving van de bouwplaats groeiden, gebruikt voor de bouw van hutten en huizen. Dit heeft tot gevolg dat de houthakkers te maken krijgen met smalle breedtes en lengtes. Qua poreuze textuur, bemostheid en knoesten lijkt schuurhout meer op brandhout voor een fornuis of een open haard. Helaas zijn ze niet zo geschikt voor hoogwaardige interieurschema's. Maar het zijn juist deze materiële uitdagingen die de echte uitdaging vormen voor decorateurs, die hen dwingen unieke oplossingen te vinden en projecten te realiseren die exclusief zijn in kwaliteit.

Het schuurhout van de wereld

Als we het hebben over de wereldmarkt voor de aankoop van en de handel in schuurhout, wordt de Canadese schuurplank als de duurste beschouwd. Het is in Canada dat de bomen worden gekweekt en bij het zagen en bouwen van huizen waarvan professionals de unieke breedte van de plank tegenkomen 50 cm. En hoe breder het bord, hoe meer mogelijkheden later, bij het starten van een "tweede leven" van dit bouwmateriaal, maakt het gebruik ervan in het interieur mogelijk. De traditionele schuurbouwcultuur en klimaatkenmerken geven Canadees hout een unieke esthetiek. Elegante, gladde zilvertint en kenmerkende textuur Dit zijn de belangrijkste technische kenmerken van schuurhout uit Canada.

Eigenschappen van het materiaal

Het schuurbord, ondanks al zijn externe kracht – zeer breekbaar materiaal. De daaruit vervaardigde producten moeten op speciale onderstructuren worden bevestigd. Ontwerpers gebruiken schuurhout uitsluitend voor de decoratie van hoogwaardige en middelgrote interieurs. Borden kunnen op verschillende manieren worden gekleurd: van het aanbrengen van een coating met subtiele zilverpollen of het aanbrengen van een donkergrijze tint tot het opnemen van dure metaallakken en vloeibare metalen in poriën en nerven.

«Tweede leven" van schuurhout uit Europa, de VS en Canada begint wanneer de af te breken gebouwen actief worden gezocht door sloopbedrijven. Zo verlengen de producenten van de eindproducten van dit unieke materiaal het leven van een eeuwenoud hout en creëren er een nieuw, exclusief verhaal voor.

Beoordeel dit artikel
( Nog geen beoordelingen )
Patrick Bakker

Gegroet, mede-enthousiastelingen van het huis verbouwen en bouwen rijk! I ' m Patrick Bakker, een doorgewinterde bouwer met een diepgewortelde passie voor het transformeren van ruimtes en het maken van huizen die staan als blijvende testamenten voor zowel functionaliteit als esthetische allure.

Opmerkingen toevoegen

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: